
Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris
En deilig squash kan raskt forvandles til en spennende middag. Vi fyller squashen med kjøttsaus og gratinerer med ost.

Ingredienser
Antall porsjoner
ris:
fyll:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 225 °C.
ovnsbakt squash:
- 2
Skyll og del squash i to på langs. Skrap ut innmaten med en skje. Finnhakk. Legg de uthulte squash-halvdelene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle squashene med smeltet smør og dryss over salt. Stek midt i ovnen i 6–7 minutter.
ris:
- 3
Kok ris som anvist på pakken.
fyll:
- 4
Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig, og smuldre opp. Stek i 3 minutter eller til kjøttet er brunet. Tilsett den hakkede innmaten fra squashene og stek videre i 3–4 minutter.
- 5
Tilsett hermetisk tomat, buljong, salt, pepper og basilikum. Kok opp, og la det trekke uten lokk i minst 5 minutter.
Tips
Du kan erstatte buljong med fond.
- 6
Legg stuingen i squash-halvdelene og dryss over ost. Gratiner under grillen eller høyt i varm stekeovn i ca. 5 minutter, til osten får en gyllen farge.
Tips
Bruk gjerne andre grønnsaker, f.eks. paprika eller aubergine.