Skip to main content

Ovnsbakt squash med kjøttdeig og ris

Enkel
30min

En deilig squash kan raskt forvandles til en spennende middag. Vi fyller squashen med kjøttsaus og gratinerer med ost.

3.9
(319)
Next ImageOvnsbakt squash med kjøttdeig og ris

Ingredienser

Antall porsjoner

ovnsbakt squash:

2 stk
squash
2 ss
0.5 ts
salt

ris:

300 g
ris, ukokt

fyll:

1 stk
løk, finhakket
2 stk
hvitløksfedd, finhakket
1 ss
TINE® Meierismør til steking
400 g
kjøttdeig eller karbonadedeig
1 boks
hermetiske tomater, hakkede
2 ss
oksebuljong
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ss
frisk basilikum evt. samme antall tørket

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 225 °C.

ovnsbakt squash:

  1. Skyll og del squash i to på langs. Skrap ut innmaten med en skje. Finnhakk. Legg de uthulte squash-halvdelene på et stekebrett dekket med bakepapir. Pensle squashene med smeltet smør og dryss over salt. Stek midt i ovnen i 6–7 minutter.

ris:

  1. Kok ris som anvist på pakken.

fyll:

  1. Surr løk og hvitløk i smør i 2 minutter. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig, og smuldre opp. Stek i 3 minutter eller til kjøttet er brunet. Tilsett den hakkede innmaten fra squashene og stek videre i 3–4 minutter.

  2. Tilsett hermetisk tomat, buljong, salt, pepper og basilikum. Kok opp, og la det trekke uten lokk i minst 5 minutter.

    Tips

    Du kan erstatte buljong med fond.

  3. Legg stuingen i squash-halvdelene og dryss over ost. Gratiner under grillen eller høyt i varm stekeovn i ca. 5 minutter, til osten får en gyllen farge.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bruk gjerne andre grønnsaker, f.eks. paprika eller aubergine.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter