Ostegratinert taco med biff
Enkel•40 min min
Gratinert taco med ost, biffstrimler, guacamole og spicy grillet mais-salsa.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gfilet av storfekjøtt
-
1 ss
-
8 stksmå tortillalefser
-
4 dlrevet ost av Norvegia® Vellagret - fra ostehjul
Guacamole
-
2 stkavokado
-
½ stkchili
-
1 stklime
-
3 dråpertabasco
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Grillet mais-salsa
-
2 stkmaiskolbe
-
1 stkrød chili
-
4 stkvårløk
-
3 stktomater
-
2 stklime
-
2 dlhakket koriander
Slik gjør du det
-
1
Grill maiskolbene raskt på varm grill eller i en grillpanne. Skjær av maiskornene. Finhakk chili, snitt vårløk og del tomater i biter.
-
2
Bland alle ingrediensene til salsaen og press over limesaft.
-
3
Mos avokado med en gaffel eller stavmikser. Finhakk chili og vend inn. Smak til med limesaft, tabasco, salt og pepper.
-
4
Sett ovnen på 220 °C. Fres kjøttet i smør i en varm panne så det blir godt brunet på alle kanter, men beholder en rå kjerne. La kjøttet hvile og skjær i tynne skiver.
-
5
Fordel kjøtt på torillalefser, ha på revet ost og gratiner i ovnen i ca. 5 minutter. Server med guacamole og grillet mais-salsa.