Ostegratinert taco med biff
Gratinert taco med ost, biffstrimler, guacamole og spicy grillet mais-salsa.
Enkel•40 min•4 personer
Ingredienser
- 600 g filet av storfekjøtt
- 1 ss TINE® Meierismør
- 8 stykk små tortillalefse
- 4 dl revet ost av Norvegia® Vellagret - fra ostehjul
Guacamole
- 2 stykk avokado
- 0.5 stykk chili
- 1 stykk lime
- 3 dråpe tabasco
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Grillet mais-salsa
- 2 stykk maiskolbe
- 1 stykk rød chili
- 4 stykk vårløk
- 3 stykk tomat
- 2 stykk lime
- 2 dl hakket koriander
Slik gjør du
1
Grill maiskolbene raskt på varm grill eller i en grillpanne. Skjær av maiskornene. Finhakk chili, snitt vårløk og del tomater i biter.
2
Bland alle ingrediensene til salsaen og press over limesaft.
3
Mos avokado med en gaffel eller stavmikser. Finhakk chili og vend inn. Smak til med limesaft, tabasco, salt og pepper.
4
Sett ovnen på 220 °C. Fres kjøttet i smør i en varm panne så det blir godt brunet på alle kanter, men beholder en rå kjerne. La kjøttet hvile og skjær i tynne skiver.
5
Fordel kjøtt på torillalefser, ha på revet ost og gratiner i ovnen i ca. 5 minutter. Server med guacamole og grillet mais-salsa.