Skip to main content

Moussaka

Enkel
1t 10min

Moussaka tar litt tid, men det er den verdt! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta.

3.9
(150)
Next ImageMoussaka

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
aubergine

Ostesaus:

50 g
hvetemel
200 g
Norvegia® Original eller Jarlsberg, revet
3 stk
egg
1 ts
salt
0.5 ts
revet muskat

kjøttsaus:

400 g
karbonadedeig
2 stk
løk i strimler
0.5 boks
tomat
50 g
tomatpuré
1 ts
salt
1 bunt
finklippet persille
1 stk
knust laurbærblad
0.5 ts
finmalt pepper
1 ts
hvitløksalt
1 ts
oregano/mynte malt
1 dl
buljong

tilbehør:

50 g
oliven
100 g
salat

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 160 °C. Du trenger en ildfast form.

  2. Vask aubergine, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av, og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.

  3. Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.

  4. Brun kjøtt og løk i smør. Tilsett tomat, tomatpuré, salt, persille, laurbærblad, pepper, hvitløksalt og oregano. Spe ut med buljong, og la blandingen småkoke et par minutter.

  5. Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over, og dryss på litt ekstra ost rett før du setter formen i stekeovnen.

  6. Stek moussaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server gjerne med oliven og frisk salat.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du en annen vri på moussaka, kan du erstatte karbonadedeig av okse med malt lammekjøtt. Litt kanel smaker også godt i den fyldige kjøttsausen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter