
Moussaka
Moussaka tar litt tid, men det er den verdt! Den gode gratengen minner om lasagne, men med aubergine istedenfor pasta.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ostesaus:
kjøttsaus:
tilbehør:
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 160 °C. Du trenger en ildfast form.
- 2
Vask aubergine, skjær dem i skiver og gi dem et oppkok i lettsaltet vann. La skivene renne godt av, og stek dem så raskt i smør i en stekepanne.
- 3
Lag hvit saus av smør, mel og melk. Bland inn revet ost, vispet egg, salt og muskatnøtt.
- 4
Brun kjøtt og løk i smør. Tilsett tomat, tomatpuré, salt, persille, laurbærblad, pepper, hvitløksalt og oregano. Spe ut med buljong, og la blandingen småkoke et par minutter.
- 5
Legg auberginer og kjøttsaus lagvis i en smurt ildfast form. Hell ostesausen over, og dryss på litt ekstra ost rett før du setter formen i stekeovnen.
- 6
Stek moussaka midt i ovnen i ca. 45 minutter. Server gjerne med oliven og frisk salat.
Tips
Ønsker du en annen vri på moussaka, kan du erstatte karbonadedeig av okse med malt lammekjøtt. Litt kanel smaker også godt i den fyldige kjøttsausen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



