Skip to main content

Moussaka med cottage cheese

Enkel
1t

Du har kanskje vært i Hellas og spist denne klassikeren? Du lager den enkelt hjemme og med denne oppskriften er det et supert alternativ til middag.

4.0
(81)
Next ImageMoussaka med cottage cheese

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk
aubergine

KJØTTSAUS

1 stk
løk
1 stk
rød paprika
3 stk
hvitløksfedd
400 g
karbonadedeig
2 ss
tomatpuré
4 dl
hakkede hermetiske tomater
1 ss
Dijonsennep
4 ss
hakket persille
1 ss
worcestershiresaus

OSTESAUS

0.5 ts
revet muskat
1 dl
revet parmesan
2 stk
egg

TIL SERVERING

2 stk
vårløk
20 stk
cherrytomat
1 pose
salatblanding
0.5 stk
sitron
2 ss
olivenolje
4 dl
sorte oliven

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og paprika, og finhakk hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 3 minutter. Ha i karbonadedeigen og brun i ca. 5 minutter mens den hakkes i biter.

  2. Rør inn tomatpuré, hermetiske tomater, sennep, persille og worcestersaus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Du kan droppe kjøtt helt i denne retten og bruke bønner i stedet. Vend inn kokte bønner i tomatsausen på slutten av koketiden.

  3. Kjør yoghurt, cottage cheese, muskat, parmesan, revet ost og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn saus.

  4. Del aubergine i skiver og stek skivene på begge sider i en teflonpanne til gylne. Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ostesaus.

  5. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til overflaten er gyllen.

  6. Finsnitt vårløk og del tomater i to. Vend med salat, sitronsaft og olivenolje. Server salat og oliven til moussaka.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bytt gjerne ut karbonadedeigen med kvernet lammekjøtt som i originalen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter