Moussaka med Cottage Cheese
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
KJØTTSAUS
-
1 stkløk
-
1 stkrød paprika
-
3 stkhvitløksfedd
-
1 ss
-
400 gkarbonadedeig
-
2 sstomatpuré
-
4 dlhakkede hermetiske tomater
-
1 ssDijonsennep
-
4 sshakket persille
-
1 ssworcestershiresaus
OSTESAUS
-
½ l
-
3 dl
-
½ tsrevet muskat
-
1 dlrevet parmesan
-
1 dl
-
2 stkegg
-
1 stkaubergine
TIL SERVERING
-
2 stkvårløk
-
20 stkcherrytomater
-
1 posesalatblanding
-
½ stksitron
-
2 ssolivenolje
-
4 dlsorte oliven
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og paprika, og finhakk hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 3 minutter. Ha i karbonadedeigen og brun i ca. 5 minutter mens den hakkes i biter.
-
2
Rør inn tomatpuré, hermetiske tomater, sennep, persille og worcestersaus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips
Du kan droppe kjøtt helt i denne retten og bruke bønner i stedet. Vend inn kokte bønner i tomatsausen på slutten av koketiden.
-
3
Kjør yoghurt, Cottage Cheese, muskat, parmesan, Jarlsberg® og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn saus.
-
4
Del aubergine i skiver og stek skivene på begge sider i en teflonpanne til gylne. Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ostesaus.
-
5
Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til overflaten er gyllen.
-
6
Finsnitt vårløk og del tomater i to. Vend med salat, sitronsaft og olivenolje. Server salat og oliven til moussaka.