
Moussaka med cottage cheese
Du har kanskje vært i Hellas og spist denne klassikeren? Du lager den enkelt hjemme og med denne oppskriften er det et supert alternativ til middag.

Ingredienser
Porsjoner
Ingredienser
KJØTTSAUS
OSTESAUS
TIL SERVERING
Slik gjør du
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og paprika, og finhakk hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 3 minutter. Ha i karbonadedeigen og brun i ca. 5 minutter mens den hakkes i biter.
- 2
Rør inn tomatpuré, hermetiske tomater, sennep, persille og worcestersaus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips
Du kan droppe kjøtt helt i denne retten og bruke bønner i stedet. Vend inn kokte bønner i tomatsausen på slutten av koketiden.
- 3
Kjør yoghurt, cottage cheese, muskat, parmesan, revet ost og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn saus.
- 4
Del aubergine i skiver og stek skivene på begge sider i en teflonpanne til gylne. Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ostesaus.
- 5
Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til overflaten er gyllen.
- 6
Finsnitt vårløk og del tomater i to. Vend med salat, sitronsaft og olivenolje. Server salat og oliven til moussaka.
Tips
Bytt gjerne ut karbonadedeigen med kvernet lammekjøtt som i originalen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


