
Moussaka med cottage cheese
Du har kanskje vært i Hellas og spist denne klassikeren? Du lager den enkelt hjemme og med denne oppskriften er det et supert alternativ til middag.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
KJØTTSAUS
OSTESAUS
TIL SERVERING
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og paprika, og finhakk hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 3 minutter. Ha i karbonadedeigen og brun i ca. 5 minutter mens den hakkes i biter.
- 2
Rør inn tomatpuré, hermetiske tomater, sennep, persille og worcestersaus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Tips
Du kan droppe kjøtt helt i denne retten og bruke bønner i stedet. Vend inn kokte bønner i tomatsausen på slutten av koketiden.
- 3
Kjør yoghurt, cottage cheese, muskat, parmesan, revet ost og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn saus.
- 4
Del aubergine i skiver og stek skivene på begge sider i en teflonpanne til gylne. Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ostesaus.
- 5
Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til overflaten er gyllen.
- 6
Finsnitt vårløk og del tomater i to. Vend med salat, sitronsaft og olivenolje. Server salat og oliven til moussaka.
Tips
Bytt gjerne ut karbonadedeigen med kvernet lammekjøtt som i originalen.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


