Moussaka med Cottage Cheese

Moussaka med Cottage Cheese

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 60 min
Du har kanskje vært i Hellas og spist denne klassikeren? Du lager den enkelt hjemme og med denne oppskriften er det et supert alternativ til middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

KJØTTSAUS

1 stk løk
1 stk rød paprika
3 stk hvitløksfedd
1 ss TINE Meierismør
400 g karbonadedeig
2 ss tomatpuré
4 dl hakkede hermetiske tomater
1 ss Dijonsennep
4 ss hakket persille
1 ss worcestershiresaus

OSTESAUS

½ l TINE Yoghurt Naturell
3 dl TINE Mager Cottage Cheese
½ ts revet muskat
1 dl revet parmesan
1 dl revet Jarlsberg® Lettost 16% fett
2 stk egg
1 stk aubergine

TIL SERVERING

2 stk vårløk
20 stk cherrytomater
1 pose salatblanding
½ stk sitron
2 ss olivenolje
4 dl sorte oliven

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og paprika, og finhakk hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 3 minutter. Ha i karbonadedeigen og brun i ca. 5 minutter mens den hakkes i biter.
    2. Rør inn tomatpuré, hermetiske tomater, sennep, persille og worcestersaus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Du kan droppe kjøtt helt i denne retten og bruke bønner i stedet. Vend inn kokte bønner i tomatsausen på slutten av koketiden.

    3. Kjør yoghurt, Cottage Cheese, muskat, parmesan, Jarlsberg® og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn saus.
    4. Del aubergine i skiver og stek skivene på begge sider i en teflonpanne til gylne. Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ostesaus.
    5. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til overflaten er gyllen.
    6. Finsnitt vårløk og del tomater i to. Vend med salat, sitronsaft og olivenolje. Server salat og oliven til moussaka.
Tips!

Bytt gjerne ut karbonadedeigen med kvernet lammekjøtt som i originalen.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat