Moussaka med Cottage Cheese

(42)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Du har kanskje vært i Hellas og spist denne klassikeren? Du lager den enkelt hjemme og med denne oppskriften er det et supert alternativ til middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

KJØTTSAUS

1 stkløk
1 stkrød paprika
3 stkhvitløksfedd
1 ssTINE Meierismør
400 gkarbonadedeig
2 sstomatpuré
4 dlhakkede hermetiske tomater
1 ssDijonsennep
4 sshakket persille
1 ssworcestershiresaus

OSTESAUS

½ lTINE Yoghurt Naturell
3 dlTINE Mager Cottage Cheese
½ tsrevet muskat
1 dlrevet parmesan
1 dlrevet Jarlsberg® Lettost 16% fett
2 stkegg
1 stkaubergine

TIL SERVERING

2 stkvårløk
20 stkcherrytomater
1 posesalatblanding
½ stksitron
2 ssolivenolje
4 dlsorte oliven
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C. Hakk løk og paprika, og finhakk hvitløk. Fres mykt i smør i en gryte, ca. 3 minutter. Ha i karbonadedeigen og brun i ca. 5 minutter mens den hakkes i biter.
    2. Rør inn tomatpuré, hermetiske tomater, sennep, persille og worcestersaus. La sausen småkoke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Du kan droppe kjøtt helt i denne retten og bruke bønner i stedet. Vend inn kokte bønner i tomatsausen på slutten av koketiden.

    3. Kjør yoghurt, Cottage Cheese, muskat, parmesan, Jarlsberg® og egg i en kjøkkenmaskin til en jevn saus.
    4. Del aubergine i skiver og stek skivene på begge sider i en teflonpanne til gylne. Legg aubergineskiver, kjøttsaus og ostesaus lagvis i en ildfast form. Avslutt med ostesaus.
    5. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til overflaten er gyllen.
    6. Finsnitt vårløk og del tomater i to. Vend med salat, sitronsaft og olivenolje. Server salat og oliven til moussaka.

Tips:

Bytt gjerne ut karbonadedeigen med kvernet lammekjøtt som i originalen.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar