Marokkansk lammegryte med korianderyoghurt
Enkel•120 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 kgutbeinet lammelår , i biter
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
3 ss
-
2 stkrød chili , finhakket
-
3 stkrødløk , hakket
-
3 ssfinhakket ingefærrot
-
3 stkhvitløksfedd , finhakket
-
1 stkkanelstang
-
2 stknellikspikre
-
3 stkkardemommekjerner
-
¼ tsrevet muskat
-
2 stkstjerneanis
-
1 tsspisskummen
-
1 lhønsebuljong
-
1 bokshermetiske tomater
-
1 stklaurbærblad
-
1 dlsoyasaus
-
1 dlsviske , grovhakket
-
3 sslønnesirup
-
2 stklime
-
4 dlfrisk koriander
Søtpotetmos
-
3 stksøtpoteter
-
200 g
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Korianderyoghurt
-
3 dl
-
2 dlfrisk koriander , grovhakket
Slik gjør du det
-
1
Trim lammekjøttet for fett og del i grove biter. Krydre med salt og pepper og brun kjøttet i en gryte med litt av smøret på høy varme. Legg til side.
-
2
Del chili i to, skrap ut frøene og finhakk. Fres med resten av smøret og hakket rødløk, ingefær og hvitløk. Knus nellik, kardemomme, muskat, stjerneanis og spisskummen i en morter og ha det i gryta. Fres i ca. 5 minutter. Tilsett hønsebuljong, hermetiske tomater, laurbærblad, kanel og koriander.
-
3
Kok opp og ha i kjøttet. La koke 90 minutter under lokk. Rør inn soyasaus, svisker og saften fra lime.
-
4
Skrell søtpotet og del i grove biter. Kok møre i vann. Hell av vannet, men spar på litt av det. Mos kokt søtpotet med smør. Spe eventuelt med litt av kokevannet. Smak til med salt og pepper.
Tips
Synes du det blir for søtt med søtpotet, kan du lage mos av vanlige poteter.
-
5
Finhakk koriander og vend med yoghurt. Server lammegryte med søtpotetmos og en klatt korianderyoghurt.