Håndkle og blad
Lammekoteletter med Chevre Original og rotfrukter
(88)

Lammekoteletter med chevre og rotfrukter

  • Utførelse

    Middels
  • Tid

Chevre Original er en smakfull og fyldig hvitmuggost fra Haukeli. En liten detalj som gjør mye for å sette ekstra piff på lammekotelettene.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Rotfrukter

1 stkrødløk i båter
1 stkpastinakk i skiver
1 stkfennikel delt i to
4 stkpoteter delt i to
4 stkhvitløksfedd
1 stkaubergine i skiver
4 stkrødbeter i skiver
2 ssnøytral olje

Lammekoteletter

1 tspepper
1 tssalt
4 stklammekoteletter
4 skiverChevre Original Haukeli ca. 1 cm tykke
1 tsflytende honning
1 stilkfersk rosmarin (kan sløyfes)
BladBlad

Slik gjør du det

  • Rotfrukter

    1. Sett på ovnen på 180 °C.
    2. Kutt rødløk, pastinakk, fennikel, potet, hvitløksfedd, aubergine, rødbeter Bland dette sammen med olje og hvitløk i en ildfast form.
    3. Sett formen inn i ovnen og bak de myke ca. 45 min.
  • Lammekoteletter

    1. Salte og pepre lammekottene.
    2. Stek lammekotelettene i ca. 3 min på vær side.
    3. Etterstek i ovnen med ost og honning på toppen sammen med de siste minuttene for rotfruktene, 2-3 min.
    4. Pynt med fersk rosmarin.
Blått hjerte
Tips!

Strø gjerne over litt nøtter.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat