
Lammekoteletter med chevre og rotfrukter
Middels•60 min min
Chevre Original er en smakfull og fyldig hvitmuggost fra Haukeli. En liten detalj som gjør mye for å sette ekstra piff på lammekotelettene.
Ingredienser
Antall porsjoner
Rotfrukter
-
1 stkrødløk i båter
-
1 stkpastinakk i skiver
-
1 stkfennikel delt i to
-
4 stkpoteter delt i to
-
4 stkhvitløksfedd
-
1 stkaubergine i skiver
-
4 stkrødbeter i skiver
-
2 ssnøytral olje
Lammekoteletter
-
1 tspepper
-
1 tssalt
-
4 stklammekoteletter
-
4 skiverNorsk Chevre Hvitmugg Haukeli ca. 1 cm tykke
-
1 tsflytende honning
-
1 stilkfersk rosmarin (kan sløyfes)
Slik gjør du det
-
1
Sett på ovnen på 180 °C.
-
2
Kutt rødløk, pastinakk, fennikel, potet, hvitløksfedd, aubergine, rødbeter Bland dette sammen med olje og hvitløk i en ildfast form.
-
3
Sett formen inn i ovnen og bak de myke ca. 45 min.
Lammekoteletter
-
4
Salte og pepre lammekottene.
-
5
Stek lammekotelettene i ca. 3 min på vær side.
-
6
Etterstek i ovnen med ost og honning på toppen sammen med de siste minuttene for rotfruktene, 2-3 min.
-
7
Pynt med fersk rosmarin.