Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 30 min
Kjøttboller i tomatsaus er manges favorittmiddag, og her lager du dem fra bunnen.

Ingredienser

Antall porsjoner

3 dl ukokt ris , gjerne basmatiris
500 g kjøttdeig
1 stk egg
2 ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 stk sitron (revet skall av)
2 ss TINE Meierismør
400 g knuste hermetiske tomater
1 dl TINE Matfløte
200 g hodekål

Slik gjør du det

    1. Kok ris som anvist på pakken.
    2. Bland sammen kjøttdeig, egg, salt, pepper og sitronskall til en farse. Form ca. 16 runde boller.
    3. Stek bollene i halvparten av smøret i en stekepanne til de får en fin farge. Hell i tomat og fløte, og la det koke i ca. 5 minutter. Krydre sausen med salt og pepper.
    4. Rens og skjær kål i grove biter. Stek den raskt i resten av smøret i en stekepanne. Server kjøttboller og kål i tomatsaus, med ris ved siden av.
Tips!

Ønsker du mer smak i kjøttbollene, kan du blande hakket chili i deigen.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat