Kjøttboller i tomatsaus
Enkel•30 min min
Kjøttboller i tomatsaus er manges favorittmiddag, og her lager du dem fra bunnen.
Ingredienser
Antall stykker
-
3 dlukokt ris , gjerne basmatiris
-
500 gkjøttdeig
-
1 stkegg
-
2 tssalt
-
¼ tsnykvernet pepper
-
1 stksitron (revet skall av)
-
2 ss
-
400 gknuste hermetiske tomater
-
1 dl
-
200 ghodekål
Slik gjør du det
-
1
Kok ris som anvist på pakken.
-
2
Bland sammen kjøttdeig, egg, salt, pepper og sitronskall til en farse. Form ca. 16 runde boller.
-
3
Stek bollene i halvparten av smøret i en stekepanne til de får en fin farge. Hell i tomat og fløte, og la det koke i ca. 5 minutter. Krydre sausen med salt og pepper.
-
4
Rens og skjær kål i grove biter. Stek den raskt i resten av smøret i en stekepanne. Server kjøttboller og kål i tomatsaus, med ris ved siden av.