Kimchi-burger

Kimchi-burger

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
Få ting slår en saftig osteburger! Denne koreanske varianten er toppet med kimchi (koreanske fermenterte grønnsaker) og chili-aioli.

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g karbonadedeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 ss TINE Meierismør til steking
4 skiver Norvegia® Original
1 stk avokado
4 dl kimchi (se lenke til oppskrift)
4 stk hamburgerbrød

Chili-aioli (Gochujang-aioli)

1 dl majones
1 dl TINE Lettrømme 18 %
2 ss chilipasta , gochujang (koreansk chilipasta)

Slik gjør du det

    1. Elt karbonadedeigen godt med salt og pepper, og form til burgere.
      Tips!

      Ønsker du en gourmet-variant, kan du bytte ut karbonadedeigen med nykvernet flatbiff, høyrygg eller mørbrad. Disse stykningsdelene har mer smak og mer fett. Flere kjøkkenmaskiner kommer med kjøttkvern, så prøv deg gjerne på egenhånd eller spør om din lokale slakter kan kverne det for deg.

    2. Stek burgerne på høy varme i en panne med smør. De skal være brune og karamelliserte på begge sider og akkurat gjennomstekte.
    3. Sett pannen til side, legg ost på burgerne og la smelte under lokk mens du lager chili-aioli.
    4. Rør sammen majones, lettrømme og chilipasta. Del avokado i skiver og server burgerne i hamburgerbrød med avokado, kimchi og gochujang-aioli.
      Kimchi
Tips!

Topp gjerne burgeren med flere godsaker, f.eks. stekt bacon, salat og frisk tomat. Pommes frites hører også selvfølgelig med!

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat