
Kimchi-burger
Få ting slår en saftig osteburger! Denne koreanske varianten er toppet med kimchi (koreanske fermenterte grønnsaker) og chili-aioli.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Chili-aioli (Gochujang-aioli)
Fremgangsmåte
- 1
Elt karbonadedeigen godt med salt og pepper, og form til burgere.
Tips
Ønsker du en gourmet-variant, kan du bytte ut karbonadedeigen med nykvernet flatbiff, høyrygg eller mørbrad. Disse stykningsdelene har mer smak og mer fett. Flere kjøkkenmaskiner kommer med kjøttkvern, så prøv deg gjerne på egenhånd eller spør om din lokale slakter kan kverne det for deg.
- 2
Stek burgerne på høy varme i en panne med smør. De skal være brune og karamelliserte på begge sider og akkurat gjennomstekte.
- 3
Sett pannen til side, legg ost på burgerne og la smelte under lokk mens du lager chili-aioli.
- 4
Rør sammen majones, lettrømme og chilipasta. Del avokado i skiver og server burgerne i hamburgerbrød med avokado, kimchi og gochujang-aioli.
Tips
Topp gjerne burgeren med flere godsaker, f.eks. stekt bacon, salat og frisk tomat. Pommes frites hører også selvfølgelig med!