tablecloth-basil
Kimchi-burger
(14)

Kimchi-burger

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Få ting slår en saftig osteburger! Denne koreanske varianten er toppet med kimchi (koreanske fermenterte grønnsaker) og chili-aioli.

Tablecloth

Ingredienser

Antall porsjoner

600 gkarbonadedeig
1 tssalt
½ tspepper
1 ssTINE Meierismør til steking
4 skiverNorvegia® Original
1 stkavokado
4 dlkimchi (se lenke til oppskrift)
4 stkhamburgerbrød

Chili-aioli (Gochujang-aioli)

1 dlmajones
1 dlTINE Lettrømme 18 %
2 sschilipasta, gochujang (koreansk chilipasta)
Basil1Basil2

Slik gjør du det

    1. Elt karbonadedeigen godt med salt og pepper, og form til burgere.
      blue heart
      Tips!

      Ønsker du en gourmet-variant, kan du bytte ut karbonadedeigen med nykvernet flatbiff, høyrygg eller mørbrad. Disse stykningsdelene har mer smak og mer fett. Flere kjøkkenmaskiner kommer med kjøttkvern, så prøv deg gjerne på egenhånd eller spør om din lokale slakter kan kverne det for deg.

    2. Stek burgerne på høy varme i en panne med smør. De skal være brune og karamelliserte på begge sider og akkurat gjennomstekte.
    3. Sett pannen til side, legg ost på burgerne og la smelte under lokk mens du lager chili-aioli.
    4. Rør sammen majones, lettrømme og chilipasta. Del avokado i skiver og server burgerne i hamburgerbrød med avokado, kimchi og gochujang-aioli.
      blue heart
      Tips!
      Kimchi
blue heart
Tips!

Topp gjerne burgeren med flere godsaker, f.eks. stekt bacon, salat og frisk tomat. Pommes frites hører også selvfølgelig med!

Comments

Kommentarer

Tableclothblue heartpayoff