Skip to main content

Kimchi-burger

Enkel
25min

Få ting slår en saftig osteburger! Denne koreanske varianten er toppet med kimchi (koreanske fermenterte grønnsaker) og chili-aioli.

3.8
(21)
Next ImageKimchi-burger

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
karbonadedeig
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 ss
TINE® Meierismør til steking
1 stk
avokado
4 dl
kimchi (se lenke til oppskrift)
4 stk
hamburgerbrød

Chili-aioli (Gochujang-aioli)

1 dl
majones
2 ss
chilipasta, gochujang (koreansk chilipasta)

Fremgangsmåte

  1. Elt karbonadedeigen godt med salt og pepper, og form til burgere.

    Tips

    Ønsker du en gourmet-variant, kan du bytte ut karbonadedeigen med nykvernet flatbiff, høyrygg eller mørbrad. Disse stykningsdelene har mer smak og mer fett. Flere kjøkkenmaskiner kommer med kjøttkvern, så prøv deg gjerne på egenhånd eller spør om din lokale slakter kan kverne det for deg.

  2. Stek burgerne på høy varme i en panne med smør. De skal være brune og karamelliserte på begge sider og akkurat gjennomstekte.

  3. Sett pannen til side, legg ost på burgerne og la smelte under lokk mens du lager chili-aioli.

  4. Rør sammen majones, lettrømme og chilipasta. Del avokado i skiver og server burgerne i hamburgerbrød med avokado, kimchi og gochujang-aioli.

    Kimchi
Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Topp gjerne burgeren med flere godsaker, f.eks. stekt bacon, salat og frisk tomat. Pommes frites hører også selvfølgelig med!

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter