Skip to main content

Karbonader med stekt løk

Enkel
40min

Karbonader med stekt løk er en typisk norsk middagsrett. I denne oppskriften lager vi karbonadene og en ertepuré selv.

3.8
(66)
Next ImageKarbonader med stekt løk

Ingredienser

Antall porsjoner

Tilbehør:

10 stk
potet
6 stk
gulrot

Ertepuré:

200 g
erter
1 dl
TINE® Matfløte eller kremfløte

stekt løk:

2 stk
løk
1 ss
TINE® Meierismør til steking
0.5 ts
natron (kan sløyfes)

Karbonader:

400 g
karbonadedeig
2 ts
maisenna
2 ss
kaldt vann
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Kok opp to gryter med vann. En gryte til erter, og en annen til potet og gulrot. Ha i potetene med en gang vannet koker, og kok til møre, i 25–30 minutter.

  2. Skrell gulrot og kok sammen med potet til de er møre, i 15–18 minutter. Gulrøttene er ferdigkokt når en skarp kniv glir gjennom dem uten særlig motstand.

Ertepuré:

  1. Kok erter til de er ferdigkokt, i 3–5 minutter. Sil fra vannet, og tilsett matfløte og smør. Bruk en stavmikser til å lage ertepuré, Smak til med salt og pepper.

stekt løk:

  1. Skrell løk og skjær den i skiver. Stek på middels sterk varme i litt smør og natron til løken er gyllenbrun, i 15–20 minutter. Smak til med salt.

Karbonader:

  1. Bland sammen karbonadedeig, maisenna, kaldt vann, salt og pepper til du har en jevn masse, gjerne i en kjøkkenmaskin. Stek i smør på middels sterk varme til karbonadene er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend karbonadene ofte for at varmen skal fordele seg jevnt.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ved å tilsette litt natron når du steker løken, får den en enda mer sødmefylt løksmak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter