
Karbonader med stekt løk
Karbonader med stekt løk er en typisk norsk middagsrett. I denne oppskriften lager vi karbonadene og en ertepuré selv.

Ingredienser
Antall porsjoner
Tilbehør:
Karbonader:
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp to gryter med vann. En gryte til erter, og en annen til potet og gulrot. Ha i potetene med en gang vannet koker, og kok til møre, i 25–30 minutter.
- 2
Skrell gulrot og kok sammen med potet til de er møre, i 15–18 minutter. Gulrøttene er ferdigkokt når en skarp kniv glir gjennom dem uten særlig motstand.
Ertepuré:
- 3
Kok erter til de er ferdigkokt, i 3–5 minutter. Sil fra vannet, og tilsett matfløte og smør. Bruk en stavmikser til å lage ertepuré, Smak til med salt og pepper.
stekt løk:
- 4
Skrell løk og skjær den i skiver. Stek på middels sterk varme i litt smør og natron til løken er gyllenbrun, i 15–20 minutter. Smak til med salt.
Karbonader:
- 5
Bland sammen karbonadedeig, maisenna, kaldt vann, salt og pepper til du har en jevn masse, gjerne i en kjøkkenmaskin. Stek i smør på middels sterk varme til karbonadene er gjennomstekt, i 3–4 minutter på hver side. Vend karbonadene ofte for at varmen skal fordele seg jevnt.
Tips
Ved å tilsette litt natron når du steker løken, får den en enda mer sødmefylt løksmak.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter



