Juicy Lucy-burger med guacamole
Utførelse
EnkelTid
Juicy Lucy er en osteburger med utsiden inn – også kalt en fylt burger, som gir en deilig, rennende ostekjerne. Med Jarlsberg® får du skikkelig god smak også!
Ingredienskalkulator
Antall porsjoner
Ingredienser
1 stk | rød chili |
600 g | karbonadedeig |
1 ts | salt |
2 dl | Jarlsberg® Revet |
1 ss | TINE Meierismør |
1 stk | tomat |
4 stk | salatblader |
4 stk | hamburgerbrød |
GUACAMOLE
2 stk | avokado |
½ ts | salt |
½ ts | pepper |
½ stk | lime |
4 dråper | tabasco |
Slik gjør du det
- Finhakk chili. Kna karbonadedeigen med salt og trill til små kuler. To kuler skal bli til én burger. Press kulene så flate du kan uten at de går i stykker. Legg et par ss revet ost og litt hakket chili i midten på halvparten og topp med de resterende. Press kantene godt sammen og form til burgere slik at osten holder seg i midten. Pass på at det er tett overalt, så ikke burgeren sprekker opp under steking.
- Del avokado i to, fjern steinen og ta ut fruktkjøttet med en skje. Mos avokado med salt, pepper, limesaft og tabasco til en grov guacamole.
- Skjær tomatene i skiver og vask salaten.
- Stek burgerne på begge sider i en skikkelig varm panne med litt smør til burgerne er gjennomstekte og osten inni her smeltet. Server i hamburgerbrød med salat, tomatskiver, guacamole og hakket chili hvis du har litt igjen.
Tips:
Osten i midten sørger for skikkelig saftige burgere, men ettersom de er relativt tykke kan du også steke dem i ovnen, 200 °C i 10-12 minutter, etter å ha brunet dem i panna.
Tips:
Varm eller grill hamburgerbrødene raskt før servering. Det gjør at burgeren smaker enda bedre. Du kan også selvfølgelig bake dine egne hamburgerbrød.