Juicy lucy-burger med guacamole

Juicy Lucy-burger med guacamole

0
6
Enkel30 min
Juicy Lucy er en osteburger med utsiden inn – også kalt en fylt burger, som gir en deilig, rennende ostekjerne. Med Jarlsberg® får du skikkelig god smak også!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    rød chili
  • 600 g
    karbonadedeig
  • 1 ts
    salt
  • 2 dl
    Jarlsberg® Revet
  • 1 ss
  • 1 stk
    tomat
  • 4 stk
    salatblader
  • 4 stk
    hamburgerbrød

GUACAMOLE

  • 2 stk
    avokado
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • ½ stk
    lime
  • 4 dråper
    tabasco

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk chili. Kna karbonadedeigen med salt og trill til små kuler. To kuler skal bli til én burger. Press kulene så flate du kan uten at de går i stykker. Legg et par ss revet ost og litt hakket chili i midten på halvparten og topp med de resterende. Press kantene godt sammen og form til burgere slik at osten holder seg i midten. Pass på at det er tett overalt, så ikke burgeren sprekker opp under steking.

  2. 2

    Del avokado i to, fjern steinen og ta ut fruktkjøttet med en skje. Mos avokado med salt, pepper, limesaft og tabasco til en grov guacamole.

  3. 3

    Skjær tomatene i skiver og vask salaten.

  4. 4

    Stek burgerne på begge sider i en skikkelig varm panne med litt smør til burgerne er gjennomstekte og osten inni her smeltet. Server i hamburgerbrød med salat, tomatskiver, guacamole og hakket chili hvis du har litt igjen.

    Tips

    Osten i midten sørger for skikkelig saftige burgere, men ettersom de er relativt tykke kan du også steke dem i ovnen, 200 °C i 10-12 minutter, etter å ha brunet dem i panna.

Tips

Varm eller grill hamburgerbrødene raskt før servering. Det gjør at burgeren smaker enda bedre. Du kan også selvfølgelig bake dine egne hamburgerbrød. 

Del denne oppskriften: