Juicy Lucy-burger med guacamole
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkrød chili
-
600 gkarbonadedeig
-
1 tssalt
-
2 dlRevet JARLSBERG®
-
1 ss
-
1 stktomat
-
4 stksalatblader
-
4 stkhamburgerbrød
GUACAMOLE
-
2 stkavokado
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
½ stklime
-
4 dråpertabasco
Slik gjør du det
-
1
Finhakk chili. Kna karbonadedeigen med salt og trill til små kuler. To kuler skal bli til én burger. Press kulene så flate du kan uten at de går i stykker. Legg et par ss revet ost og litt hakket chili i midten på halvparten og topp med de resterende. Press kantene godt sammen og form til burgere slik at osten holder seg i midten. Pass på at det er tett overalt, så ikke burgeren sprekker opp under steking.
-
2
Del avokado i to, fjern steinen og ta ut fruktkjøttet med en skje. Mos avokado med salt, pepper, limesaft og tabasco til en grov guacamole.
-
3
Skjær tomatene i skiver og vask salaten.
-
4
Stek burgerne på begge sider i en skikkelig varm panne med litt smør til burgerne er gjennomstekte og osten inni her smeltet. Server i hamburgerbrød med salat, tomatskiver, guacamole og hakket chili hvis du har litt igjen.
Tips
Osten i midten sørger for skikkelig saftige burgere, men ettersom de er relativt tykke kan du også steke dem i ovnen, 200 °C i 10-12 minutter, etter å ha brunet dem i panna.