Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Innbakte pølser i form

Enkel
35min

Oppskriften på en engelsk middagsklassiker med pølser, som i hjemlandet har det morsomme navnet «Toad in the Hole».

4.0
(21)
Next ImageInnbakte pølser i form

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ss
rapsolje, solsikkeolje eller annen olje til steking

Røre:

2 dl
hvetemel
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
2 ts
timian eller andre urter
1 ts
bakepulver
4 stk
store egg
3 dl
TINE® Lettmelk 1,0 % fett eller andre varianter
2 ss
sennep

Pølser:

8 stk
pølse

Fremgangsmåte

  1. Skru ovnen på 200 °C eller 180 °C varmluft. Finn fram en ildfast form.

  2. For å spare tid, heller du olje i den ildfaste formen og setter den inn i ovnen. Denne skal stå og bli varm mens du lager røra.

  3. Ha hvetemel, salt, pepper, timian og bakepulver i en bolle. Bland dette litt sammen før du tilsetter egg, melk og sennep. Hvis du har stavmikser, kan du mikse alle ingrediensene i ca. 30 sekunder. Alternativt kan du bruke en food processor eller vispe for hånd.

    Tips

    Hvis du bruker frisk timian, må den finhakkes for å få fram den gode aromaen.

  4. Ta ut den nå varme ildfaste formen av ovnen, og fordel pølse jevnt oppi. Hvis du vil, kan du skjære pølsene i biter før du har dem i formen. Hell røra over pølsene og stek pølseformen midt i ovnen til den er gyldenbrun, i 20–25 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du å variere litt, kan du bytte på hva slags krydderurter du bruker, eller bruke en annen pølsetype. Det er også godt å pakke pølsene inn i bacon, men da må du steke dem litt i ovnen før du heller over røren.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter