Innbakte pølser i form

(7)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Oppskriften på en engelsk middagsklassiker med pølser, som i hjemlandet har det morsomme navnet «Toad in the Hole».

Antall porsjoner

Ingredienser

3 ssrapsolje, solsikkeolje eller annen olje til steking

Røre:

2 dlhvetemel
½ tssalt
¼ tspepper
2 tstimian eller andre urter
1 tsbakepulver
4 stkstore egg
3 dlTinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller andre varianter
2 sssennep

Pølser:

8 stkpølser

Slik gjør du det

    1. Skru ovnen på 200 °C eller 180 °C varmluft. Finn fram en ildfast form.
    2. For å spare tid, heller du olje i den ildfaste formen og setter den inn i ovnen. Denne skal stå og bli varm mens du lager røra.
    3. Ha hvetemel, salt, pepper, timian og bakepulver i en bolle. Bland dette litt sammen før du tilsetter egg, melk og sennep. Hvis du har stavmikser, kan du mikse alle ingrediensene i ca. 30 sekunder. Alternativt kan du bruke en food processor eller vispe for hånd.

      Tips:

      Hvis du bruker frisk timian, må den finhakkes for å få fram den gode aromaen.

    4. Ta ut den nå varme ildfaste formen av ovnen, og fordel pølse jevnt oppi. Hvis du vil, kan du skjære pølsene i biter før du har dem i formen. Hell røra over pølsene og stek pølseformen midt i ovnen til den er gyldenbrun, i 20–25 minutter.

Tips:

Ønsker du å variere litt, kan du bytte på hva slags krydderurter du bruker, eller bruke en annen pølsetype. Det er også godt å pakke pølsene inn i bacon, men da må du steke dem litt i ovnen før du heller over røren.

Kommentarer

  Legg til kommentar