Innbakte pølser i form

Innbakte pølser i form

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 35 min
Oppskriften på en engelsk middagsklassiker med pølser, som i hjemlandet har det morsomme navnet «Toad in the Hole».

Ingredienser

Antall porsjoner

3 ss rapsolje , solsikkeolje eller annen olje til steking

Røre:

2 dl hvetemel
½ ts salt
¼ ts pepper
2 ts timian eller andre urter
1 ts bakepulver
4 stk store egg
3 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett eller andre varianter
2 ss sennep

Pølser:

8 stk pølser

Slik gjør du det

    1. Skru ovnen på 200 °C eller 180 °C varmluft. Finn fram en ildfast form.
    2. For å spare tid, heller du olje i den ildfaste formen og setter den inn i ovnen. Denne skal stå og bli varm mens du lager røra.
    3. Ha hvetemel, salt, pepper, timian og bakepulver i en bolle. Bland dette litt sammen før du tilsetter egg, melk og sennep. Hvis du har stavmikser, kan du mikse alle ingrediensene i ca. 30 sekunder. Alternativt kan du bruke en food processor eller vispe for hånd.
      Tips!

      Hvis du bruker frisk timian, må den finhakkes for å få fram den gode aromaen.

    4. Ta ut den nå varme ildfaste formen av ovnen, og fordel pølse jevnt oppi. Hvis du vil, kan du skjære pølsene i biter før du har dem i formen. Hell røra over pølsene og stek pølseformen midt i ovnen til den er gyldenbrun, i 20–25 minutter.
Tips!

Ønsker du å variere litt, kan du bytte på hva slags krydderurter du bruker, eller bruke en annen pølsetype. Det er også godt å pakke pølsene inn i bacon, men da må du steke dem litt i ovnen før du heller over røren.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Roy

    8 måneder siden
    Hei, trenger jeg å bruke olje eller kan jeg bruke blant annet smør eller formfett? Takk :)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      8 måneder siden
      Hei Roy,

      Du kan fint bruke smør istedenfor olje når du skal lage Innbakte pølser i form :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat