
Innbakte pølser i form
Enkel•35 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
3 ssrapsolje , solsikkeolje eller annen olje til steking
Røre:
-
2 dlhvetemel
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
2 tstimian eller andre urter
-
1 tsbakepulver
-
4 stkstore egg
-
3 dlTINE® Lettmelk 1,0 % fett eller andre varianter
-
2 sssennep
Pølser:
-
8 stkpølser
Slik gjør du det
-
1
Skru ovnen på 200 °C eller 180 °C varmluft. Finn fram en ildfast form.
-
2
For å spare tid, heller du olje i den ildfaste formen og setter den inn i ovnen. Denne skal stå og bli varm mens du lager røra.
-
3
Ha hvetemel, salt, pepper, timian og bakepulver i en bolle. Bland dette litt sammen før du tilsetter egg, melk og sennep. Hvis du har stavmikser, kan du mikse alle ingrediensene i ca. 30 sekunder. Alternativt kan du bruke en food processor eller vispe for hånd.
Tips
Hvis du bruker frisk timian, må den finhakkes for å få fram den gode aromaen.
-
4
Ta ut den nå varme ildfaste formen av ovnen, og fordel pølse jevnt oppi. Hvis du vil, kan du skjære pølsene i biter før du har dem i formen. Hell røra over pølsene og stek pølseformen midt i ovnen til den er gyldenbrun, i 20–25 minutter.