Helstekt lammelår med ovnsbakte grønnsaker
Enkel
3t
En klassiker! Et helstekt lammelår med rotgrønnsaker og fløtegratinerte poteter, samler store og små til et festmåltid.
3.7
(425)

porsjoner
6
2.5 kg
lammelår
2 ts
salt
1 ts
pepper
5 stk
hvitløksfedd
4 kvist
rosmarin
4 ss
4 stk
gulrot
300 g
rosenkål
10 stk
sjalottløk
5 stk
potet
1 stk
hel hvitløk
Fløtegratinerte poteter
10 stk
potet
1 stk
løk i tynne skiver
½ stk
purre i ringer
3 dl
TINE® Kremfløte, eller matfløte
1 ts
salt
¼ ts
nykvernet pepper
½ ts
revet muskat (kan sløyfes)
Slik gjør du
Tips
Et lammelår på ca. 2,5 kg tar ca. 3 timer å steke. Tiden er veiledende og for å få perfekt resultat, er det viktig å bruke et steketermometer.
Fløtegratinerte poteter
Sjysaus
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Skal du servere lammelår til fest, kan du spørre i kjøttdisken om de kan skjære vekk knoken på den tynne enden. Da ser det mer delikat ut.






