Helstekt indrefilet med potetsalat
Indrefilet av storfe er et skikkelig festmåltid. Helstekt indrefilet er noe alle setter pris på og med en lun potetsalat til er sommerens høydepunkt i boks.

Ingredienser
Porsjoner
Kremet potetsalat
Indrefilet
Sitronmarinert fennikel
Slik gjør du
- 1
Del potetene i to og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og sett til side. Del bønnene i to og ha dem i gryten. La stå å dampe med potetene under lokk i 5 minutter.
- 2
Hakk purre og gressløk. Rør sammen lettrømme, majones, eplesidereddik, salt og pepper. Vend med poteter, bønner, purre og gressløk.
Indrefilet
- 3
Sett ovnen på 150 °C. Krydre indrefileten med salt og pepper. Surr baconskivene rundt slik at hele er dekket. Brun godt på alle sider i en stekepanne med olje på høy varme.
Tips
Når du skal tilberede hele stykker med kjøtt, er det viktig at kjøttet når romtemperatur før steking.
- 4
Legg kjøttet over i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 58-62 °C for medium, ca. 25-30 minutter. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
Sitronmarinert fennikel
- 5
Finsnitt fennikel og vend med presset sitronsaft. Strø over salt og pepper. Server skiver av indrefilet med kremet potetsalat og sitronmarinert fennikel.
Tips
Indrefilet surret i bacon er godt på grillen også. Grill raskt på alle sider over direkte varme og la grille ferdig på indirekte varme under lokk.