Helstekt indrefilet med potetsalat
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Kremet potetsalat
-
800 gamadinepoteter
-
200 gaspargesbønner
-
½ stkpurre
-
2 ssgressløk finhakket
-
2 dl
-
1 dlmajones
-
1 sseplesidereddik
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Indrefilet
-
1 ½ kgindrefilet av storfe
-
2 tssalt
-
1 tspepper
-
6 skiverbacon
-
2 ssrapsolje
Sitronmarinert fennikel
-
2 stkfennikel
-
½ stksitron
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Del potetene i to og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og sett til side. Del bønnene i to og ha dem i gryten. La stå å dampe med potetene under lokk i 5 minutter.
-
2
Hakk purre og gressløk. Rør sammen lettrømme, majones, eplesidereddik, salt og pepper. Vend med poteter, bønner, purre og gressløk.
Indrefilet
-
3
Sett ovnen på 150 °C. Krydre indrefileten med salt og pepper. Surr baconskivene rundt slik at hele er dekket. Brun godt på alle sider i en stekepanne med olje på høy varme.
Tips
Når du skal tilberede hele stykker med kjøtt, er det viktig at kjøttet når romtemperatur før steking.
-
4
Legg kjøttet over i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 58-62 °C for medium, ca. 25-30 minutter. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
Sitronmarinert fennikel
-
5
Finsnitt fennikel og vend med presset sitronsaft. Strø over salt og pepper. Server skiver av indrefilet med kremet potetsalat og sitronmarinert fennikel.