Skip to main content

Helstekt indrefilet med potetsalat

Enkel
1t

Indrefilet av storfe er et skikkelig festmåltid. Helstekt indrefilet er noe alle setter pris på og med en lun potetsalat til er sommerens høydepunkt i boks.

4.0
(7)
Next ImageHelstekt indrefilet med potetsalat

Ingredienser

Antall porsjoner

Kremet potetsalat

800 g
amadinepotet
200 g
aspargesbønne
0.5 stk
purre
2 ss
gressløk finhakket
1 dl
majones
1 ss
eplesidereddik
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Indrefilet

1.5 kg
indrefilet av storfe
2 ts
salt
1 ts
pepper
6 skiver
bacon
2 ss
rapsolje

Sitronmarinert fennikel

2 stk
fennikel
0.5 stk
sitron
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Del potetene i to og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og sett til side. Del bønnene i to og ha dem i gryten. La stå å dampe med potetene under lokk i 5 minutter.

  2. Hakk purre og gressløk. Rør sammen lettrømme, majones, eplesidereddik, salt og pepper. Vend med poteter, bønner, purre og gressløk.

Indrefilet

  1. Sett ovnen på 150 °C. Krydre indrefileten med salt og pepper. Surr baconskivene rundt slik at hele er dekket. Brun godt på alle sider i en stekepanne med olje på høy varme.

    Tips

    Når du skal tilberede hele stykker med kjøtt, er det viktig at kjøttet når romtemperatur før steking. 

  2. Legg kjøttet over i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 58-62 °C for medium, ca. 25-30 minutter. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.

Sitronmarinert fennikel

  1. Finsnitt fennikel og vend med presset sitronsaft. Strø over salt og pepper. Server skiver av indrefilet med kremet potetsalat og sitronmarinert fennikel.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Indrefilet surret i bacon er godt på grillen også. Grill raskt på alle sider over direkte varme og la grille ferdig på indirekte varme under lokk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter