Helstekt indrefilet med potetsalat

Helstekt indrefilet med potetsalat

0
 • Enkel
 • 60 min
Indrefilet av storfe er et skikkelig festmåltid. Helstekt indrefilet er noe alle setter pris på og med en lun potetsalat til er sommerens høydepunkt i boks.

Ingredienser

Kremet potetsalat

800 g amadinepoteter
200 g aspargesbønner
½ stk purre
2 ss gressløk finhakket
2 dl TINE Lettrømme 18 %
1 dl majones
1 ss eplesidereddik
½ ts salt
¼ ts pepper

Indrefilet

1 ½ kg indrefilet av storfe
2 ts salt
1 ts pepper
6 skiver bacon
2 ss rapsolje

Sitronmarinert fennikel

2 stk fennikel
½ stk sitron
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

  1. Del potetene i to og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og sett til side. Del bønnene i to og ha dem i gryten. La stå å dampe med potetene under lokk i 5 minutter.
  2. Hakk purre og gressløk. Rør sammen lettrømme, majones, eplesidereddik, salt og pepper. Vend med poteter, bønner, purre og gressløk.
 1. Indrefilet

  1. Sett ovnen på 150 °C. Krydre indrefileten med salt og pepper. Surr baconskivene rundt slik at hele er dekket. Brun godt på alle sider i en stekepanne med olje på høy varme.
   Tips

   Når du skal tilberede hele stykker med kjøtt, er det viktig at kjøttet når romtemperatur før steking. 

  2. Legg kjøttet over i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 58-62 °C for medium, ca. 25-30 minutter. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
 2. Sitronmarinert fennikel

  1. Finsnitt fennikel og vend med presset sitronsaft. Strø over salt og pepper. Server skiver av indrefilet med kremet potetsalat og sitronmarinert fennikel.
Tips

Indrefilet surret i bacon er godt på grillen også. Grill raskt på alle sider over direkte varme og la grille ferdig på indirekte varme under lokk.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat