Helstekt indrefilet med potetsalat

(3)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Indrefilet av storfe er et skikkelig festmåltid. Helstekt indrefilet er noe alle setter pris på og med en lun potetsalat til er sommerens høydepunkt i boks.

Antall porsjoner

Ingredienser

Kremet potetsalat

800 gamadinepoteter
200 gaspargesbønner
½ stkpurre
2 ssgressløk finhakket
2 dlTINE Lettrømme 18 %
1 dlmajones
1 sseplesidereddik
½ tssalt
¼ tspepper

Indrefilet

1 ½ kgindrefilet av storfe
2 tssalt
1 tspepper
6 skiverbacon
2 ssrapsolje

Sitronmarinert fennikel

2 stkfennikel
½ stksitron
½ tssalt
¼ tspepper
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  • Kremet potetsalat

    1. Del potetene i to og kok møre i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet og sett til side. Del bønnene i to og ha dem i gryten. La stå å dampe med potetene under lokk i 5 minutter.
    2. Hakk purre og gressløk. Rør sammen lettrømme, majones, eplesidereddik, salt og pepper. Vend med poteter, bønner, purre og gressløk.
  • Indrefilet

    1. Sett ovnen på 150 °C. Krydre indrefileten med salt og pepper. Surr baconskivene rundt slik at hele er dekket. Brun godt på alle sider i en stekepanne med olje på høy varme.

      Tips:

      Når du skal tilberede hele stykker med kjøtt, er det viktig at kjøttet når romtemperatur før steking. 

    2. Legg kjøttet over i en ildfast form, stikk et steketermometer i den tykkeste delen og stek i ovnen til en kjernetemperatur på 58-62 °C for medium, ca. 25-30 minutter. La kjøttet hvile i minst 15 minutter før det skjæres i skiver.
  • Sitronmarinert fennikel

    1. Finsnitt fennikel og vend med presset sitronsaft. Strø over salt og pepper. Server skiver av indrefilet med kremet potetsalat og sitronmarinert fennikel.

Tips:

Indrefilet surret i bacon er godt på grillen også. Grill raskt på alle sider over direkte varme og la grille ferdig på indirekte varme under lokk.

Kommentarer

  Legg til kommentar