
Helstekt indrefilet av svin med karamelliserte poteter
Saftig svinekjøtt med søte poteter og frisk syltet ananas-salsa er en flott match. Server dandert på tallerken som en del av en større middag eller server på fat til søndagsmiddagen. Husk at ananas-salsaen skal stå kaldt over natten.

Ingredienser
Antall porsjoner
SYLTET ANANAS-SALSA
Fremgangsmåte
- 1
Kok opp eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl.
- 2
Del ananas i biter og knus forsiktig med en tresleiv i en bolle eller bruk en morter. Bland med eddiklaken og tilsett finsnittet vårløk og hakket chili. La stå kaldt over natten.
- 3
Sett ovnen på 200 °C. Kok potetene i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet, la dampe av og skrell potetene. Smelt sukker i en varm panne uten å røre. Sukkeret skal bli flytende og gyllent.
- 4
Tilsett smør og rør til en karamell. Spe eventuelt med litt kaldt vann om den skiller seg. Vend inn potetene og ha alt over i en ildfast form. Stek i ovnen i ca. 15 minutter. Vend på dem av og til.
- 5
Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det raskt i en varm panne i smør eller på grill. Ha det over i en ildfast form med timian og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
Tips
Bruk gjerne steketermometer når du steker eller griller kjøtt! Hvis du vil at svinekjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den godt gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.
- 6
La kjøttet hvile i 5-10 minutter før det skjæres i skiver. Server med karamelliserte poteter, syltet ananas-salsa og stekesjyen fra kjøttet.
Tips
De karamelliserte potetene er også perfekt følge til juleribben, kalkun eller and.