Helstekt indrefilet av svin med karamelliserte poteter
Enkel•60 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gsvin indrefilet
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 ss
-
2 kvisterfrisk timian
SYLTET ANANAS-SALSA
-
1 ½ dleplesidereddik
-
2 sssukker
-
1 dlvann
-
½ stkananas
-
2 stkvårløk
-
1 stkrød chili
KARAMELLISERTE POTETER
-
600 gsmåpoteter
-
1 ½ dlsukker
-
100 g
Slik gjør du det
-
1
Kok opp eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl.
-
2
Del ananas i biter og knus forsiktig med en tresleiv i en bolle eller bruk en morter. Bland med eddiklaken og tilsett finsnittet vårløk og hakket chili. La stå kaldt over natten.
-
3
Sett ovnen på 200 °C. Kok potetene i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet, la dampe av og skrell potetene. Smelt sukker i en varm panne uten å røre. Sukkeret skal bli flytende og gyllent.
-
4
Tilsett smør og rør til en karamell. Spe eventuelt med litt kaldt vann om den skiller seg. Vend inn potetene og ha alt over i en ildfast form. Stek i ovnen i ca. 15 minutter. Vend på dem av og til.
-
5
Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det raskt i en varm panne i smør eller på grill. Ha det over i en ildfast form med timian og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
Tips
Bruk gjerne steketermometer når du steker eller griller kjøtt! Hvis du vil at svinekjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den godt gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.
-
6
La kjøttet hvile i 5-10 minutter før det skjæres i skiver. Server med karamelliserte poteter, syltet ananas-salsa og stekesjyen fra kjøttet.