Helstekt indrefilet av svin med karamelliserte poteter

Helstekt indrefilet av svin med karamelliserte poteter

0
 • Enkel
 • 60 min
Saftig svinekjøtt med søte poteter og frisk syltet ananas-salsa er en flott match. Server dandert på tallerken som en del av en større middag eller server på fat til søndagsmiddagen. Husk at ananas-salsaen skal stå kaldt over natten.

Ingredienser

800 g svin indrefilet
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør
2 kvister frisk timian

SYLTET ANANAS-SALSA

1 ½ dl eplesidereddik
2 ss sukker
1 dl vann
½ stk ananas
2 stk vårløk
1 stk rød chili

KARAMELLISERTE POTETER

600 g småpoteter
1 ½ dl sukker
100 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

  1. Kok opp eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl.
  2. Del ananas i biter og knus forsiktig med en tresleiv i en bolle eller bruk en morter. Bland med eddiklaken og tilsett finsnittet vårløk og hakket chili. La stå kaldt over natten.
  3. Sett ovnen på 200 °C. Kok potetene i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet, la dampe av og skrell potetene. Smelt sukker i en varm panne uten å røre. Sukkeret skal bli flytende og gyllent.
  4. Tilsett smør og rør til en karamell. Spe eventuelt med litt kaldt vann om den skiller seg. Vend inn potetene og ha alt over i en ildfast form. Stek i ovnen i ca. 15 minutter. Vend på dem av og til.
  5. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det raskt i en varm panne i smør eller på grill. Ha det over i en ildfast form med timian og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet.
   Tips

   Bruk gjerne steketermometer når du steker eller griller kjøtt! Hvis du vil at svinekjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den godt gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

  6. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før det skjæres i skiver. Server med karamelliserte poteter, syltet ananas-salsa og stekesjyen fra kjøttet.
Tips

De karamelliserte potetene er også perfekt følge til juleribben, kalkun eller and.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat