Helstekt indrefilet av svin med karamelliserte poteter

Helstekt indrefilet av svin med karamelliserte poteter

0
4
Enkel60 min
Saftig svinekjøtt med søte poteter og frisk syltet ananas-salsa er en flott match. Server dandert på tallerken som en del av en større middag eller server på fat til søndagsmiddagen. Husk at ananas-salsaen skal stå kaldt over natten.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    svin indrefilet
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss
  • 2 kvister
    frisk timian

SYLTET ANANAS-SALSA

  • 1 ½ dl
    eplesidereddik
  • 2 ss
    sukker
  • 1 dl
    vann
  • ½ stk
    ananas
  • 2 stk
    vårløk
  • 1 stk
    rød chili

KARAMELLISERTE POTETER

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl.

  2. 2

    Del ananas i biter og knus forsiktig med en tresleiv i en bolle eller bruk en morter. Bland med eddiklaken og tilsett finsnittet vårløk og hakket chili. La stå kaldt over natten.

  3. 3

    Sett ovnen på 200 °C. Kok potetene i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet, la dampe av og skrell potetene. Smelt sukker i en varm panne uten å røre. Sukkeret skal bli flytende og gyllent.

  4. 4

    Tilsett smør og rør til en karamell. Spe eventuelt med litt kaldt vann om den skiller seg. Vend inn potetene og ha alt over i en ildfast form. Stek i ovnen i ca. 15 minutter. Vend på dem av og til.

  5. 5

    Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det raskt i en varm panne i smør eller på grill. Ha det over i en ildfast form med timian og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet.

    Tips

    Bruk gjerne steketermometer når du steker eller griller kjøtt! Hvis du vil at svinekjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den godt gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

  6. 6

    La kjøttet hvile i 5-10 minutter før det skjæres i skiver. Server med karamelliserte poteter, syltet ananas-salsa og stekesjyen fra kjøttet.

Tips

De karamelliserte potetene er også perfekt følge til juleribben, kalkun eller and.

Del denne oppskriften: