Skip to main content

Helstekt indrefilet av svin med karamelliserte poteter

Enkel
1t

Saftig svinekjøtt med søte poteter og frisk syltet ananas-salsa er en flott match. Server dandert på tallerken som en del av en større middag eller server på fat til søndagsmiddagen. Husk at ananas-salsaen skal stå kaldt over natten.

3.6
(5)
Next ImageHelstekt indrefilet av svin med karamelliserte poteter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

800 g
svin indrefilet
1 ts
salt
0.5 ts
pepper
2 kvist
frisk timian

SYLTET ANANAS-SALSA

1.5 dl
eplesidereddik
2 ss
sukker
1 dl
vann
0.5 stk
ananas
2 stk
vårløk
1 stk
rød chili

KARAMELLISERTE POTETER

600 g
småpoteter
1.5 dl
sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp eddik, sukker og vann. Rør til sukkeret er oppløst og avkjøl.

  2. Del ananas i biter og knus forsiktig med en tresleiv i en bolle eller bruk en morter. Bland med eddiklaken og tilsett finsnittet vårløk og hakket chili. La stå kaldt over natten.

  3. Sett ovnen på 200 °C. Kok potetene i lettsaltet vann, ca. 15 minutter. Hell av vannet, la dampe av og skrell potetene. Smelt sukker i en varm panne uten å røre. Sukkeret skal bli flytende og gyllent.

  4. Tilsett smør og rør til en karamell. Spe eventuelt med litt kaldt vann om den skiller seg. Vend inn potetene og ha alt over i en ildfast form. Stek i ovnen i ca. 15 minutter. Vend på dem av og til.

  5. Krydre kjøttet med salt og pepper og brun det raskt i en varm panne i smør eller på grill. Ha det over i en ildfast form med timian og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter, avhengig av tykkelsen på kjøttet.

    Tips

    Bruk gjerne steketermometer når du steker eller griller kjøtt! Hvis du vil at svinekjøttet skal ha en lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C. Vil du ha den godt gjennomstekt, venter du til det viser 76 °C.

  6. La kjøttet hvile i 5-10 minutter før det skjæres i skiver. Server med karamelliserte poteter, syltet ananas-salsa og stekesjyen fra kjøttet.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

De karamelliserte potetene er også perfekt følge til juleribben, kalkun eller and.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter