Gresk lasagne

Gresk lasagne

0
35
Middels60 min
Lasagne er en italiensk spesialitet. I denne oppskriften har vi blandet inn råvarer fra det greske kjøkkenet. Uimotståelig!

Ingredienser

Antall porsjoner

lasagne:

  • 2 stk
    løk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 stk
    aubergine
  • 1 stk
    squash
  • 2 stk
    paprika
  • 1 ss
    olivenolje
  • 400 g
    kjøttdeig av lam
  • 3 ss
    tomatpuré
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ts
    tørket timian
  • 800 g
    hakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
  • 150 g
    fetaost
  • 12 stk
    lasagneplater
  • 3 dl
  • 2 dl
    Norvegia® Revet eller annen god gulost

salat:

  • 100 g
    blandet salat
  • 4 stk
    tomater
  • 12 stk
    grønne oliven

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200°C.

lasagne:

  1. 2

    Hakk løk og hvitløk og skjær aubergine, squash og paprika i terninger.

  2. 3

    Stek løk, hvitløk, aubergine, squash og paprika i olje. Ha alt over på en tallerken.

  3. 4

    Brun lammekjøttdeig i olje sammen med tomatpuré. Krydre med salt, pepper og timian, og ha over hakkede tomater. Kok i 5 minutter.

  4. 5

    Legg kjøttsaus, grønnsaker, fetaost og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Hell over matfløte, og dryss over revet ost. Stek på nederste rille i ca. 35 minutter.

Salat:

  1. 6

    Vask og skjær opp salat. Del tomat i båter. Bland salat, tomat og oliven og server sammen med lasagnen.

Tips

Hvis du ikke finner lammedeig, kan du bruke vanlig kjøtt- eller karbonadedeig.

Del denne oppskriften: