Gresk lasagne

Gresk lasagne

Kommentarer 0
  • Middels
  • 60 min
Lasagne er en italiensk spesialitet. I denne oppskriften har vi blandet inn råvarer fra det greske kjøkkenet. Uimotståelig!

Ingredienser

Antall porsjoner

lasagne:

2 stk løk
2 stk hvitløksfedd
1 stk aubergine
1 stk squash
2 stk paprika
1 ss olivenolje
400 g kjøttdeig av lam
3 ss tomatpuré
¼ ts salt
¼ ts pepper
1 ts tørket timian
800 g hakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
150 g fetaost
12 stk lasagneplater
3 dl TINE Matfløte
2 dl Norvegia® Revet eller annen god gulost

salat:

100 g blandet salat
4 stk tomater
12 stk grønne oliven

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200°C.
  1. lasagne:

    1. Hakk løk og hvitløk og skjær aubergine, squash og paprika i terninger.
    2. Stek løk, hvitløk, aubergine, squash og paprika i olje. Ha alt over på en tallerken.
    3. Brun lammekjøttdeig i olje sammen med tomatpuré. Krydre med salt, pepper og timian, og ha over hakkede tomater. Kok i 5 minutter.
    4. Legg kjøttsaus, grønnsaker, fetaost og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Hell over matfløte, og dryss over revet ost. Stek på nederste rille i ca. 35 minutter.
  2. Salat:

    1. Vask og skjær opp salat. Del tomat i båter. Bland salat, tomat og oliven og server sammen med lasagnen.
Tips!

Hvis du ikke finner lammedeig, kan du bruke vanlig kjøtt- eller karbonadedeig.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat