Skip to main content

Gresk lasagne

Middels
1t

Lasagne er en italiensk spesialitet. I denne oppskriften har vi blandet inn råvarer fra det greske kjøkkenet. Uimotståelig!

4.3
(49)
Next ImageGresk lasagne

Ingredienser

Antall porsjoner

lasagne:

2 stk
løk
2 stk
hvitløksfedd
1 stk
aubergine
1 stk
squash
2 stk
paprika
1 ss
olivenolje
400 g
kjøttdeig av lam
3 ss
tomatpuré
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
1 ts
tørket timian
800 g
hakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
150 g
fetaost
12 stk
lasagneplate
2 dl
TINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god gulost

salat:

100 g
blandet salat
4 stk
tomat
12 stk
grønn oliven

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.

lasagne:

  1. Hakk løk og hvitløk og skjær aubergine, squash og paprika i terninger.

  2. Stek løk, hvitløk, aubergine, squash og paprika i olje. Ha alt over på en tallerken.

  3. Brun lammekjøttdeig i olje sammen med tomatpuré. Krydre med salt, pepper og timian, og ha over hakkede tomater. Kok i 5 minutter.

  4. Legg kjøttsaus, grønnsaker, fetaost og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Hell over matfløte, og dryss over revet ost. Stek på nederste rille i ca. 35 minutter.

Salat:

  1. Vask og skjær opp salat. Del tomat i båter. Bland salat, tomat og oliven og server sammen med lasagnen.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Hvis du ikke finner lammedeig, kan du bruke vanlig kjøtt- eller karbonadedeig.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter