Gresk lasagne
Middels•60 min min
Lasagne er en italiensk spesialitet. I denne oppskriften har vi blandet inn råvarer fra det greske kjøkkenet. Uimotståelig!
Ingredienser
Antall porsjoner
lasagne:
-
2 stkløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkaubergine
-
1 stksquash
-
2 stkpaprika
-
1 ssolivenolje
-
400 gkjøttdeig av lam
-
3 sstomatpuré
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
-
1 tstørket timian
-
800 ghakkede hermetiske tomater (1 boks er som regel 400 gram)
-
150 gfetaost
-
12 stklasagneplater
-
3 dl
-
2 dlTINE® Ekte Revet Ost Original eller annen god gulost
salat:
-
100 gblandet salat
-
4 stktomater
-
12 stkgrønne oliven
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200°C.
lasagne:
-
2
Hakk løk og hvitløk og skjær aubergine, squash og paprika i terninger.
-
3
Stek løk, hvitløk, aubergine, squash og paprika i olje. Ha alt over på en tallerken.
-
4
Brun lammekjøttdeig i olje sammen med tomatpuré. Krydre med salt, pepper og timian, og ha over hakkede tomater. Kok i 5 minutter.
-
5
Legg kjøttsaus, grønnsaker, fetaost og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Hell over matfløte, og dryss over revet ost. Stek på nederste rille i ca. 35 minutter.
Salat:
-
6
Vask og skjær opp salat. Del tomat i båter. Bland salat, tomat og oliven og server sammen med lasagnen.