Fårikål med tre typer kål

Fårikål med tre typer kål

0
36
Enkel140 min
Fårikål er norsk tradisjonsmat på sitt beste. Her får du en spennende, moderne versjon med et hint av asiatiske smaker og tre typer kål.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 kg
    lammekjøtt , med bein
  • 2 ss
  • ½ kg
    hodekål
  • 1 stk
    løk
  • 4 stk
    gulrøtter
  • 2 ts
    salt
  • 4 ts
    pepperkorn
  • 1 stk
    laurbærblad
  • 3 dl
    vann
  • 250 g
    rødkål
  • 250 g
    grønnkål
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ss
    ingefær , finrevet
  • ½ dl
    soyasaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Brun kjøttet i smør. Del hodekålen i båter og løk og gulrot i grove biter. Legg kjøtt lagvis med kål, løk og gulrot, strø salt og pepper mellomlagene og legg i laurbærblad.

  2. 2

    Hell på kokende vann. La det koke opp, og la fårikålen trekke over svak varme under lokk til kjøttet er mørt, i 1–2 timer.

  3. 3

    Finsnitt rødkål og grønnkål og fres i smør med finhakket hvitløk og ingefær, ca. 3 minutter. Tilsett soya og vend forsiktig inn med kokt kjøtt og kål. La koke i 5 minutter til.

    Tips

    Til denne originale fårikålen kan du servere ris eller nudler i stedet for de tradisjonelle kokte potetene.

Tips

Prøv også ut denne oppskriften med nykål eller kinakål. Gulrøttene kan få selvskap av annen rotfrukt. Det er egentlig bare fantasien som setter en stopper, kanskje spesielt når det gjelder en tradisjonsrett som fårikål.

Del denne oppskriften: