placeholder image
0

Fyldig skinkegryte

(13)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Erter og bønner smaker godt i gryteretter som denne, med chili og paprika. En enkel og næringsrik middagsrett full av smak.

Antall porsjoner

Ingredienser

Ris:

3 dlukokt ris

Skinkegryte:

400 grøkt skinke
1 stkløk
1 ssTINE Meierismør
1 ½ dlTINE Kremfløte
2 dlvann
½ dlchilisaus
2 tsmaizena
100 gerter
1 bokskikerter (evt. hvite bønner)
1 tspaprikapulver
½ tsnykvernet pepper
¼ tssalt
½ tssukker

Salat:

1 pakkeruccola
2 stktomater

Slik gjør du det

  • Ris:

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  • Skinkegryte:

    1. Skjær skinken i strimler. Skrell og hakk løken, og surr den i smør. Tilsett skinke, fløte, vann og chilisaus. Varm opp.
    2. Kok opp erter og kikerter og bland dem i gryten. Strø på paprikapulver og smak til med pepper. Smak gryten godt til med salt og eventuelt litt sukker.
  • Salat:

    1. Vask salaten. Del tomatene i skiver.

Tips:

Belgfrukter (bønner, erter og linser) er en god kilde til protein og løselig fiber, noe som gjør at de øker metthetsfølelsen. Belgfrukter er fettfattige og rike på mineraler (blant annet jern) og B-vitaminet folat.

Kommentarer