Fyldig skinkegryte
Enkel•20 min min
Erter og bønner smaker godt i gryteretter som denne, med chili og paprika. En enkel og næringsrik middagsrett full av smak.
Ingredienser
Antall porsjoner
Ris:
-
3 dlukokt ris
Skinkegryte:
-
400 grøkt skinke
-
1 stkløk
-
1 ss
-
1 ½ dl
-
2 dlvann
-
½ dlchilisaus
-
2 tsmaizena
-
100 gerter
-
1 bokskikerter (evt. hvite bønner)
-
1 tspaprikapulver
-
½ tsnykvernet pepper
-
¼ tssalt
-
½ tssukker
Salat:
-
1 pakkeruccola
-
2 stktomater
Slik gjør du det
-
1
Kok ris etter anvisningen på pakken.
Skinkegryte:
-
2
Skjær skinken i strimler. Skrell og hakk løken, og surr den i smør. Tilsett skinke, fløte, vann og chilisaus. Varm opp.
-
3
Kok opp erter og kikerter og bland dem i gryten. Strø på paprikapulver og smak til med pepper. Smak gryten godt til med salt og eventuelt litt sukker.
Salat:
-
4
Vask salaten. Del tomatene i skiver.