Fyldig skinkegryte

Fyldig skinkegryte

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 20 min
Erter og bønner smaker godt i gryteretter som denne, med chili og paprika. En enkel og næringsrik middagsrett full av smak.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ris:

3 dl ukokt ris

Skinkegryte:

400 g røkt skinke
1 stk løk
1 ss TINE Meierismør
1 ½ dl TINE Kremfløte
2 dl vann
½ dl chilisaus
2 ts maizena
100 g erter
1 boks kikerter (evt. hvite bønner)
1 ts paprikapulver
½ ts nykvernet pepper
¼ ts salt
½ ts sukker

Salat:

1 pakke ruccola
2 stk tomater

Slik gjør du det

    1. Kok ris etter anvisningen på pakken.
  1. Skinkegryte:

    1. Skjær skinken i strimler. Skrell og hakk løken, og surr den i smør. Tilsett skinke, fløte, vann og chilisaus. Varm opp.
    2. Kok opp erter og kikerter og bland dem i gryten. Strø på paprikapulver og smak til med pepper. Smak gryten godt til med salt og eventuelt litt sukker.
  2. Salat:

    1. Vask salaten. Del tomatene i skiver.
Tips!

Belgfrukter (bønner, erter og linser) er en god kilde til protein og løselig fiber, noe som gjør at de øker metthetsfølelsen. Belgfrukter er fettfattige og rike på mineraler (blant annet jern) og B-vitaminet folat.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat