Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Fyldig skinkegryte

Enkel
20min

Erter og bønner smaker godt i gryteretter som denne, med chili og paprika. En enkel og næringsrik middagsrett full av smak.

4.0
(28)
Next ImageFyldig skinkegryte

Ingredienser

Porsjoner

Ris:

3 dl
ukokt ris

Skinkegryte:

400 g
røkt skinke
1 stk
løk
2 dl
vann
0.5 dl
chilisaus
2 ts
maizena
100 g
erter
1 boks
kikerter (evt. hvite bønner)
1 ts
paprikapulver
0.5 ts
nykvernet pepper
0.25 ts
salt
0.5 ts
sukker

Salat:

1 pakke
ruccola
2 stk
tomat

Slik gjør du

  1. Kok ris etter anvisningen på pakken.

Skinkegryte:

  1. Skjær skinken i strimler. Skrell og hakk løken, og surr den i smør. Tilsett skinke, fløte, vann og chilisaus. Varm opp.

  2. Kok opp erter og kikerter og bland dem i gryten. Strø på paprikapulver og smak til med pepper. Smak gryten godt til med salt og eventuelt litt sukker.

Salat:

  1. Vask salaten. Del tomatene i skiver.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Belgfrukter (bønner, erter og linser) er en god kilde til protein og løselig fiber, noe som gjør at de øker metthetsfølelsen. Belgfrukter er fettfattige og rike på mineraler (blant annet jern) og B-vitaminet folat.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter