Elgburger med smørstekt kantarell

Elgburger med smørstekt kantarell

7
93
Enkel45 min
En skikkelig saftig hamburger med tyttebærrømme er smak av høst. Tyttebær setter en spiss på rømmen og sprøstekt kantarell er jo helt himmelsk.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    grovkvernet elgkjøtt
  • 150 g
    bacon
  • 2 ts
    salt
  • 2 ss
    potetmel
  • ½ stk
    løk
  • 1 stk
    egg
  • 1 ½ dl
  • 2 ss
    timian , grovhakket
  • 1 ts
    pepper
  • 2 ss
  • 4 stk
    hamburgerbrød
  • 4 stk
    salatblader

Smørstekt kantarell

  • 3 dl
    kantareller
  • 2 stk
    sjalottløk
  • 3 ss
    bladpersille , grovhakket
  • 3 ss
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Tyttebærrømme

Slik gjør du det

  1. 1

    Finhakk bacon og bland inn i kjøttdeigen. Rør kjøttet seigt med salt. Finhakk løk og bland inn med potetmel, egg, rømme, hakket timian og pepper. Form burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør.

    Tips

    Du kan også bruke reinsdyrkjøtt.

  2. 2

    Børst kantarellene for jord og del eventuelt i mindre biter. Finhakk løk og persille. Fres løk og sopp i en varm panne med smør til gyllen og sprø. Vend inn persille og krydre med salt og pepper.

    Tips

    Har du ikke tilgang på fersk kantarell, kan du bruke tørket. Bløtlegg soppen i kokende vann i ca. 1 time før steking.

  3. 3

    Rør sammen rømme og tyttebærsyltetøy, og smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Server elgburger i hamburgerbrød med salat, toppet med smørstekt kantarell og tyttebær-rømme.

Tips

En burger blir alltid best om kjøttet er nykvernet. Du kan gjøre det selv, enten med en manuell kvern eller en kjøkkenmaskin, eller få slakteren til å gjøre det for deg. Med det magre elgkjøttet er det lurt å kverne inn litt svineflesk.

Del denne oppskriften: