Elgburger med smørstekt kantarell
Enkel•45 min min
En skikkelig saftig hamburger med tyttebærrømme er smak av høst. Tyttebær setter en spiss på rømmen og sprøstekt kantarell er jo helt himmelsk.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 ggrovkvernet elgkjøtt
-
150 gbacon
-
2 tssalt
-
2 sspotetmel
-
½ stkløk
-
1 stkegg
-
1 ½ dl
-
2 sstimian , grovhakket
-
1 tspepper
-
2 ss
-
4 stkhamburgerbrød
-
4 stksalatblader
Smørstekt kantarell
-
3 dlkantareller
-
2 stksjalottløk
-
3 ssbladpersille , grovhakket
-
3 ss
-
1 tssalt
-
½ tspepper
Tyttebærrømme
-
1 ½ dl
-
4 sstyttebærsyltetøy
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Finhakk bacon og bland inn i kjøttdeigen. Rør kjøttet seigt med salt. Finhakk løk og bland inn med potetmel, egg, rømme, hakket timian og pepper. Form burgere og stek gylne på begge sider i en stekepanne med smør.
Tips
Du kan også bruke reinsdyrkjøtt.
-
2
Børst kantarellene for jord og del eventuelt i mindre biter. Finhakk løk og persille. Fres løk og sopp i en varm panne med smør til gyllen og sprø. Vend inn persille og krydre med salt og pepper.
Tips
Har du ikke tilgang på fersk kantarell, kan du bruke tørket. Bløtlegg soppen i kokende vann i ca. 1 time før steking.
-
3
Rør sammen rømme og tyttebærsyltetøy, og smak til med salt og pepper.
-
4
Server elgburger i hamburgerbrød med salat, toppet med smørstekt kantarell og tyttebær-rømme.