
Chili con carne express
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Chili con carne
-
400 gkjøttdeig
-
1 stkløk
-
1 stkpaprika
-
2 stkhvitløksfedd
-
2 ss
-
1 sstomatpuré
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
2 tspaprikapulver
-
2 tsrøkt paprika
-
2 tsmalt spisskummen
-
1 tsmalt koriander
-
½ tskayennepepper
-
¼ tssukker
-
2 bokserhermetiske tomater à 390g
-
1 bokskidneybønner à 230 g bønner
Til servering
-
1 posetortillachips à 200 g
-
1 stkavokado
-
2 ssfrisk koriander hakket
-
2 ssvårløk finsnittet
-
300 g
Slik gjør du det
-
1
Forvarm ovnen til 180 °C.
-
2
Stek kjøttet på sterk varme i en stekepanne til det er brunet. Ha det over i en gryte.
-
3
Skjær løk og paprika i små biter og stek det i pannen sammen med hakket hvitløk og smør. Tilsett tomatpuré og stek videre i et halvt minutt. Bland dette med kjøttet og tilsett salt, pepper, paprikapulver, røkt paprikapulver, spisskummen, tørket koriander, kayennepepper, sukker og hermetiske tomater. Hvis det blir litt tørt tilsett 1 - 2 dl vann. Bland inn kidneybønner og smak til med salt og eventuelt mer kayennepepper.
-
4
La chilien putre på lav varme mens tortillachipsen får en runde på noen minutter i stekeovnen slik at de blir varme og ekstra sprø. Kutt opp avokado i terninger og hakk litt frisk koriander.
-
5
Server chili i boller toppet med ternet avokado, koriander, vårløk, tortillachips og en stor skje crème fraîche.