Skip to main content

Chili con carne express

Enkel
30min

Superrask og enkel chili con carne som er fullpakket med smak. Denne oppskriften på chili con carne tar under 30 minutter å lage, og er en perfekt middag i en travel hverdag.

4.1
(41)
Next ImageChili con carne express

Ingredienser

Antall porsjoner

Chili con carne

400 g
kjøttdeig
1 stk
løk
1 stk
paprika
2 stk
hvitløksfedd
1 ss
tomatpuré
1 ts
salt
1 ts
pepper
2 ts
paprikapulver
2 ts
røkt paprika
2 ts
malt spisskummen
1 ts
malt koriander
0.5 ts
kayennepepper
0.25 ts
sukker
2 boks
hermetiske tomater à 390g
1 boks
kidneybønner à 230 g bønner

Til servering

1 pose
tortillachips à 200 g
1 stk
avokado
2 ss
frisk koriander hakket
2 ss
vårløk finsnittet

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 180 °C.

  2. Stek kjøttet på sterk varme i en stekepanne til det er brunet. Ha det over i en gryte.

  3. Skjær løk og paprika i små biter og stek det i pannen sammen med hakket hvitløk og smør. Tilsett tomatpuré og stek videre i et halvt minutt. Bland dette med kjøttet og tilsett salt, pepper, paprikapulver, røkt paprikapulver, spisskummen, tørket koriander, kayennepepper, sukker og hermetiske tomater. Hvis det blir litt tørt tilsett 1 - 2 dl vann. Bland inn kidneybønner og smak til med salt og eventuelt mer kayennepepper.

  4. La chilien putre på lav varme mens tortillachipsen får en runde på noen minutter i stekeovnen slik at de blir varme og ekstra sprø. Kutt opp avokado i terninger og hakk litt frisk koriander.

  5. Server chili i boller toppet med ternet avokado, koriander, vårløk, tortillachips og en stor skje crème fraîche.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Vil du ha mer fylde i chilien kan du tilsette for eksempel litt worcestersaus, en buljongterning, en teskje kakao eller en halv teskje kanel.  Men velg én, eller maks to smakstilsetninger, ikke alle.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter