Express Chili con carne

Chili con carne express

2
32
Enkel30 min
Superrask og enkel chili con carne som er fullpakket med smak. Denne oppskriften på chili con carne tar under 30 minutter å lage, og er en perfekt middag i en travel hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Chili con carne

  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    paprika
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
  • 1 ss
    tomatpuré
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 2 ts
    paprikapulver
  • 2 ts
    røkt paprika
  • 2 ts
    malt spisskummen
  • 1 ts
    malt koriander
  • ½ ts
    kayennepepper
  • ¼ ts
    sukker
  • 2 bokser
    hermetiske tomater à 390g
  • 1 boks
    kidneybønner à 230 g bønner

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 180 °C.

  2. 2

    Stek kjøttet på sterk varme i en stekepanne til det er brunet. Ha det over i en gryte.

  3. 3

    Skjær løk og paprika i små biter og stek det i pannen sammen med hakket hvitløk og smør. Tilsett tomatpuré og stek videre i et halvt minutt. Bland dette med kjøttet og tilsett salt, pepper, paprikapulver, røkt paprikapulver, spisskummen, tørket koriander, kayennepepper, sukker og hermetiske tomater. Hvis det blir litt tørt tilsett 1 - 2 dl vann. Bland inn kidneybønner og smak til med salt og eventuelt mer kayennepepper.

  4. 4

    La chilien putre på lav varme mens tortillachipsen får en runde på noen minutter i stekeovnen slik at de blir varme og ekstra sprø. Kutt opp avokado i terninger og hakk litt frisk koriander.

  5. 5

    Server chili i boller toppet med ternet avokado, koriander, vårløk, tortillachips og en stor skje crème fraîche.

Tips

Vil du ha mer fylde i chilien kan du tilsette for eksempel litt worcestersaus, en buljongterning, en teskje kakao eller en halv teskje kanel.  Men velg én, eller maks to smakstilsetninger, ikke alle.

Del denne oppskriften: