Chili cheese fries
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stkbakepoteter
-
½ tspaprikapulver
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
4 ssolivenolje
-
1 ss
Chili
-
1 stkløk
-
3 stkhvitløksfedd
-
1 stkjalapenos
-
1 ss
-
300 gkjøttdeig
-
1 sstomatpuré
-
1 sschilipulver
-
2 tsmalt spisskummen
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
4 dlhakkede hermetiske tomater
Ostesaus
-
3 ss
-
3 sshvetemel
-
2 ½ dl
-
2 ½ dlkyllingbuljong
-
1 sssennep
-
3 dlrevet Ridder®
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Til servering
-
3 stkvårløk
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 220 °C. Del potet i båter, vend med paprikapulver, salt, pepper og olje. Fordel potetbåtene i en langpanne og legg noe biter med smør utover. Stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til potetbåtene er møre og gylne.
-
2
Hakk løk, hvitløk og chili og fres mykt i smør, ca. 3 minutter. Ha i kjøttdeigen og hakk i biter mens den steker, ca. 8 minutter.
-
3
Tilsett tomatpuré og krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Fres et par minutter under omrøring. Rør inn knuste tomater og la småkoke i 5 minutter.
-
4
Lag ostesausen ved å smelte smør. Rør inn mel og spe gradvis med melk og buljong. Kok opp mellom hver omgang slik at sausen tykner.
-
5
Vend inn sennep og revet ost og rør til osten er smeltet. Smak til med salt og pepper.
Tips
Synes du Ridder® er for skarp kan du bruke Norvegia® eller Jarlsberg®.
-
6
Fordel de stekte potetene utover et fat, topp med chili og hell over ostesaus. Dryss over finsnittet vårløk og server.