Chili cheese fries

Chili cheese fries

Kommentarer 7
  • Enkel
  • 40 min
En skikkelig amerikansk snack. Dette er kosemat som fungerer som et helt måltid. Pommes frites dynket med spicy chili kjøttsaus og ostesaus. Blir det bedre?

Ingredienser

Antall porsjoner

4 stk bakepoteter
½ ts paprikapulver
½ ts salt
½ ts pepper
4 ss olivenolje
1 ss TINE Meierismør

Chili

1 stk løk
3 stk hvitløksfedd
1 stk jalapenos
1 ss TINE Meierismør
300 g kjøttdeig
1 ss tomatpuré
1 ss chilipulver
2 ts malt spisskummen
1 ts salt
½ ts pepper
4 dl hakkede hermetiske tomater

Ostesaus

3 ss TINE Meierismør
3 ss hvetemel
2 ½ dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ dl kyllingbuljong
1 ss sennep
3 dl revet Ridder®
½ ts salt
½ ts pepper

Til servering

3 stk vårløk

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Del potet i båter, vend med paprikapulver, salt, pepper og olje. Fordel potetbåtene i en langpanne og legg noe biter med smør utover. Stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til potetbåtene er møre og gylne.
    2. Hakk løk, hvitløk og chili og fres mykt i smør, ca. 3 minutter. Ha i kjøttdeigen og hakk i biter mens den steker, ca. 8 minutter.
    3. Tilsett tomatpuré og krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Fres et par minutter under omrøring. Rør inn knuste tomater og la småkoke i 5 minutter.
    4. Lag ostesausen ved å smelte smør. Rør inn mel og spe gradvis med melk og buljong. Kok opp mellom hver omgang slik at sausen tykner.
    5. Vend inn sennep og revet ost og rør til osten er smeltet. Smak til med salt og pepper.
      Tips!

      Synes du Ridder® er for skarp kan du bruke Norvegia® eller Jarlsberg®.

    6. Fordel de stekte potetene utover et fat, topp med chili og hell over ostesaus. Dryss over finsnittet vårløk og server.
Tips!

Har du dårlig tid eller vil gjøre det enda enklere, kan du bruke ferdig pommes frites eller potetbåter fra frysedisken som kun trenger noen få minutter i ovnen

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • David

    18 dager siden
    Hei, dette ser veldig godt ut, men er dette kun som helgemat eller kan det serveres til middag i ukedager også?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      16 dager siden
      Hei David,

      Denne retten kan du lage hvilken dag du vil :) God matlaging!

      Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      16 dager siden
      Hei David,

      Denne retten kan du lage hvilken dag du vil :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Sandra

    10 måneder siden
    Skal det være jalapenos eller chili?

    Kommenter  (1)

    • Sindre , Kundekonsulent

      10 måneder siden
      Heisann Sandra! Jalapeños er en type chilifrukt, så vi bruker det litt om hverandre her.

      Kommenter  (1)


  • Christina

    1 år siden
    Hvor skal bakepulveret inn? Vendes inn i potetbåtene?

    Kommenter  (17)

    • Annicken Rønning Stenmark, Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Christina, Det skal ikke være bakepulver i denne oppskriften, men paprikapulver og chilipulver :) Lykke til!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat