Chili cheese fries

(79)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

En skikkelig amerikansk snack. Dette er kosemat som fungerer som et helt måltid. Pommes frites dynket med spicy chili kjøttsaus og ostesaus. Blir det bedre?

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkbakepoteter
½ tspaprikapulver
½ tssalt
½ tspepper
4 ssolivenolje
1 ssTINE Meierismør

Chili

1 stkløk
3 stkhvitløksfedd
1 stkjalapenos
1 ssTINE Meierismør
300 gkjøttdeig
1 sstomatpuré
1 sschilipulver
2 tsmalt spisskummen
1 tssalt
½ tspepper
4 dlhakkede hermetiske tomater

Ostesaus

3 ssTINE Meierismør
3 sshvetemel
2 ½ dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
2 ½ dlkyllingbuljong
1 sssennep
3 dlrevet Ridder®
½ tssalt
½ tspepper

Til servering

3 stkvårløk
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 220 °C. Del potet i båter, vend med paprikapulver, salt, pepper og olje. Fordel potetbåtene i en langpanne og legg noe biter med smør utover. Stek i ovnen i ca. 25 minutter eller til potetbåtene er møre og gylne.
    2. Hakk løk, hvitløk og chili og fres mykt i smør, ca. 3 minutter. Ha i kjøttdeigen og hakk i biter mens den steker, ca. 8 minutter.
    3. Tilsett tomatpuré og krydre med chilipulver, spisskummen, salt og pepper. Fres et par minutter under omrøring. Rør inn knuste tomater og la småkoke i 5 minutter.
    4. Lag ostesausen ved å smelte smør. Rør inn mel og spe gradvis med melk og buljong. Kok opp mellom hver omgang slik at sausen tykner.
    5. Vend inn sennep og revet ost og rør til osten er smeltet. Smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Synes du Ridder® er for skarp kan du bruke Norvegia® eller Jarlsberg®.

    6. Fordel de stekte potetene utover et fat, topp med chili og hell over ostesaus. Dryss over finsnittet vårløk og server.

Tips:

Har du dårlig tid eller vil gjøre det enda enklere, kan du bruke ferdig pommes frites eller potetbåter fra frysedisken som kun trenger noen få minutter i ovnen

Kommentarer

  Legg til kommentar