Skip to main content

Bidos

Enkel
1t 5min

Den samiske nasjonalretten bidos, er en deilig gryte laget med reinsdyrkjøtt og grønnsaker. Bidos serveres både til hverdags og fest, og appellerer til store og små med sin milde smak.

4.1
(112)
Next ImageBidos

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
reinsdyrkjøtt, flatbiff
1 stk
løk
1.2 l
vann
4 stk
potet
2 stk
gulrot
0.5 stk
purre
2 stk
laurbærblad
1 ts
timian, tørket
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Til servering

4 skiver
brød

Fremgangsmåte

  1. Del kjøtt i terninger og hakk løk. Brun dette med smør i en stor gryte i 2-3 minutter. Hell over vann.

  2. Kok opp og la trekke på svak varme i ca. 40 minutter. Skum av underveis.

    Tips

    Ønskes en helt klar kraft kan den siles gjennom et klede. Fisk ut kjøtt og løk og sil kraften før kjøtt og løk has tilbake. Ønsker du en tykkere saus kan kraften jevnes med litt Maizena rørt ut i vann.

  3. Del poteter, gulrot og purre i biter. Ha i gryten med laurbærblad og timian og kok opp. La småkoke til potetene er møre, ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper.

  4. Server med godt brød med smør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Ønsker du en kraftigere smak kan du erstatte noe av vannet med buljong.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter