
Øl-braisert lammeskank
Enkel•200 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
4 stklammeskanker
-
3 ss
-
8 stksjalottløk
-
1 stkhvitløk
-
3 stkgulrøtter
-
½ stkpurre
-
2 sshvetemel
-
1 ssspisskummen
-
3 sstomatpuré
-
1 bokshakkede hermetiske tomater
-
4 dlmørk øl
-
4 dlkraft
-
1 dl
-
2 kvisterfrisk rosmarin
-
2 stklaurbærblader
-
1 tspepper
-
1 tssalt
SELLERI- OG MANDELPURÉ
-
1 stksellerirot
-
300 gmandelpoteter
-
1 dl
-
1 dl
-
4 ss
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Brun lammeskankene på alle sider i smør i en stor tykkbunnet kjele som tåler å stå i ovnen. Bruk gjerne en stor jerngryte. Sett til side.
-
2
Skrell og del sjalottløk i to, grovhakk hvitløk og del gulrot og purre i biter. Fres grønnsakene i smør i gryten til mykt, ca. 6 minutter. Dryss med mel og spisskummen og rør et par minutter. Ha i tomatpuré og rør godt i 1 minutt.
-
3
Tilsett tomat, øl, kraft, fløte, rosmarin, laurbærblad, pepper og salt. Kok opp, sett på lokk eller dekk med to lag aluminiumsfolie og sett gryten i ovnen. La stå i 2,5-3 timer eller til kjøttet faller av beinet.
-
4
Skrell sellerirot og potet og del i små biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la grønnsakene dampe av et par minutter. Mos med melk, fløte og smør til en grov puré. Smak til med salt og pepper.
Tips
Det er også godt med kokte poteter eller mos av søtpotet, kålrot og kun potet.