Øl-braisert lammeskank

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Lammekjøtt er noe av det beste vi har i Norge, og det finnes få ting som er bedre enn langtidskokte lammeskanker. Sammen med rotmos av poteter og sellerirot er dette perfekt søndagsmiddag!

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stklammeskanker
3 ssTINE Meierismør
8 stksjalottløk
1 stkhvitløk
3 stkgulrøtter
½ stkpurre
2 sshvetemel
1 ssspisskummen
3 sstomatpuré
1 bokshakkede hermetiske tomater
4 dlmørk øl
4 dlkraft
1 dlTINE Kremfløte
2 kvisterfrisk rosmarin
2 stklaurbærblader
1 tspepper
1 tssalt

SELLERI- OG MANDELPURÉ

1 stksellerirot
300 gmandelpoteter
1 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dlTINE Kremfløte
4 ssTINE Meierismør
½ tssalt
½ tspepper
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Brun lammeskankene på alle sider i smør i en stor tykkbunnet kjele som tåler å stå i ovnen. Bruk gjerne en stor jerngryte. Sett til side.
    2. Skrell og del sjalottløk i to, grovhakk hvitløk og del gulrot og purre i biter. Fres grønnsakene i smør i gryten til mykt, ca. 6 minutter. Dryss med mel og spisskummen og rør et par minutter. Ha i tomatpuré og rør godt i 1 minutt.
    3. Tilsett tomat, øl, kraft, fløte, rosmarin, laurbærblad, pepper og salt. Kok opp, sett på lokk eller dekk med to lag aluminiumsfolie og sett gryten i ovnen. La stå i 2,5-3 timer eller til kjøttet faller av beinet.
    4. Skrell sellerirot og potet og del i små biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la grønnsakene dampe av et par minutter. Mos med melk, fløte og smør til en grov puré. Smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Det er også godt med kokte poteter eller mos av søtpotet, kålrot og kun potet.

Tips:

Du kan gjerne bytte ut øl med rødvin hvis du ønsker en mer klassisk variant.

Kommentarer

  Legg til kommentar