Øl-braisert lammeskank

Øl-braisert lammeskank

4
  • Enkel
  • 200 min
Lammekjøtt er noe av det beste vi har i Norge, og det finnes få ting som er bedre enn langtidskokte lammeskanker. Sammen med rotmos av poteter og sellerirot er dette perfekt søndagsmiddag!

Ingredienser

4 stk lammeskanker
3 ss TINE Meierismør
8 stk sjalottløk
1 stk hvitløk
3 stk gulrøtter
½ stk purre
2 ss hvetemel
1 ss spisskummen
3 ss tomatpuré
1 boks hakkede hermetiske tomater
4 dl mørk øl
4 dl kraft
1 dl TINE Kremfløte
2 kvister frisk rosmarin
2 stk laurbærblader
1 ts pepper
1 ts salt

SELLERI- OG MANDELPURÉ

1 stk sellerirot
300 g mandelpoteter
1 dl Tinemelk® Helmelk 3,5 % fett
1 dl TINE Kremfløte
4 ss TINE Meierismør
½ ts salt
½ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Brun lammeskankene på alle sider i smør i en stor tykkbunnet kjele som tåler å stå i ovnen. Bruk gjerne en stor jerngryte. Sett til side.
    2. Skrell og del sjalottløk i to, grovhakk hvitløk og del gulrot og purre i biter. Fres grønnsakene i smør i gryten til mykt, ca. 6 minutter. Dryss med mel og spisskummen og rør et par minutter. Ha i tomatpuré og rør godt i 1 minutt.
    3. Tilsett tomat, øl, kraft, fløte, rosmarin, laurbærblad, pepper og salt. Kok opp, sett på lokk eller dekk med to lag aluminiumsfolie og sett gryten i ovnen. La stå i 2,5-3 timer eller til kjøttet faller av beinet.
    4. Skrell sellerirot og potet og del i små biter. Kok møre i lettsaltet vann. Hell av vannet og la grønnsakene dampe av et par minutter. Mos med melk, fløte og smør til en grov puré. Smak til med salt og pepper.
      Tips

      Det er også godt med kokte poteter eller mos av søtpotet, kålrot og kun potet.

Tips

Du kan gjerne bytte ut øl med rødvin hvis du ønsker en mer klassisk variant.

Kommentarer

  • Hans Christian

    2 år siden
    Kan eg bytte ut lammeskank med lammesteik?

     (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 år siden
      Hei Hans Christian,

      Klart du kan det! God matlaging :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat