Vegetarlasagne med spinat og sopp
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
½ stkløk , finhakket
-
3 dlaromasopp , hakket
-
2 ss
-
1 lfrisk spinat
-
1 stkhvitløksfedd , finhakket
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
8 stklasagneplater
Tomatsaus:
-
1 stkløk , hakket
-
2 stkhvitløksfedd , finhakket
-
2 stkgulrøtter , revet
-
½ stksquash , revet
-
2 ss
-
2 sstomatpuré
-
2 bokserhermetiske tomater
-
1 stklaurbærblad
-
2 kvisterfrisk timian
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Ostesaus:
-
3 dl
-
2 dlricotta
-
¼ tsmalt muskat
-
4 dl
Til servering:
-
4 skivergodt brød
-
50 g
Slik gjør du det
-
1
Lag tomatsaus først. Fres løk og hvitløk, gulrot og squash blankt i litt smør i en gryte på middels varme, ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré, og fres 2 minutter til. Ha i hermetiske tomater, laurbærblad, timian, salt og pepper, og la småkoke uten lokk på middelsvarme i 20 minutter, eller til den tykner litt. Fjern laurbærbladet.
-
2
Sett ovnen på 200 °C. Bland sammen crème fraîche, ricotta, muskat og revet ost til ostesaus.
-
3
Fres løk og sopp i smør i en panne på middels høy varme, i ca. 5 minutter. Tilsett spinat og hvitløk, og fres til spinaten faller sammen og er myk. Krydre med salt og pepper.
-
4
Smør en ildfast form, 20x30 centimeter, med smør og legg et tynt lag tomatsaus i bunnen. Legg så lasagneplater, spinat- og soppblanding, tomatsaus og ostesaus lagvis. Gjenta, og avslutt med ost på toppen.
-
5
Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til lasagneplatene er myke og toppen gyllen. Server med brød og smør til.
Tips
Det kan være godt med en frisk salat til, gjerne en tomatsalat. Skjær tomat i skiver og vend med salt, pepper, balsamicoeddik og god olivenolje.