Vegetarlasagne med spinat og sopp

Vegetarlasagne med spinat og sopp

Kommentarer 15
  • Enkel
  • 50 min
Denne lasagnen er helt uten kjøtt, men er både mettende og har mye smak. Dette er vegetarisk kosemat med smak av Italia.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form, 20x30 centimeter
½ stk løk , finhakket
3 dl aromasjampinjonger , hakket
2 ss TINE Meierismør
1 l frisk spinat
1 stk hvitløksfedd , finhakket
½ ts salt
¼ ts pepper
8 stk lasagneplater

Tomatsaus:

1 stk løk , hakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
2 stk gulrøtter , revet
½ stk squash , revet
2 ss TINE Meierismør
2 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater
1 stk laurbærblad
2 kvister frisk timian
½ ts salt
¼ ts pepper

Ostesaus:

3 dl TINE Crème Fraîche Original
2 dl ricotta
¼ ts malt muskat
4 dl TINE Revet Ost Original

Til servering:

4 skiver godt brød
50 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Lag tomatsaus først. Fres løk og hvitløk, gulrot og squash blankt i litt smør i en gryte på middels varme, ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré, og fres 2 minutter til. Ha i hermetiske tomater, laurbærblad, timian, salt og pepper, og la småkoke uten lokk på middelsvarme i 20 minutter, eller til den tykner litt. Fjern laurbærbladet.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Bland sammen crème fraîche, ricotta, muskat og revet ost til ostesaus.
    3. Fres løk og sopp i smør i en panne på middels høy varme, i ca. 5 minutter. Tilsett spinat og hvitløk, og fres til spinaten faller sammen og er myk. Krydre med salt og pepper.
    4. Smør en ildfast form, 20x30 centimeter, med smør og legg et tynt lag tomatsaus i bunnen. Legg så lasagneplater, spinat- og soppblanding, tomatsaus og ostesaus lagvis. Gjenta, og avslutt med ost på toppen.
    5. Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til lasagneplatene er myke og toppen gyllen. Server med brød og smør til.
      Tips!

      Det kan være godt med en frisk salat til, gjerne en tomatsalat. Skjær tomat i skiver og vend med salt, pepper, balsamicoeddik og god olivenolje.

Tips!

Denne vegetarlasagnen kan også serveres som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. Den har mye smak i seg selv, men ønsker du kjøtt i lasagnen, kan du legge inn et lag med grillet kylling eller kokt skinke.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Martine

    9 måneder siden
    Hei!
    Er det sånn at man skal legge på lasagneplate-spinatblanding-lasagneplate-tomatsaus-lasagneplate-ostesaus og så gjenta, eller skal man legge på lasagneplate-spinatblanding-tomatsaus-ostesaus-lasagneplate? Vil bare dobbeltsjekke før jeg lager den! :-)

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      9 måneder siden
      Hei Martine,

      Legg så lasagneplater, spinat- og soppblanding, tomatsaus og ostesaus lagvis. Gjenta, og avslutt med ost på toppen! Smaker fantastisk :) God matlaging!

      Kommenter  (0)


  • Anne

    10 måneder siden
    Synes det er vanskelig å beregne 1 liter spinat, bedre med gramberegnelse kanskje?
    Ble veldig godt!

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      10 måneder siden
      Hei Anne,

      Vi tar med tilbakemeldingen din videre og hyggelig å høre at det falt i smak :) Hva med å måle opp spinaten i ett målebeger neste gang? God matlaging videre!

      Kommenter  (0)


  • Eline

    2 år siden
    Dette smakte godt???? Gjorde noen få endinger ved at jeg kuttet ut soppen, squashen! Brukte melk isteden for ricotta og ikke hermetiske tomater??

    Kommenter  (0)


  • Ane

    2 år siden
    Jeg oppdaga midt i matlaginga at jeg mangla creme fraiche og bare hadde norvegia... Erstatta oppskrifta med en hvit ostesaus kokt opp av ca 2 ss hvetemel, 4 ss margarin, en del revet norvegia og en god skvett melk + muskat. Ble faltisk veldig godt :)

    Kommenter  (1)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      2 år siden
      Hei Ane, Godt å høre at panikken ikke tok deg, og at du fant en annen kreativ løsning. Godt jobba :)

      Kommenter  (1)


  • Shkurte

    3 år siden
    Skal man kokke lasagneplater først?

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Shkurte, Du trenger ikke å koke lasagneplatene først, da de mykner når du steker lasagnen. Lykke til :)

      Kommenter  (1)


  • Svanhildur

    3 år siden
    Takk for en veldig god oppskrift. Jeg hadde i tre ulike oster i sausen, parmesan, manchego og vanlig norwegia. Jeg fikk ikke tak i ricottaost, men "min" osteblanding ble veldig god! legg gjerne ut flere gode vegetaroppskrifter!Vennlig hilsen

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Svanhild, Takk for hyggelig tilbakemelding og oppfordringen din om flere vegetaroppskrifter, er notert :)

      Kommenter  (0)


  • Ørjan

    3 år siden
    Smakte utrolig godt! Brukte mascarpone istedet for ricotta og det funket veldig bra.

    Kommenter  (0)

    • Øyvind , stolt kokk og baker,

      3 år siden
      Hei Ørjan, Tusen takk for hyggelig tilbakemelding :)

      Kommenter  (0)


  • Charlotte

    3 år siden
    Det står du trenger 1 liter hvitløksfedd i oppskriften. Stemmer det ?

    Kommenter  (7)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig ansvarlig

      3 år siden
      Hei Charlotte, Beklager, her har det sneket seg inn en feil, jeg retter det opp med en gang. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat