
Vegetarlasagne med spinat og sopp
Denne lasagnen er helt uten kjøtt, men er både mettende og har mye smak. Dette er vegetarisk kosemat med smak av Italia.

Ingredienser
Porsjoner
Tomatsaus:
Ostesaus:
Slik gjør du
- 1
Lag tomatsaus først. Fres løk og hvitløk, gulrot og squash blankt i litt smør i en gryte på middels varme, ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré, og fres 2 minutter til. Ha i hermetiske tomater, laurbærblad, timian, salt og pepper, og la småkoke uten lokk på middelsvarme i 20 minutter, eller til den tykner litt. Fjern laurbærbladet.
- 2
Sett ovnen på 200 °C. Bland sammen crème fraîche, ricotta, muskat og revet ost til ostesaus.
- 3
Fres løk og sopp i smør i en panne på middels høy varme, i ca. 5 minutter. Tilsett spinat og hvitløk, og fres til spinaten faller sammen og er myk. Krydre med salt og pepper.
- 4
Smør en ildfast form, 20x30 centimeter, med smør og legg et tynt lag tomatsaus i bunnen. Legg så lasagneplater, spinat- og soppblanding, tomatsaus og ostesaus lagvis. Gjenta, og avslutt med ost på toppen.
- 5
Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til lasagneplatene er myke og toppen gyllen. Server med brød og smør til.
Tips
Det kan være godt med en frisk salat til, gjerne en tomatsalat. Skjær tomat i skiver og vend med salt, pepper, balsamicoeddik og god olivenolje.
Tips
Denne vegetarlasagnen kan også serveres som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. Den har mye smak i seg selv, men ønsker du kjøtt i lasagnen, kan du legge inn et lag med grillet kylling eller kokt skinke.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


