Vegetarlasagne med spinat og sopp

Vegetarlasagne med spinat og sopp

21
  • Enkel
  • 50 min
Denne lasagnen er helt uten kjøtt, men er både mettende og har mye smak. Dette er vegetarisk kosemat med smak av Italia.

Ingredienser

Utstyr

Ildfast form, 20x30 centimeter
½ stk løk , finhakket
3 dl aromasjampinjonger , hakket
2 ss TINE Meierismør
1 l frisk spinat
1 stk hvitløksfedd , finhakket
½ ts salt
¼ ts pepper
8 stk lasagneplater

Tomatsaus:

1 stk løk , hakket
2 stk hvitløksfedd , finhakket
2 stk gulrøtter , revet
½ stk squash , revet
2 ss TINE Meierismør
2 ss tomatpuré
2 bokser hermetiske tomater
1 stk laurbærblad
2 kvister frisk timian
½ ts salt
¼ ts pepper

Ostesaus:

3 dl TINE Crème Fraîche Original
2 dl ricotta
¼ ts malt muskat
4 dl TINE Revet Ost Original

Til servering:

4 skiver godt brød
50 g TINE Meierismør

Slik gjør du det

    1. Lag tomatsaus først. Fres løk og hvitløk, gulrot og squash blankt i litt smør i en gryte på middels varme, ca. 2 minutter. Tilsett tomatpuré, og fres 2 minutter til. Ha i hermetiske tomater, laurbærblad, timian, salt og pepper, og la småkoke uten lokk på middelsvarme i 20 minutter, eller til den tykner litt. Fjern laurbærbladet.
    2. Sett ovnen på 200 °C. Bland sammen crème fraîche, ricotta, muskat og revet ost til ostesaus.
    3. Fres løk og sopp i smør i en panne på middels høy varme, i ca. 5 minutter. Tilsett spinat og hvitløk, og fres til spinaten faller sammen og er myk. Krydre med salt og pepper.
    4. Smør en ildfast form, 20x30 centimeter, med smør og legg et tynt lag tomatsaus i bunnen. Legg så lasagneplater, spinat- og soppblanding, tomatsaus og ostesaus lagvis. Gjenta, og avslutt med ost på toppen.
    5. Stek i ovnen i ca. 20 minutter, eller til lasagneplatene er myke og toppen gyllen. Server med brød og smør til.
      Tips

      Det kan være godt med en frisk salat til, gjerne en tomatsalat. Skjær tomat i skiver og vend med salt, pepper, balsamicoeddik og god olivenolje.

Tips

Denne vegetarlasagnen kan også serveres som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk. Den har mye smak i seg selv, men ønsker du kjøtt i lasagnen, kan du legge inn et lag med grillet kylling eller kokt skinke.

Kommentarer

  • Isabell

    22 dager siden
    Hei!
    Stemmer det at man skal legge soppen rå slik at den stekes med lasagnen i ovnen eller skal den stekes først? Føler jeg gikk glipp av et trinn her.

    La til søtpoteter, chilli og kikerter i tomatsaus blandingen. Sauser på at det vil funke!

     (0)

    • Marit , Kokk og Kundekonsulent

      17 dager siden
      Hei Isabell!

      Soppen skal stekes sammen med løk og spinat i stekepanne før du blander den i. Se steg 3 i fremgangsmåten. :)

      Hørtes ut som en sprek tomatsaus! :)

       (0)


Det er mye kjærlighet i god mat