Sommersalat med cottage cheese
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
8 stkjordbær
-
1 stkhjertesalat
-
80 gsukkererter
-
½ lvann
-
1 tssalt
-
4 stkreddiker
-
20 gsesamfrø
-
200 gfinkuttet spisskål
-
40 ghvitvinseddik
-
30 gsesamolje
-
¼ tsmaldonsalt
-
800 g
Slik gjør du det
-
1
Skru på grillen. Mens grillen blir varm, ta av stilker og del jordbær i to. Kutt hjertesalaten i to og skyll lett.
-
2
Når grillen er varm, grill jordbær og hjertesalat til de får et fint grillmønster.
Tips
Ha gjerne litt olivenolje, salt og pepper på jordbærene og hjertesalaten når de er ferdig grillet.
-
3
Kok opp vann med litt salt. Skjær sukkererter på langs og gi dem et raskt oppkok. Avkjøl dem deretter raskt i kaldt vann, slik at de beholder den fine grønnfargen og sprøheten.
-
4
Kutt reddik i tynne skiver.
-
5
Ha sesamfrøene i en stekepanne på middels varme til de begynner å bli gylne.
-
6
Finkutt spisskål, og ved eddik, sesamolje, maldonsalt og halvparten av sesamfrøene inn med spisskålen.
-
7
Bland spisskålblandingen lett med cottage cheese.
-
8
Legg cottage cheese-blandingen i bunnen av serveringsskålene, og dander med grillet hjertesalat, jordbær, sukkererter, reddik og topp med resten av sesamfrøene.