Pisket cottage cheese med grønn topping
Pisket cottage cheese passer perfekt som tilbehør til brød, salater, grillmat og tapas, men er også veldig god som dipp. Topp den med agurk, avokado, stangselleri, grønn chili, rødløk og friske urter for ekstra god smak.
Enkel•50 min•4 personer
Ingredienser
Pisket cottage cheese
- 1 stykk hvitløk
- 400 g TINE® Mager Cottage Cheese
- 2 dl TINE® Yoghurt Naturell Gresk Type
- 0.5 stykk sitron, (saften av)
- 0.25 ts salt
- 0.25 ts pepper
Topping
- 0.5 stykk agurk
- 2 stykk avokado
- 2 stilk stangselleri
- 1 stykk grønn chili
- 0.5 stykk rødløk
- 1 stykk lime, (saften av)
- 2 ss finhakket frisk mynte
- 2 ss finhakket frisk oregano
- 2 ss olivenolje, extra virgin
- 8 skive tynne rugbrødchips
- 1 glass kalamata oliven
Slik gjør du
1
Sett oven på 200 °C. Del hvitløken på tvers og legg den i en ildfast form og ovnsbak den med litt olivenolje i 30-40 minutter, til den er helt myk.
2
Ha cottage cheese og yoghurt sammen med den bakte hvitløken i en food prosessor eller stavmikser og kjør det til en glatt blanding. Ha i sitronsaft og smak til med salt og pepper.
3
Skrell agurk og del den, avokado og stangselleri i små biter, hakk chili og del rødløken i tynne båter. Ha i en bolle og press over limejuice. Finhakk oregano og mynte og vend halvparten av urtene inn i resten av blandingen.
4
Pannerist rugbrød i stekepanne og server kalamataoliven i en skål.
5
Bre cottage cheese-kremen utover et fat. Ha over grønnsaksmiksen og topp med god olivenolje, salt, pepper og resten av urtene. Server med rugbrødchips og kalamataoliven.
TipsHvis du ikke tar deg tid til å bake hvitløk så kan du bruke to fedd finhakket hvitløk og vende det inn i cottage cheese-kremen.