
Pisket cottage cheese med grønn topping
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Pisket cottage cheese
-
1 stkhvitløk
-
400 g
-
2 dl
-
½ stksitron (saften av)
-
¼ tssalt
-
¼ tspepper
Topping
-
½ stkagurk
-
2 stkavokado
-
2 stilkerstangselleri
-
1 stkgrønn chili
-
½ stkrødløk
-
1 stklime (saften av)
-
2 ssfinhakket frisk mynte
-
2 ssfinhakket frisk oregano
-
2 ssolivenolje, extra virgin
-
8 skivertynne rugbrødchips
-
1 glasskalamata oliven
Slik gjør du det
-
1
Sett oven på 200 °C. Del hvitløken på tvers og legg den i en ildfast form og ovnsbak den med litt olivenolje i 30-40 minutter, til den er helt myk.
-
2
Ha cottage cheese og yoghurt sammen med den bakte hvitløken i en food prosessor eller stavmikser og kjør det til en glatt blanding. Ha i sitronsaft og smak til med salt og pepper.
-
3
Skrell agurk og del den, avokado og stangselleri i små biter, hakk chili og del rødløken i tynne båter. Ha i en bolle og press over limejuice. Finhakk oregano og mynte og vend halvparten av urtene inn i resten av blandingen.
-
4
Pannerist rugbrød i stekepanne og server kalamataoliven i en skål.
-
5
Bre cottage cheese-kremen utover et fat. Ha over grønnsaksmiksen og topp med god olivenolje, salt, pepper og resten av urtene. Server med rugbrødchips og kalamataoliven.