Quiche Lorraine
Enkel•30 min20 min
En klassisk Quiche Lorraine er en pai med løk og bacon. Men i denne gode paien synes vi ost er prikken over i-en.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 pakkeferdig paibunn eller lag din egen paibunn (se tips-feltet)
-
1 stkløk
-
1 sssolsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
-
150 gbacon
-
4 stkegg
-
2 dl
-
1 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
-
¼ tsrevet muskat
-
100 gRevet NORVEGIA® 26/16% eller annen god revet gulost
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 170 °C varmluft, eller 200 °C hvis du bruker over- og undervarme. Finn fram en paibunn, 22–24 cm i diameter.
-
2
Skrell løk og kutt den i små biter. Skjær bacon i skiver eller terninger. Ta paibunnen ut av kjøleskapet og rull den ut i paiformen.
-
3
Stek løk på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til den er blank. Stek så bacon.
-
4
Pisk sammen egg, fløte, melk, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle. Ha i bitene av stekt bacon og stekt løk. Bland alt sammen. Hell eggblandingen over i paibunnen. Ha på revet ost.
-
5
Stek Quiche Lorraine midt i ovnen til osten er gyllenbrun på toppen, i 20–25 minutter.