Skip to main content

Quiche Lorraine

Enkel
30min

En klassisk Quiche Lorraine er en pai med løk og bacon. Men i denne gode paien synes vi ost er prikken over i-en.

4.2
(55)
Next ImageQuiche Lorraine

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 pakke
ferdig paibunn eller lag din egen paibunn (se tips-feltet)
1 stk
løk
1 ss
solsikkeolje, rapsolje eller annen nøytral olje til steking
150 g
bacon
4 stk
egg
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.25 ts
revet muskat
100 g
Norvegia® Revet eller annen god revet gulost

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 170 °C varmluft, eller 200 °C hvis du bruker over- og undervarme. Finn fram en paibunn, 22–24 cm i diameter.

  2. Skrell løk og kutt den i små biter. Skjær bacon i skiver eller terninger. Ta paibunnen ut av kjøleskapet og rull den ut i paiformen.

  3. Stek løk på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til den er blank. Stek så bacon.

  4. Pisk sammen egg, fløte, melk, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle. Ha i bitene av stekt bacon og stekt løk. Bland alt sammen. Hell eggblandingen over i paibunnen. Ha på revet ost.

  5. Stek Quiche Lorraine midt i ovnen til osten er gyllenbrun på toppen, i 20–25 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Pai passer perfekt til å bruke opp rester i kjøleskapet.

Fyll paien med f. eks. brokkoli, kjøttdeig, skinkepålegg

eller kokt potet. Hell over eggeblanding og topp

med ost.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter