
Quiche Lorraine
En klassisk Quiche Lorraine er en pai med løk og bacon. Men i denne gode paien synes vi ost er prikken over i-en.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovnen på 170 °C varmluft, eller 200 °C hvis du bruker over- og undervarme. Finn fram en paibunn, 22–24 cm i diameter.
- 2
Skrell løk og kutt den i små biter. Skjær bacon i skiver eller terninger. Ta paibunnen ut av kjøleskapet og rull den ut i paiformen.
- 3
Stek løk på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til den er blank. Stek så bacon.
- 4
Pisk sammen egg, fløte, melk, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle. Ha i bitene av stekt bacon og stekt løk. Bland alt sammen. Hell eggblandingen over i paibunnen. Ha på revet ost.
- 5
Stek Quiche Lorraine midt i ovnen til osten er gyllenbrun på toppen, i 20–25 minutter.
Tips
Pai passer perfekt til å bruke opp rester i kjøleskapet.
Fyll paien med f. eks. brokkoli, kjøttdeig, skinkepålegg
eller kokt potet. Hell over eggeblanding og topp
med ost.