Quiche Lorraine med ost og bacon

Quiche Lorraine

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 30 min
  • 20 min
En klassisk Quiche Lorraine er en pai med løk og bacon. Men i denne gode paien synes vi ost er prikken over i-en.

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

paiform, 22–24 cm
1 pakke Nå® Paibunn eller lag din egen paibunn (se tips-feltet)
1 stk løk
1 ss solsikkeolje , rapsolje eller annen nøytral olje til steking
150 g bacon
4 stk egg
2 dl TINE Matfløte
1 dl Tinemelk® Lettmelk 1,2 % fett
½ ts salt
¼ ts pepper
¼ ts revet muskat
100 g Norvegia® Revet eller annen god revet gulost

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 170 °C varmluft, eller 200 °C hvis du bruker over- og undervarme. Finn fram en paibunn, 22–24 cm i diameter.
    2. Skrell løk og kutt den i små biter. Skjær bacon i skiver eller terninger. Ta paibunnen ut av kjøleskapet og rull den ut i paiformen.
    3. Stek løk på middels sterk varme i olje i 3–4 minutter, til den er blank. Stek så bacon.
    4. Pisk sammen egg, fløte, melk, salt, pepper og muskatnøtt i en bolle. Ha i bitene av stekt bacon og stekt løk. Bland alt sammen. Hell eggblandingen over i paibunnen. Ha på revet ost.
    5. Stek Quiche Lorraine midt i ovnen til osten er gyllenbrun på toppen, i 20–25 minutter.
Tips!

Pai passer perfekt til å bruke opp rester i kjøleskapet.

Fyll paien med f. eks. brokkoli, kjøttdeig, skinkepålegg

eller kokt potet. Hell over eggeblanding og topp

med ost.

Kommentar

Kommentarer

  • Marianne

    4 år siden
    Kjempegod og enkel

    Kommenter  (0)

    • Hilsen kokkene fra Melkerampa

      4 år siden
      Hei Marianne, Takk det synes vi også :)

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat