Jordskokkmousse

Jordskokkmousse

0
0
Middels60 min
Deilig, vegansk jordskokkmousse på ristet rugbrød med stekt sopp. Lag moussen dagen før slik at den er stivnet før servering.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1000 g
    jordskokker
  • 30 g
    hvetemel
  • 30 g
  • 500 g
  • 250 g
    vann (fra kokingen av jordskokk)
  • 16 g
    vegetabilsk gelatinerstatning
  • 15 g
    salt
  • 7 g
    pepper
  • 1 stk
    sitron (saften)

Tilbehør

  • 10 skiver
    rugbrød
  • 200 g
    sjampinjong

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og kok jordskokk møre. Ta vare på kokevannet. Kjør de kokte jordskokkene glatt i en blender og avkjøl.

  2. 2

    Smelt GRYR® Smøreblid i en kjele, og tilsett mel. Spe med ca 250 gram GRYR® Matfløyel og vann fra jordskokkene til en tykk og glatt saus. Avkjøl.

  3. 3

    Klargjør den vegetabilske gelatinerstatningen etter anvisning på pakken.

  4. 4

    Pisk resten av GRYR® matfløyel til luftig krem. Bland jordskokk pureen med sausen og vend inn pisket GRYR® matfløyel. Smak til med salt og pepper.

  5. 5

    Hell gelatinen i tynn stråle inn i blandingen og fyll i passende former. La stå på kjøl til den stivner.

  6. 6

    Stek sopp i litt olje.

  7. 7

    Legg moussen på ristet rugbrød og topp med stekt sopp.

    Tips

    Topp gjerne med ristede nøtter. 

Del denne oppskriften: