Jordskokkmousse
Middels•60 min min
Deilig, vegansk jordskokkmousse på ristet rugbrød med stekt sopp. Lag moussen dagen før slik at den er stivnet før servering.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1000 gjordskokker
-
30 ghvetemel
-
30 g
-
500 g
-
250 gvann (fra kokingen av jordskokk)
-
16 gvegetabilsk gelatinerstatning
-
15 gsalt
-
7 gpepper
-
1 stksitron (saften)
Tilbehør
-
10 skiverrugbrød
-
200 gsjampinjong
Slik gjør du det
-
1
Skrell og kok jordskokk møre. Ta vare på kokevannet. Kjør de kokte jordskokkene glatt i en blender og avkjøl.
-
2
Smelt GRYR® Smøreblid i en kjele, og tilsett mel. Spe med ca 250 gram GRYR® Matfløyel og vann fra jordskokkene til en tykk og glatt saus. Avkjøl.
-
3
Klargjør den vegetabilske gelatinerstatningen etter anvisning på pakken.
-
4
Pisk resten av GRYR® matfløyel til luftig krem. Bland jordskokk pureen med sausen og vend inn pisket GRYR® matfløyel. Smak til med salt og pepper.
-
5
Hell gelatinen i tynn stråle inn i blandingen og fyll i passende former. La stå på kjøl til den stivner.
-
6
Stek sopp i litt olje.
-
7
Legg moussen på ristet rugbrød og topp med stekt sopp.
Tips
Topp gjerne med ristede nøtter.