
Jordskokkmousse
Deilig, vegansk jordskokkmousse på ristet rugbrød med stekt sopp. Lag moussen dagen før slik at den er stivnet før servering.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Tilbehør
Fremgangsmåte
- 1
Skrell og kok jordskokk møre. Ta vare på kokevannet. Kjør de kokte jordskokkene glatt i en blender og avkjøl.
- 2
Smelt GRYR® Smøreblid i en kjele, og tilsett mel. Spe med ca 250 gram GRYR® Matfløyel og vann fra jordskokkene til en tykk og glatt saus. Avkjøl.
- 3
Klargjør den vegetabilske gelatinerstatningen etter anvisning på pakken.
- 4
Pisk resten av GRYR® matfløyel til luftig krem. Bland jordskokk pureen med sausen og vend inn pisket GRYR® matfløyel. Smak til med salt og pepper.
- 5
Hell gelatinen i tynn stråle inn i blandingen og fyll i passende former. La stå på kjøl til den stivner.
- 6
Stek sopp i litt olje.
- 7
Legg moussen på ristet rugbrød og topp med stekt sopp.
Tips
Topp gjerne med ristede nøtter.