Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Jordskokkmousse

Middels
1t

Deilig, vegansk jordskokkmousse på ristet rugbrød med stekt sopp. Lag moussen dagen før slik at den er stivnet før servering.

(0)
Next ImageJordskokkmousse

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1000 g
jordskokk
30 g
hvetemel
250 g
vann (fra kokingen av jordskokk)
16 g
vegetabilsk gelatinerstatning
15 g
salt
7 g
pepper
1 stk
sitron (saften)

Tilbehør

10 skiver
rugbrød
200 g
sjampinjong

Fremgangsmåte

  1. Skrell og kok jordskokk møre. Ta vare på kokevannet. Kjør de kokte jordskokkene glatt i en blender og avkjøl.

  2. Smelt GRYR® Smøreblid i en kjele, og tilsett mel. Spe med ca 250 gram GRYR® Matfløyel og vann fra jordskokkene til en tykk og glatt saus. Avkjøl.

  3. Klargjør den vegetabilske gelatinerstatningen etter anvisning på pakken.

  4. Pisk resten av GRYR® matfløyel til luftig krem. Bland jordskokk pureen med sausen og vend inn pisket GRYR® matfløyel. Smak til med salt og pepper.

  5. Hell gelatinen i tynn stråle inn i blandingen og fyll i passende former. La stå på kjøl til den stivner.

  6. Stek sopp i litt olje.

  7. Legg moussen på ristet rugbrød og topp med stekt sopp.

    Tips

    Topp gjerne med ristede nøtter. 
Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter