Jordskokkgrateng med gratinert Jarlsberg® og urter
Enkel•50 min min
Oppskrift på middagsrett med jordskokk, gratinert Jarlsberg®, urter og grov pepper. Jordskokk er en rotgrønnsak med litt nøtteaktig smak, og passer perfekt i grateng.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
500 gjordskokker
-
4 stksjalottløk
-
2 stkhvitløksfedd
-
3 dl
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
½ stksitron
-
3 dlJarlsberg® Revet
-
1 ssoregano/mynte eller andre friske urter
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen ved 200°C. Skrell jordskokk og skjær den i ca 0,5 cm tykke skiver. Skjær sjalottløk i båter og finhakk hvitløk. Bland sammen alt med crème fraîche, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
-
2
Fordel røren i en ildfast form og strø over revet Jarlsberg®. Stek i midten av ovnen i ca 30-40 minutter. Servér med urter og ferskkvernet pepper.