Jordskokkgrateng

Jordskokkgrateng med gratinert Jarlsberg® og urter

4
38
Enkel50 min
Oppskrift på middagsrett med jordskokk, gratinert Jarlsberg®, urter og grov pepper. Jordskokk er en rotgrønnsak med litt nøtteaktig smak, og passer perfekt i grateng.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    jordskokker
  • 4 stk
    sjalottløk
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 3 dl
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • ½ stk
    sitron
  • 3 dl
    Jarlsberg® Revet
  • 1 ss
    oregano/mynte eller andre friske urter

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen ved 200°C. Skrell jordskokk og skjær den i ca 0,5 cm tykke skiver. Skjær sjalottløk i båter og finhakk hvitløk. Bland sammen alt med crème fraîche, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  2. 2

    Fordel røren i en ildfast form og strø over revet Jarlsberg®. Stek i midten av ovnen i ca 30-40 minutter. Servér med urter og ferskkvernet pepper.

Del denne oppskriften: