Skip to main content

Jordskokkgrateng med gratinert Jarlsberg® og urter

Enkel
50min

Oppskrift på middagsrett med jordskokk, gratinert Jarlsberg®, urter og grov pepper. Jordskokk er en rotgrønnsak med litt nøtteaktig smak, og passer perfekt i grateng.

4.1
(38)
Next ImageJordskokkgrateng med gratinert Jarlsberg® og urter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g
jordskokk
4 stk
sjalottløk
2 stk
hvitløksfedd
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
0.5 stk
sitron
3 dl
Revet JARLSBERG®
1 ss
oregano/mynte eller andre friske urter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen ved 200°C. Skrell jordskokk og skjær den i ca 0,5 cm tykke skiver. Skjær sjalottløk i båter og finhakk hvitløk. Bland sammen alt med crème fraîche, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

  2. Fordel røren i en ildfast form og strø over revet Jarlsberg®. Stek i midten av ovnen i ca 30-40 minutter. Servér med urter og ferskkvernet pepper.

Trykk for å vurdere oppskriften

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter