Jordskokkgrateng

Jordskokkgrateng med gratinert Jarlsberg® og urter

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 50 min
Oppskrift på middagsrett med jordskokk, gratinert Jarlsberg®, urter og grov pepper. Jordskokk er en rotgrønnsak med litt nøtteaktig smak, og passer perfekt i grateng.

Antall porsjoner

Ingredienser

500 g jordskokker
4 stk sjalottløk
2 stk hvitløksfedd
3 dl TINE Crème Fraîche Original
½ ts salt
½ ts pepper
½ stk sitron
3 dl Jarlsberg® Revet
1 ss oregano eller andre friske urter

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen ved 200°C. Skrell jordskokk og skjær den i ca 0,5 cm tykke skiver. Skjær sjalottløk i båter og finhakk hvitløk. Bland sammen alt med crème fraîche, og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
    2. Fordel røren i en ildfast form og strø over revet Jarlsberg®. Stek i midten av ovnen i ca 30-40 minutter. Servér med urter og ferskkvernet pepper.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Mettan

    1 år siden
    Kan en bytte ut creme fraiche med f.eks tykk hvit saus?

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Mettan, Det skal fint gå an å bytte til hvitsaus, men da anbefaler jeg deg heller å lage en ostesaus :) Lykke til og god matlaging!

      Kommenter  (1)

      • mettan

        1 år siden
        Takk for svar, ostesaus er jo genialt :)

        Kommenter  (0)

        • Annicken , Kokk og kundekonsulent

          1 år siden
          Bare hyggelig! Kos deg :)

          Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat