Julegrateng

Grønnsaksgrateng

0
0
Enkel60 min
En fristende julegrateng full av gode smaker! Dette er en vegansk vri på den klassiske Janssons fristelse. Gratengen kan også tilberedes i små porsjonformer og serveres som tilbehør.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2000 g
    kokefaste poteter , strimlet
  • 400 g
    løk , strimlet
  • 4 ss
    solsikkeolje
  • 1800 g
  • 2 stk
    stjerneanis
  • 2 ss
    korianderfrø
  • 4 stk
    hele kardemommefrø
  • 6 stk
    nellikspikre
  • 2 ss
    salt
  • 200 g
    Panko eller kavring

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp poteter og kutt dem deretter i strimler.

  2. 2

    Stek løken i olje i til den blir myk. Legg strimlet potet og stekt løk lagvis i en ovnsform.

  3. 3

    Miks krydderne til ett pulver i mørtel eller kryddermikser.

  4. 4

    Kok opp GRYR® Matfløyel sammen med krydder og salt. Sil væsken over potet- og løkblandingen. Fordel panko over gratengen og stek i ovn på 180 °C i cirka 35 minutter.

Del denne oppskriften: