
Grønnsaksgrateng
Enkel•60 min35 min
En fristende julegrateng full av gode smaker! Dette er en vegansk vri på den klassiske Janssons fristelse. Gratengen kan også tilberedes i små porsjonformer og serveres som tilbehør.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2000 gkokefaste poteter , strimlet
-
400 gløk , strimlet
-
4 sssolsikkeolje
-
1800 g
-
2 stkstjerneanis
-
2 sskorianderfrø
-
4 stkhele kardemommefrø
-
6 stknellikspikre
-
2 sssalt
-
200 gPanko eller kavring
Slik gjør du det
-
1
Kok opp poteter og kutt dem deretter i strimler.
-
2
Stek løken i olje i til den blir myk. Legg strimlet potet og stekt løk lagvis i en ovnsform.
-
3
Miks krydderne til ett pulver i mørtel eller kryddermikser.
-
4
Kok opp GRYR® Matfløyel sammen med krydder og salt. Sil væsken over potet- og løkblandingen. Fordel panko over gratengen og stek i ovn på 180 °C i cirka 35 minutter.