Gratinert søtpotet med cheddar
Enkel•50 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
150 g
-
2 stksøtpoteter
-
1 ½ dlhasselnøtter
-
2 stilkerstangselleri
-
2 feddhvitløk
-
1 pottebladpersille
-
¼ tssalt
-
½ tspepper
-
1 stksitron
-
1 boksTINE® Lettrømme 17 % til servering
Slik gjør du det
-
1
Fyr opp grillen eller forvarm ovnen til 200 °C. Vask søtpotetene godt, del dem i to på langs. Stek på grillen eller i ovnen med snitt-siden opp i 30 minutter. Sjekk at de er myke og ferdige ved å stikke i dem.
-
2
Grovhakk hasselnøtter og rist dem litt i ovnen i ca. 10 min på 200 °C.
-
3
Finhakk stangselleri, hvitløk og bladpersille.
-
4
Når søtpotetene er ferdig stekt, skraper du ut det meste av innmaten, men pass på at skallene holder formen. Bland søtpotetmosen med nøtter, stangselleri, hvitløk og mesteparten av bladpersillen. Spar litt av persillen til servering. Smak til med salt og pepper. Ha i halve mengden cheddarost i blandingen. Fordel miksen i søtpotetskallet igjen, og topp med resten av cheddarosten.
-
5
Legg tilbake på grillen eller stek i ovnen på 200 °C til osten smelter. Server med rømme og persille, og en sitronbåt på siden. Skvis sitron over ved servering.