Håndkle og blad
Grønnsaksgrateng
(3434)

Grønnsaksgrateng

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Denne grønnsaksformen med brokkoli, blomkål og masse annet godt, er full av gode vitaminer. Med marinerte gulrøtter er dette et godt vegetarisk alternativ til middag.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

1 stkbrokkoli
1 stkblomkål
4 stkpoteter
½ stksellerirot
½ stkpastinakk
2 dlTINE Matfløte, eller TINE Lett Matfløte
4 dlTinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
2 stkhvitløksfedd
1 tssalt
1 tspepper
¼ tsmuskat
2 ssfrisk timian
1 sshvetemel eller annen jevning
100 gTINE Revet Lettost 17% fett

MARINERTE GULRØTTER

4 stkgulrøtter
2 dlvann
1 stksitron
½ tssalt
1 dlbladpersille
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Del brokkoli og blomkål i buketter, poteter i biter og sellerirot og pastinakk i små terninger. Kok grønnsakene i kokende vann i ca. 10 minutter.
    2. Kok opp fløte og melk i en kasserolle, tilsett finhakket hvitløk, salt, pepper og timian. Rør inn meljevning, kok opp og visp inn revet ost.
    3. Ha grønnsakene over i en ildfast form, og hell over ostesausen. Gratiner i ovnen ved i 20-30 minutter eller til grønnsaken er helt møre.
    4. Del gulrøtter i tynne strimler og blancher raskt i kokende vann, ca. 2 minutter. Skyll i kaldt vann og vend med sitronsaft, salt og hakket bladpersille. Server til grønnsaksgratengen.
      Blått hjerte
      Tips!

      En stor grønn salat og brød med smør er enkelt tilbehør. Et godt dryss sprøstekt bacon på toppen av gratengen gjør at den smaker ekstra godt.

Blått hjerte
Tips!

Denne grønnsaksformen er god som en fullverdig middag eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat