Grønnsaksgrateng

(12)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Denne grønnsaksformen med brokkoli, blomkål og masse annet godt, er full av gode vitaminer. Med marinerte gulrøtter er dette et godt vegetarisk alternativ til middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stkbrokkoli
1 stkblomkål
4 stkpoteter
½ stksellerirot
½ stkpastinakk
2 dlTINE Matfløte, eller TINE Lett Matfløte
4 dlTinemelk® Lettmelk 0,7 % fett
2 stkhvitløksfedd
1 tssalt
1 tspepper
¼ tsmuskat
2 ssfrisk timian
1 sshvetemel eller annen jevning
100 gTINE Revet Lettost 17% fett

MARINERTE GULRØTTER

4 stkgulrøtter
2 dlvann
1 stksitron
½ tssalt
1 dlbladpersille
 Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Del brokkoli og blomkål i buketter, poteter i biter og sellerirot og pastinakk i små terninger. Kok grønnsakene i kokende vann i ca. 10 minutter.
    2. Kok opp fløte og melk i en kasserolle, tilsett finhakket hvitløk, salt, pepper og timian. Rør inn meljevning, kok opp og visp inn revet ost.
    3. Ha grønnsakene over i en ildfast form, og hell over ostesausen. Gratiner i ovnen ved i 20-30 minutter eller til grønnsaken er helt møre.
    4. Del gulrøtter i tynne strimler og blancher raskt i kokende vann, ca. 2 minutter. Skyll i kaldt vann og vend med sitronsaft, salt og hakket bladpersille. Server til grønnsaksgratengen.

      Tips:

      En stor grønn salat og brød med smør er enkelt tilbehør. Et godt dryss sprøstekt bacon på toppen av gratengen gjør at den smaker ekstra godt.

Tips:

Denne grønnsaksformen er god som en fullverdig middag eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

 Les kommentarer (0)

Kommentarer

  Legg til kommentar