Grønnsaksgrateng
Enkel•45 min30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 stkbrokkoli
-
1 stkblomkål
-
4 stkpoteter
-
½ stksellerirot
-
½ stkpastinakk
-
2 dl
-
4 dl
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 tssalt
-
1 tspepper
-
¼ tsmuskat
-
2 ssfrisk timian
-
1 sshvetemel eller annen jevning
-
100 g
MARINERTE GULRØTTER
-
4 stkgulrøtter
-
2 dlvann
-
1 stksitron
-
½ tssalt
-
1 dlbladpersille
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Del brokkoli og blomkål i buketter, poteter i biter og sellerirot og pastinakk i små terninger. Kok grønnsakene i kokende vann i ca. 10 minutter.
-
2
Kok opp fløte og melk i en kasserolle, tilsett finhakket hvitløk, salt, pepper og timian. Rør inn meljevning, kok opp og visp inn revet ost.
-
3
Ha grønnsakene over i en ildfast form, og hell over ostesausen. Gratiner i ovnen ved i 20-30 minutter eller til grønnsaken er helt møre.
-
4
Del gulrøtter i tynne strimler og blancher raskt i kokende vann, ca. 2 minutter. Skyll i kaldt vann og vend med sitronsaft, salt og hakket bladpersille. Server til grønnsaksgratengen.
Tips
En stor grønn salat og brød med smør er enkelt tilbehør. Et godt dryss sprøstekt bacon på toppen av gratengen gjør at den smaker ekstra godt.