Grønnsaksgrateng

Grønnsaksgrateng

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 45 min
  • 30 min
Denne grønnsaksformen med brokkoli, blomkål og masse annet godt, er full av gode vitaminer. Med marinerte gulrøtter er dette et godt vegetarisk alternativ til middag.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 stk brokkoli
1 stk blomkål
4 stk poteter
½ stk sellerirot
½ stk pastinakk
2 dl TINE Matfløte , eller TINE Lett Matfløte
4 dl Tinemelk® Lettmelk 0,5 % fett
2 stk hvitløksfedd
1 ts salt
1 ts pepper
¼ ts muskat
2 ss frisk timian
1 ss hvetemel eller annen jevning
100 g TINE Revet Lettost

MARINERTE GULRØTTER

4 stk gulrøtter
2 dl vann
1 stk sitron
½ ts salt
1 dl bladpersille

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Del brokkoli og blomkål i buketter, poteter i biter og sellerirot og pastinakk i små terninger. Kok grønnsakene i kokende vann i ca. 10 minutter.
    2. Kok opp fløte og melk i en kasserolle, tilsett finhakket hvitløk, salt, pepper og timian. Rør inn meljevning, kok opp og visp inn revet ost.
    3. Ha grønnsakene over i en ildfast form, og hell over ostesausen. Gratiner i ovnen ved i 20-30 minutter eller til grønnsaken er helt møre.
    4. Del gulrøtter i tynne strimler og blancher raskt i kokende vann, ca. 2 minutter. Skyll i kaldt vann og vend med sitronsaft, salt og hakket bladpersille. Server til grønnsaksgratengen.
      Tips!

      En stor grønn salat og brød med smør er enkelt tilbehør. Et godt dryss sprøstekt bacon på toppen av gratengen gjør at den smaker ekstra godt.

Tips!

Denne grønnsaksformen er god som en fullverdig middag eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat