
Byggris- og grønnsaksform
En smaksrik hverdagsform med sunn byggris, brokkoli, tomat og ristede gresskarkjerner, blandet med crème fraîche og egg.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Sett stekeovn på 200 °C, og smør en ildfast form.
- 2
Kok byggris i grønnsaksbuljong, etter anvisning på pakken.
Tips
Byggris kan erstattes med mathavre eller bulgur.
- 3
Del brokkoli i mindre buketter, og stilken i små terninger. Kok i lettsaltet vann, til brokkolien er al dente.
- 4
Del halvparten av tomatene i to. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de tar farge.
- 5
Visp sammen egg, crème fraîche, salt, spiskummen og estragon. Vend inn ris og brokkoli,,
Tips
Varier gjerne med andre typer grønnsaker.
- 6
Hell blandingen forsiktig over i formen, og fordel de hele tomatene over. Stek midt i ovnen 15-20 minutter, til blandingen så vidt har stivnet.
Tips
Server gjerne med en frisk grønn salat og oljedressing.