Skip to main content

Byggris- og grønnsaksform

Enkel
30min

En smaksrik hverdagsform med sunn byggris, brokkoli, tomat og ristede gresskarkjerner, blandet med crème fraîche og egg.

3.6
(28)
Next ImageByggris- og grønnsaksform

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

200 g
ukokt byggris
2 terning
grønnsaksbuljong
1 stk
brokkoli, i små buketter
10 stk
cherrytomat
1 dl
gresskarkjerner
4 stk
egg
1 ts
salt
0.5 ts
spisskummen
2 ts
tørket estragon

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovn på 200 °C, og smør en ildfast form.

  2. Kok byggris i grønnsaksbuljong, etter anvisning på pakken.

    Tips

    Byggris kan erstattes med mathavre eller bulgur.

  3. Del brokkoli i mindre buketter, og stilken i små terninger. Kok i lettsaltet vann, til brokkolien er al dente.

  4. Del halvparten av tomatene i to. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de tar farge.

  5. Visp sammen egg, crème fraîche, salt, spiskummen og estragon. Vend inn ris og brokkoli,,

    Tips

    Varier gjerne med andre typer grønnsaker.

  6. Hell blandingen forsiktig over i formen, og fordel de hele tomatene over. Stek midt i ovnen 15-20 minutter, til blandingen så vidt har stivnet.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Server gjerne med en frisk grønn salat og oljedressing.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter