Byggris- og grønnsaksform
En smaksrik hverdagsform med sunn byggris, brokkoli, tomat og ristede gresskarkjerner, blandet med crème fraîche og egg.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 200 g ukokt byggris
- 2 terning grønnsaksbuljong
- 1 stykk brokkoli, , i små buketter
- 10 stykk cherrytomat
- 1 dl gresskarkjerner
- 4 stykk egg
- 3 dl TINE® Lett Crème Fraîche 17 %
- 1 ts salt
- 0.5 ts spisskummen
- 2 ts tørket estragon
Slik gjør du
1
Sett stekeovn på 200 °C, og smør en ildfast form.
2
Kok byggris i grønnsaksbuljong, etter anvisning på pakken.
TipsByggris kan erstattes med mathavre eller bulgur.
3
Del brokkoli i mindre buketter, og stilken i små terninger. Kok i lettsaltet vann, til brokkolien er al dente.
4
Del halvparten av tomatene i to. Rist gresskarkjerner i tørr panne til de tar farge.
5
Visp sammen egg, crème fraîche, salt, spiskummen og estragon. Vend inn ris og brokkoli,,
TipsVarier gjerne med andre typer grønnsaker.
6
Hell blandingen forsiktig over i formen, og fordel de hele tomatene over. Stek midt i ovnen 15-20 minutter, til blandingen så vidt har stivnet.
TipsServer gjerne med en frisk grønn salat og oljedressing.