Blomkålris

Blomkålris

0
127
Enkel15 min
Blomkålris er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk, og et godt alternativ til både ris og couscous! En smart måte å få i seg mer grønnsaker på!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    blomkål
  • ½ stk
    sitron
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ss

Slik gjør du det

  1. 1

    Riv blomkålen på et rivjern og press over sitronsaft.

  2. 2

    Smelt smør i en stekepanne. Krydre blomkålen med salt og pepper, finhakk og ha i hvitløk. Fres alt på middels sterk varme i ca. 2 minutter.

    Tips

    Stek gjerne blomkålen i puljer så det er enklere å røre rundt uten å søle.

Tips

Bland gjerne blomkålrisen med ris, bland den inn i salater eller tilsett nøtter, tørket frukt, rå grønnsaker eller urter for å tilføre mer smak.

Del denne oppskriften: