Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Blomkålris

Enkel
15min

Blomkålris er perfekt tilbehør til både kjøtt og fisk, og et godt alternativ til både ris og couscous! En smart måte å få i seg mer grønnsaker på!

4.0
(166)
Next ImageBlomkålris

Ingredienser

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 stk
blomkål
0.5 stk
sitron
1 stk
hvitløksfedd
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Riv blomkålen på et rivjern og press over sitronsaft.

  2. Smelt smør i en stekepanne. Krydre blomkålen med salt og pepper, finhakk og ha i hvitløk. Fres alt på middels sterk varme i ca. 2 minutter.

    Tips

    Stek gjerne blomkålen i puljer så det er enklere å røre rundt uten å søle.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Bland gjerne blomkålrisen med ris, bland den inn i salater eller tilsett nøtter, tørket frukt, rå grønnsaker eller urter for å tilføre mer smak.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter