Bakt søtpotet på 3 måter
Enkel
1t
Bakt søtpotet er en kjempegod vri på den klassiske bakte poteten. Her finner du oppskrift på bakt søtpotet, og tre ulike forslag til fyll. Prøv sprøstekte kikerter og granateple i poteten, eller hva med kylling, couscous og chimichurri? Prøv også rødbet, Selbu Blå og valnøtter i poteten!
4.1
(89)

Porsjoner
4
Topping 1: Sprøstekte kikerter og granateple (Gir fyll til 4 medium søtpoteter / 4 porsjoner)
1 boks
hermetiske kikerter
2 ss
olje
1 ss
tacokrydder eller annen krydderblanding du liker
1 stk
granateple
5 stilk
mynte
10 stilk
koriander
3 stilk
vårløk
1 beger
1 ts
tørket chiliflak
Topping 2: Rødbet, Selbu Blå og valnøtter (Gir fyll til 4 medium søtpoteter / 4 porsjoner)
500 g
rødbeter
3 ss
olivenolje
1 ss
rødvinseddik
1 ts
lønnesirup eller honning
1 ts
revet pepperrot
2 stk
små sjalottløk, finhakket
6 stilk
timian plukket
1 pakke
Selbu Blå® Original, smuldret
1 dl
valnøtter grovhakkede og ristet
1 beger
Topping 3: Kylling, couscous og chimichurri (Gir fyll til 4 medium søtpoteter / 4 porsjoner)
1 potte
bladpersille
1 potte
koriander
1 potte
oregano/mynte
2 stk
rød chili uten frø
4 fedd
hvitløk
3 stk
sjalottløk
3 ss
rødvinseddik
2 dl
olivenolje
1 ts
salt
1 stk
grillet kyllinglår, plukket
0.5 dl
couscous
1 beger
1 stk
lime
Slik gjør du
Topping 1: Sprøstekte kikerter og granateple
Topping 2: Rødbet, Selbu Blå og valnøtter
Topping 3: Kylling, couscous og chimichurri
Tips
Chimichurri er en kald urtesaus som brukes mye i Sør- og Mellom-Amerika.
Trykk for å vurdere oppskriften
Tips
Du kan putte nesten hva som helst i en bakt potet, her passer det blant annet perfekt med rester etter taco og grilling.





