
Bakt søtpotet på 3 måter
Bakt søtpotet er en kjempegod vri på den klassiske bakte poteten. Her finner du oppskrift på bakt søtpotet, og tre ulike forslag til fyll. Prøv sprøstekte kikerter og granateple i poteten, eller hva med kylling, couscous og chimichurri? Prøv også rødbet, Selbu Blå og valnøtter i poteten!

Ingredienser
Antall porsjoner
4
Topping 1: Sprøstekte kikerter og granateple (Gir fyll til 4 medium søtpoteter / 4 porsjoner)
Topping 2: Rødbet, Selbu Blå og valnøtter (Gir fyll til 4 medium søtpoteter / 4 porsjoner)
Topping 3: Kylling, couscous og chimichurri (Gir fyll til 4 medium søtpoteter / 4 porsjoner)
Fremgangsmåte
- 1
Forvarm stekeovnen til 200 °C. Finn fram en mellomstor ildfast form.
- 2
Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg potetene i formen og gni dem inn med olje, salt og pepper. Sett i ovnen og bak i 50-60 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte. Lag topping/fyll mens potetene steker i ovnen. Vi har laget 3 ulike toppinger, hvor hver topping-oppskrift passer til 4 porsjoner.
- 3
Når potetene er møre, tar du dem ut og skjærer et snitt langs med poteten. Trykk lett fra undersiden slik at mosen kommer litt opp og poteten åpner seg. Legg en teskje smør i hver potet som får smelte sammen med mosen.
Topping 1: Sprøstekte kikerter og granateple
- 4
Skyll kikertene og tørk dem lett med kjøkkenpapir. Varm olje til medium til høy varme i en stekepanne. Ha i krydder og kikertene. Stek til de blir sprø og gyllne. Ha de stekte kikertene over på kjøkkenpapir så de holder seg sprø. Rens granateplet og hakk mynte, koriander og vårløk grovt. Topp den bakte poteten med rømme, kikerter, granateple og urter. Dryss litt chiliflak over til sist.
Topping 2: Rødbet, Selbu Blå og valnøtter
- 5
Pakk rødbeter i folie og bak dem i ovn på 150 °C, ca. 1 time (kan gjøres i forveien). Ha valnøttene på et stekebrett og bak dem med i ovnen ca. 15 minutter. Bland sammen olivenolje, rødvinseddik, lønnesirup, pepperot, sjalottløk og blader fra timian i en liten bolle. Når rødbetene er møre kutter du de i terninger og blander med vinaigretten. Topp den bakte poteten med rømme, rødbetvinaigrette, smuldret Selbu Blå og hakkede valnøtter.
Topping 3: Kylling, couscous og chimichurri
- 6
Start med å hakke persille, koriander, oregano, chili, hvitløk og sjalottløk. Rør sammen med salt, olje og eddik. Plukk kjøttet av kyllinglåret og varm raskt i en stekepanne. Tilbered couscous etter anvisning på pakken. Topp den bakte poteten med rømme, kylling, couscous og chimichurri. Server med limebåter.
Tips
Chimichurri er en kald urtesaus som brukes mye i Sør- og Mellom-Amerika.
Tips