Stekt torsk med bacon og potetmos

Stekt torsk med bacon og potetmos

9
268
Enkel30 min
Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske "champ-poteter" vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting. Enkelt og greit!

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 600 g
  torskefilet
 • 200 g
  bacon
 • 1 ss
  solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
 • 1 ss

Champ-poteter (potetmos)

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 180°C varmluft (eller 200°C på vanlig over- og undervarme). Kok opp vann til potetene. Skrell potetene og kok dem til de er møre, ca. 15-18 minutter. Du kjenner at de er møre når en skarp kniv kan gli lett gjennom.

Bacon

 1. 2

  Mens potetene koker, legger du hele bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen til det er gyldent, ca 10-12 minutter. Ta det ut og skjær baconet i mindre biter.

Steke torsk

 1. 3

  Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Torsken steker du gjerne i en blanding av olje og smør. Skjær torskefileten i skiver og krydre med salt og pepper. Stek fiskebitene på middels sterk varme til de er gjennomstekt, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.

Champ-poteter

 1. 4

  Kok opp smør og matfløte på middels sterk varme. Hell vekk kokevannet og tilsett smør og matfløte i potetene. Mos med en potetstapper (eller stavmikser). Smak til med salt og pepper.

 2. 5

  Finhakk vårløken og vend inn i potetmosen. Legg torsken på potetene og strø med hakket bacon.

Del denne oppskriften: