
Stekt torsk med bacon og potetmos
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 gtorskefilet
-
200 gbacon
-
1 sssolsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
-
1 ss
Champ-poteter (potetmos)
-
10 stkpoteter
-
1 ½ dl
-
50 g
-
4 stkvårløk
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 180°C varmluft (eller 200°C på vanlig over- og undervarme). Kok opp vann til potetene. Skrell potetene og kok dem til de er møre, ca. 15-18 minutter. Du kjenner at de er møre når en skarp kniv kan gli lett gjennom.
Bacon
-
2
Mens potetene koker, legger du hele bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen til det er gyldent, ca 10-12 minutter. Ta det ut og skjær baconet i mindre biter.
Steke torsk
-
3
Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Torsken steker du gjerne i en blanding av olje og smør. Skjær torskefileten i skiver og krydre med salt og pepper. Stek fiskebitene på middels sterk varme til de er gjennomstekt, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.
Champ-poteter
-
4
Kok opp smør og matfløte på middels sterk varme. Hell vekk kokevannet og tilsett smør og matfløte i potetene. Mos med en potetstapper (eller stavmikser). Smak til med salt og pepper.
-
5
Finhakk vårløken og vend inn i potetmosen. Legg torsken på potetene og strø med hakket bacon.