Stekt torsk med bacon og potetmos

Stekt torsk med bacon og potetmos

13
407
Enkel30 min
Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske "champ-poteter" vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting. Enkelt og greit!

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 600 g
  torskefilet
 • 200 g
  bacon
 • 1 ss
  solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
 • 1 ss

Champ-poteter (potetmos)

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett stekeovnen på 180°C varmluft (eller 200°C på vanlig over- og undervarme). Kok opp vann til potetene. Skrell potetene og kok dem til de er møre, ca. 15-18 minutter. Du kjenner at de er møre når en skarp kniv kan gli lett gjennom.

Bacon

 1. 2

  Mens potetene koker, legger du hele bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen til det er gyldent, ca 10-12 minutter. Ta det ut og skjær baconet i mindre biter.

Steke torsk

 1. 3

  Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Torsken steker du gjerne i en blanding av olje og smør. Skjær torskefileten i skiver og krydre med salt og pepper. Stek fiskebitene på middels sterk varme til de er gjennomstekt, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.

Champ-poteter

 1. 4

  Kok opp smør og matfløte på middels sterk varme. Hell vekk kokevannet og tilsett smør og matfløte i potetene. Mos med en potetstapper (eller stavmikser). Smak til med salt og pepper.

 2. 5

  Finhakk vårløken og vend inn i potetmosen. Legg torsken på potetene og strø med hakket bacon.

Del denne oppskriften: