Stekt torsk med bacon og potetmos

Stekt torsk med bacon og potetmos

Kommentarer 3
  • Enkel
  • 30 min
Torsk og bacon er en god kombinasjon og med potetmos med vårløk, som irske "champ-poteter" vi serverer her er, kan du virkelig glede deg til middagen i dag! Vi har i denne retten valgt å steke baconet i ovnen i stedet for i panne. Dermed unngår du baconlukt i hele rommet, samtidig som du kan bruke steketiden til andre ting. Enkelt og greit!

Ingredienser

Antall porsjoner

600 g torskefilet
200 g bacon
1 ss solsikkeolje , raspolje eller annen nøytral olje til steking
1 ss TINE Meierismør

Champ-poteter (potetmos)

10 stk poteter
1 ½ dl TINE Matfløte
50 g TINE Meierismør
4 stk vårløk
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 180°C varmluft (eller 200°C på vanlig over- og undervarme). Kok opp vann til potetene. Skrell potetene og kok dem til de er møre, ca. 15-18 minutter. Du kjenner at de er møre når en skarp kniv kan gli lett gjennom.
  1. Bacon

    1. Mens potetene koker, legger du hele bacon på et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovnen til det er gyldent, ca 10-12 minutter. Ta det ut og skjær baconet i mindre biter.
  2. Steke torsk

    1. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme. Torsken steker du gjerne i en blanding av olje og smør. Skjær torskefileten i skiver og krydre med salt og pepper. Stek fiskebitene på middels sterk varme til de er gjennomstekt, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte for å fordele varmen jevnt.
  3. Champ-poteter

    1. Kok opp smør og matfløte på middels sterk varme. Hell vekk kokevannet og tilsett smør og matfløte i potetene. Mos med en potetstapper (eller stavmikser). Smak til med salt og pepper.
    2. Finhakk vårløken og vend inn i potetmosen. Legg torsken på potetene og strø med hakket bacon.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Melissa

    12 dager siden
    Virkelig kjempehodt! Og jeg er vanligvis ikke så hlad i fiskemiddag

    Kommenter  (0)


  • jan erling klausen

    4 år siden
    *ikke* bruk stavmikser til poteter. konsistensen på stappa blir seig og ekkel

    Kommenter  (27)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Jan Erling, Ja det beste er å bruke en potetmoser. Melne poteter som Pimpernell, Kerrs Pink og Mandelpoteter gir den beste smak og konsistens :)

      Kommenter  (11)


Det er mye kjærlighet i god mat