Stekt breiflabb med ostesaus
Enkel•40 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gbreiflabbfilet
-
2 ss
-
1 stkrødløk
-
4 stkgulrøtter
-
1 stksquash
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
1 stkdillbunt
OVNSBAKTE SMÅPOTETER
-
400 gsmåpoteter
-
3 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
2 ss
OSTESAUS
-
2 ss
-
2 sshvetemel
-
2 dlfiskebuljong
-
2 dl
-
125 g
-
½ tssalt
-
½ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 210 °C. Del poteter i båter, vend med olje og krydre med salt og pepper. Fordel utover en ildfast form og legg over små klatter med smør. Stek i ovnen til gylne og gjennomstekte, ca. 20 minutter. Rør underveis.
Tips
Har du kokte poteter til overs, kan de stekes raskt i pannen med smør og servers til.
-
2
Del løk i to, og så i tynne båter. Del gulrot og squash i biter. Fres alt i smør i en varm panne til mykt og gyllent. Krydre med salt og pepper.
-
3
Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Rør inn mel og spe med fiskekraften. Rør hele tiden og la koke opp.
-
4
Tilsett melk i puljer og la koke opp mellom hver gang. Husk å røre hele tiden slik at du unngå klumper og at sausen brenner seg. La koke et par minutter til sausen har tyknet. Sett kjelen til side og rør inn Snøfrisk. Smak til med salt og pepper.
-
5
Del fisk i porsjonsstykker, krydre med salt og pepper og stek i en varm panne med smør til akkurat gjennomstekt, 3-4 minutter på hver side. Server med poteter, stekte grønnsaker, ostesaus og finhakket dill.