Stekt breiflabb med ostesaus

(8)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Breiflabb er en fast og fin mat-fisk som er både saftig og smakfull. Her får den følge av gode grønnsaker og en ostesaus med dill. God middag!

Antall porsjoner

Ingredienser

800 gbreiflabbfilet
2 ssTINE Meierismør
1 stkrødløk
4 stkgulrøtter
1 stksquash
½ tssalt
½ tspepper
1 stkdillbunt

OVNSBAKTE SMÅPOTETER

400 gsmåpoteter
3 ssolivenolje
1 tssalt
½ tspepper
2 ssTINE Meierismør

OSTESAUS

2 ssTINE Meierismør
2 sshvetemel
2 dlfiskebuljong
2 dlTinemelk® Helmelk 3,5 % fett
125 gSnøfrisk® Dill
½ tssalt
½ tspepper
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Sett ovnen på 210 °C. Del poteter i båter, vend med olje og krydre med salt og pepper. Fordel utover en ildfast form og legg over små klatter med smør. Stek i ovnen til gylne og gjennomstekte, ca. 20 minutter. Rør underveis.

   Tips:

   Har du kokte poteter til overs, kan de stekes raskt i pannen med smør og servers til.

  2. Del løk i to, og så i tynne båter. Del gulrot og squash i biter. Fres alt i smør i en varm panne til mykt og gyllent. Krydre med salt og pepper.
  3. Smelt smør i en tykkbunnet kjele. Rør inn mel og spe med fiskekraften. Rør hele tiden og la koke opp.
  4. Tilsett melk i puljer og la koke opp mellom hver gang. Husk å røre hele tiden slik at du unngå klumper og at sausen brenner seg. La koke et par minutter til sausen har tyknet. Sett kjelen til side og rør inn Snøfrisk. Smak til med salt og pepper.
  5. Del fisk i porsjonsstykker, krydre med salt og pepper og stek i en varm panne med smør til akkurat gjennomstekt, 3-4 minutter på hver side. Server med poteter, stekte grønnsaker, ostesaus og finhakket dill.

Tips:

Denne ostesausen passer godt til alle typer fisk. Du kan også bytte ut Snøfrisk med dill med en av de andre variantene, samt erstatte fiskebuljong med kjøttbuljong og servere sausen til kjøttretter også.

Kommentarer

  Legg til kommentar