Sitruskokt laks med smørdampet grønnkål
Grønnkål, sitrus og laks er en perfekt kombinasjon. Dette er både en frisk og rask hverdagsrett. Du kan også bruke ørret.

Ingredienser
Slik gjør du
- 1
Del laks i tynne skiver. Finriv skallet på appelsin og sitron og press ut saften. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
- 2
Snitt grønnkål og finhakk hvitløk og chili. Fres i en panne med smør. Ha over sitrussaft, legg på lokk og la dampe i ca. 3 minutter eller til grønnkålen er mør.
- 3
Ta ut grønnkålen, tilsett sitrusskall, olivenolje og honning og kok ned sausen til halv mengde. Smak til med salt og pepper.
Tips
Er du ikke glad i rå fisk, kan du koke fisken i sausen på begge sider før servering.
- 4
Legg fisken utover et fat og hell over den varme sitrussausen. Server med grønnkål og fullkornsris.
Tips
Smørdampet grønnkål med sitrus er godt tilbehør til alle typer fisk.