Sitruskokt laks med smørdampet grønnkål
Enkel•20 min min
Grønnkål, sitrus og laks er en perfekt kombinasjon. Dette er både en frisk og rask hverdagsrett. Du kan også bruke ørret.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
600 glaksefileter uten skinn
-
1 stkappelsin
-
1 stksitron
-
3 dlfullkornsris , ukokt
-
400 ggrønnkål
-
2 stkhvitløksfedd
-
1 stkchili
-
2 ss
-
2 ssolivenolje
-
1 sshonning
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Del laks i tynne skiver. Finriv skallet på appelsin og sitron og press ut saften. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
-
2
Snitt grønnkål og finhakk hvitløk og chili. Fres i en panne med smør. Ha over sitrussaft, legg på lokk og la dampe i ca. 3 minutter eller til grønnkålen er mør.
-
3
Ta ut grønnkålen, tilsett sitrusskall, olivenolje og honning og kok ned sausen til halv mengde. Smak til med salt og pepper.
Tips
Er du ikke glad i rå fisk, kan du koke fisken i sausen på begge sider før servering.
-
4
Legg fisken utover et fat og hell over den varme sitrussausen. Server med grønnkål og fullkornsris.