Sitruskokt laks med smørdampet grønnkål

(23)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grønnkål, sitrus og laks er en perfekt kombinasjon. Dette er både en frisk og rask hverdagsrett. Du kan også bruke ørret.

Antall porsjoner

Ingredienser

600 gSALMA
1 stkappelsin
1 stksitron
3 dlfullkornsris, ukokt
400 ggrønnkål
2 stkhvitløksfedd
1 stkchili
2 ssTINE Meierismør
2 ssolivenolje
1 sshonning
½ tssalt
¼ tspepper

Slik gjør du det

    1. Del laks i tynne skiver. Finriv skallet på appelsin og sitron og press ut saften. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
    2. Snitt grønnkål og finhakk hvitløk og chili. Fres i en panne med smør. Ha over sitrussaft, legg på lokk og la dampe i ca. 3 minutter eller til grønnkålen er mør.
    3. Ta ut grønnkålen, tilsett sitrusskall, olivenolje og honning og kok ned sausen til halv mengde. Smak til med salt og pepper.

      Tips:

      Er du ikke glad i rå fisk, kan du koke fisken i sausen på begge sider før servering.

    4. Legg fisken utover et fat og hell over den varme sitrussausen. Server med grønnkål og fullkornsris.

Tips:

Smørdampet grønnkål med sitrus er godt tilbehør til alle typer fisk.

Kommentarer