Håndkle og blad
Sitruskokt laks med smørdampet grønnkål
(2525)

Sitruskokt laks med smørdampet grønnkål

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Grønnkål, sitrus og laks er en perfekt kombinasjon. Dette er både en frisk og rask hverdagsrett. Du kan også bruke ørret.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

600 gSALMA
1 stkappelsin
1 stksitron
3 dlfullkornsris, ukokt
400 ggrønnkål
2 stkhvitløksfedd
1 stkchili
2 ssTINE Meierismør
2 ssolivenolje
1 sshonning
½ tssalt
¼ tspepper
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Del laks i tynne skiver. Finriv skallet på appelsin og sitron og press ut saften. Kok fullkornsris etter anvisning på pakken.
    2. Snitt grønnkål og finhakk hvitløk og chili. Fres i en panne med smør. Ha over sitrussaft, legg på lokk og la dampe i ca. 3 minutter eller til grønnkålen er mør.
    3. Ta ut grønnkålen, tilsett sitrusskall, olivenolje og honning og kok ned sausen til halv mengde. Smak til med salt og pepper.
      Blått hjerte
      Tips!

      Er du ikke glad i rå fisk, kan du koke fisken i sausen på begge sider før servering.

    4. Legg fisken utover et fat og hell over den varme sitrussausen. Server med grønnkål og fullkornsris.
Blått hjerte
Tips!

Smørdampet grønnkål med sitrus er godt tilbehør til alle typer fisk.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat