Skip to main content
TINE Kjøkken Logo

Scampi- og pastaform

Enkel
1t

En spennende kombinasjon av pasta, salsa, scampi og ost, alt i en form. Dette er en god helgefavoritt.

3.7
(21)
Next ImageScampi- og pastaform

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk
egg
1 dl
persille
100 g
Revet JARLSBERG®
200 g
fetaost
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
300 g
spaghettini (tynn spaghetti)
3.5 dl
tomatsalsa (chunky salsa)
750 g
rå scampi
1 dl
Revet JARLSBERG®

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 °C. Tin eventuelt frossen scampi og skrell dem. Fjern tarmen ved å lage et forsiktig snitt langs ryggen med en skarp kniv og dra den ut.

    Tips

    Om du ønsker en mildere smak kan du bruke vanlig revet ost i stedet for Jarlsberg. Server gjerne en frisk salat og godt brød til.

  2. Smør en ildfast form godt med smør. Knekk spaghettinien i to og fordel halvparten utover i bunnen av formen. Leg salsaen som et lag over.

  3. Topp med halvparten av scampien. Legg over resten av spagetthien og fordel resten av scampien utover.

  4. Pisk sammen egg, fløte og yoghurt. Hakk persille og vend inn med revet Jarlsberg, feta i biter, salt og pepper.

  5. Hell over eggeblandingen og topp med revet ost. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til toppen er gyllen og pastaen al dente.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Om du ikke finner tynn spaghetti kan du forhåndskoke vanlig spaghetti eller eventuelt lasagneplater. Kok dem kun halvparten av den angitte tiden slik at de koker ferdig i ovnen.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter