Scampi- og pastaform

Scampi- og pastaform

Kommentarer 2
  • Enkel
  • 60 min
  • 30 min
En spennende kombinasjon av pasta, salsa, scampi og ost, alt i en form. Dette er en god helgefavoritt.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stk egg
3 dl TINE Kremfløte
3 dl TINE Yoghurt Naturell
1 dl persille
100 g Jarlsberg® Revet
200 g fetaost
½ ts salt
½ ts pepper
2 ss TINE Meierismør
300 g spaghettini (tynn spaghetti)
3 ½ dl tomatsalsa (chunky salsa)
750 g rå scampi
1 dl Jarlsberg® Revet

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Tin eventuelt frossen scampi og skrell dem. Fjern tarmen ved å lage et forsiktig snitt langs ryggen med en skarp kniv og dra den ut.
      Tips!

      Om du ønsker en mildere smak kan du bruke vanlig revet ost i stedet for Jarlsberg. Server gjerne en frisk salat og godt brød til.

    2. Smør en ildfast form godt med smør. Knekk spaghettinien i to og fordel halvparten utover i bunnen av formen. Leg salsaen som et lag over.
    3. Topp med halvparten av scampien. Legg over resten av spagetthien og fordel resten av scampien utover.
    4. Pisk sammen egg, fløte og yoghurt. Hakk persille og vend inn med revet Jarlsberg, feta i biter, salt og pepper.
    5. Hell over eggeblandingen og topp med revet ost. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til toppen er gyllen og pastaen al dente.
Tips!

Om du ikke finner tynn spaghetti kan du forhåndskoke vanlig spaghetti eller eventuelt lasagneplater. Kok dem kun halvparten av den angitte tiden slik at de koker ferdig i ovnen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Grete Grønsletten

    1 år siden
    Scampi og pastaform, anbefaler og koke pastaen først. Konsistensen på den var grusom, og ødela litt av smaksopplevelsen. Resten smakte nydelig.

    Kommenter  (1)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Grete,

      Så leit å høre at resultatet ikke ble som du ønsket. Brukte du tynn Spaghetti eller vanlig? Om du brukte vanlig så kan dette være årsaken for da skal man koke pastaen halvveis først :) Vi håper du prøver å lage retten engang til å blir fornøyd med resultatet :) God matlaging!

      Kommenter  (1)


Det er mye kjærlighet i god mat