Scampi- og pastaform

(9)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

En spennende kombinasjon av pasta, salsa, scampi og ost, alt i en form. Dette er en god helgefavoritt.

Antall porsjoner

Ingredienser

2 stkegg
3 dlTINE Kremfløte
3 dlTINE Yoghurt Naturell
1 dlpersille
100 gJarlsberg® Revet
200 gfetaost
½ tssalt
½ tspepper
2 ssTINE Meierismør
300 gspaghettini (tynn spaghetti)
3 ½ dltomatsalsa (chunky salsa)
750 grå scampi
1 dlJarlsberg® Revet
 Les kommentarer (2) Legg i handleliste

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 180 °C. Tin eventuelt frossen scampi og skrell dem. Fjern tarmen ved å lage et forsiktig snitt langs ryggen med en skarp kniv og dra den ut.

      Tips:

      Om du ønsker en mildere smak kan du bruke vanlig revet ost i stedet for Jarlsberg. Server gjerne en frisk salat og godt brød til.

    2. Smør en ildfast form godt med smør. Knekk spaghettinien i to og fordel halvparten utover i bunnen av formen. Leg salsaen som et lag over.
    3. Topp med halvparten av scampien. Legg over resten av spagetthien og fordel resten av scampien utover.
    4. Pisk sammen egg, fløte og yoghurt. Hakk persille og vend inn med revet Jarlsberg, feta i biter, salt og pepper.
    5. Hell over eggeblandingen og topp med revet ost. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til toppen er gyllen og pastaen al dente.

Tips:

Om du ikke finner tynn spaghetti kan du forhåndskoke vanlig spaghetti eller eventuelt lasagneplater. Kok dem kun halvparten av den angitte tiden slik at de koker ferdig i ovnen.

Kommentarer

  Legg til kommentar