Scampi- og pastaform
Enkel•60 min30 min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stkegg
-
3 dl
-
3 dl
-
1 dlpersille
-
100 gRevet JARLSBERG®
-
200 gfetaost
-
½ tssalt
-
½ tspepper
-
2 ss
-
300 gspaghettini (tynn spaghetti)
-
3 ½ dltomatsalsa (chunky salsa)
-
750 grå scampi
-
1 dlRevet JARLSBERG®
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 180 °C. Tin eventuelt frossen scampi og skrell dem. Fjern tarmen ved å lage et forsiktig snitt langs ryggen med en skarp kniv og dra den ut.
Tips
Om du ønsker en mildere smak kan du bruke vanlig revet ost i stedet for Jarlsberg. Server gjerne en frisk salat og godt brød til.
-
2
Smør en ildfast form godt med smør. Knekk spaghettinien i to og fordel halvparten utover i bunnen av formen. Leg salsaen som et lag over.
-
3
Topp med halvparten av scampien. Legg over resten av spagetthien og fordel resten av scampien utover.
-
4
Pisk sammen egg, fløte og yoghurt. Hakk persille og vend inn med revet Jarlsberg, feta i biter, salt og pepper.
-
5
Hell over eggeblandingen og topp med revet ost. Stek i ovnen i ca. 30 minutter eller til toppen er gyllen og pastaen al dente.