Skip to main content

Rask fiskegrateng

Enkel
30min

Hvit saus, fisk og grønnsaker blir raskt en god og fyldig fiskegrateng. En sunn og god favorittrett hos både store og små.

3.5
(37)
Next ImageRask fiskegrateng

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

2 ss
hvetemel
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
1 stk
purre, i skiver
300 g
torskefilet, i skiver
300 g
fiskepudding, i biter
3 dl
reker, i lake
2 stk
gulrot, i terninger
4 dl
frosne erter
6 ss
brødrasp

Råkostsalat:

4 stk
gulrot, revet
2 stk
eple, revet
1 ss
olivenolje
1 ss
eplesidereddik
0.5 ts
salt
0.5 ts
pepper
0.5 ts
sukker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C. Smelt smør, rør inn mel og spe med laken fra rekene. Rør hele tiden, og kok opp. Spe gradvis med melk. La sausen koke opp mellom hver gang, og la småkoke til den tykner. Smak til med salt og pepper.

    Tips

    Har du ikke reker med lake, kan du bruke litt fiskekraft eller øke melkemengden noe.

  2. Vend purre inn i sausen sammen med fiskebiter, fiskepudding, reker, gulrot og erter, og ha over i en ildfast form.

    Tips

    Bruk gjerne annen hvit fisk.

  3. Strø brødrasp over og stek i ovnen i 10-15 minutter, eller til fisken er gjennomkokt og toppen er gyllen.

  4. Bland sammen revet gulrot og eple. Vend inn olje, eddik, salt, pepper og sukker, og server til fiskegratengen, gjerne med kokte poteter og smeltet smør.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dette er en fin restemiddag, så bruk gjerne fiskerester og grønnsaker du måtte ha liggende.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter