Laks med hvitløksmør

Laks med hvitløksmør

Kommentarer 8
  • Enkel
  • 30 min
Laks smaker nydelig stekt i ovn med en klatt hjemmelaget hvitløksmør på toppen. Bruk gjerne den gode SALMA-laksen. Sammen med agurksalat og kokte nypoteter utgjør det et nydelig middagsmåltid som passer til både hverdag og fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

Poteter

8 stk poteter

Laks

600 g SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
1 stk sitron (saften av)
1 ts salt
¼ ts pepper

Hjemmelaget hvitløksmør

250 g romtemperert TINE Meierismør
2 stk hvitløksfedd
4 ss finhakket persille (kan sløyfes)

Agurksalat

1 stk agurk
1 ts salt
2 ss 5% eddik
2 ss sukker
½ dl vann

Slik gjør du det

    1. Legg potetene i en kjele med vann som så vidt dekker potetene og la dem koke i ca 15-20 minutter.
      Tips!

      Hvis du vil spare tid på oppkok, bruk en vannkoker og hell deretter vannet over i kjelen sammen med potetene.

  1. Agurksalat

    1. Bruk ostehøvel og skjær av litt av agurkskallet. Høvle så agurken i tynne skiver og legg i bolle med salt drysset over. Hvis du har tid, lar du agurksalaten stå og “safte seg” 1-2 timer for å få den ekstra god. Rør inn eddik, smak til med sukker og rør inn litt vann.
  2. Hvitløksmør

    1. Finhakk hvitløk og persille og bland med mykrørt smør. Legg smøret på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett kjølig mens du tilbereder fisken.
  3. Laks

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.
    2. Skjær fisken i porsjonsstykker à ca 150 gram. Legg stykkene i ildfast form, dryss på salt og pepper og drypp over sitronsaft. Sett laksen inn i ovnen og la den stå til den er knapt gjennomstekt, ca 8 - 10 minutter.
    3. Anrett laksestykket med en skive hvitløksmør oppå, og server med kokte poteter og agurksalat til.
Tips!

Kryddersmør smaker nydelig til både kjøtt og fisk, og passer perfekt til grillmaten. Hvitløksmør i kjøleskap er holdbart i 2 - 3 uker.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Ruth Anne

    1 år siden
    Jeg synes at det er helt fantastisk at dere begynner fremgangsmåten på denne retten med: Legg potetene i en kjele med vann osv....! Si meg er det ikke en selvfølge hvis man i det hele tatt skal lage mat, at man vet hvordan man koker poteter...!!?? Jeg blir helt lamslått....

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      1 år siden
      Hei Ruth Anne, MatSans er laget for alle, fra ung til eldre. Det er mange som prøver å lage mat for første gang her inne så da er det noen som trenger litt mer veiledning enn de som har laget mat i mange år. Fortsatt god matlaging til deg :)

      Kommenter  (0)


  • sigurd skavøy

    4 år siden
    Dette var kjempe godt kvitløksmør passar godt til laks. Men dina akurksalaten ha skrekelig mykje soker i seg anbefala å ikkje bruke 5 ss soker. Heler 2,5 ss i staden

    Kommenter  (3)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Sigurd, Ja dette er jeg enig med deg i. Jeg skal endre mengden sukker i agurksalaten med en gang. I tillegg halverer jeg mengden salt. Takk for tilbakemeldingen :)

      Kommenter  (2)


  • Tove Skars

    6 år siden
    Jeg ble veldig positivt overrasket over hvor godt hvitløksmør smaker på laks! Gleder meg til middag igjen i dag!

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      6 år siden
      Ja, hvitløksmør smaker godt på så mangt - også laks! God middag, Tove!

      Kommenter  (1)


  • Kristin E

    7 år siden
    Denne var virkelig god. Jeg brukte rørt smør med knust rosepepper i stedet for hvitløkssmør. Skal definitivt lage denne flere ganger! :)

    Kommenter  (2)

    • Ane-Kamilla Eriksen, Matfaglig webredaktør

      7 år siden
      Takk for tipset, Kristin!

      Kommenter  (0)


Det er mye kjærlighet i god mat