Laks med hvitløksmør
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
Poteter
-
8 stkpoteter
Laks
-
600 gSALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
-
1 stksitron (saften av)
-
1 tssalt
-
¼ tspepper
Hjemmelaget hvitløksmør
-
250 gromtemperert TINE® Meierismør
-
2 stkhvitløksfedd
-
4 ssfinhakket persille (kan sløyfes)
Agurksalat
-
1 stkagurk
-
1 tssalt
-
2 ss5% eddik
-
2 sssukker
-
½ dlvann
Slik gjør du det
-
1
Legg potetene i en kjele med vann som så vidt dekker potetene og la dem koke i ca 15-20 minutter.
Tips
Hvis du vil spare tid på oppkok, bruk en vannkoker og hell deretter vannet over i kjelen sammen med potetene.
Agurksalat
-
2
Bruk ostehøvel og skjær av litt av agurkskallet. Høvle så agurken i tynne skiver og legg i bolle med salt drysset over. Hvis du har tid, lar du agurksalaten stå og “safte seg” 1-2 timer for å få den ekstra god. Rør inn eddik, smak til med sukker og rør inn litt vann.
Hvitløksmør
-
3
Finhakk hvitløk og persille og bland med mykrørt smør. Legg smøret på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett kjølig mens du tilbereder fisken.
Laks
-
4
Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.
-
5
Skjær fisken i porsjonsstykker à ca 150 gram. Legg stykkene i ildfast form, dryss på salt og pepper og drypp over sitronsaft. Sett laksen inn i ovnen og la den stå til den er knapt gjennomstekt, ca 8 - 10 minutter.
-
6
Anrett laksestykket med en skive hvitløksmør oppå, og server med kokte poteter og agurksalat til.