Oppskrift på Laks med hvitløksmør
6

Laks med hvitløksmør

(17)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Laks smaker nydelig stekt i ovn med en klatt hjemmelaget hvitløksmør på toppen. Bruk gjerne den gode SALMA-laksen. Sammen med agurksalat og kokte nypoteter utgjør det et nydelig middagsmåltid som passer til både hverdag og fest.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

Poteter

8 stkpoteter

Laks

600 gSALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
1 stksitron (saften av)
1 tssalt
¼ tspepper

Hjemmelaget hvitløksmør

250 gromtemperert TINE Meierismør
2 stkhvitløksfedd
4 ssfinhakket persille (kan sløyfes)

Agurksalat

1 stkagurk
1 tssalt
2 ss5% eddik
2 sssukker
½ dlvann

Slik gjør du det

  • Poteter

    1. Legg potetene i en kjele med vann som så vidt dekker potetene og la dem koke i ca 15-20 minutter.

      Tips:

      Hvis du vil spare tid på oppkok, bruk en vannkoker og hell deretter vannet over i kjelen sammen med potetene.

  • Agurksalat

    1. Bruk ostehøvel og skjær av litt av agurkskallet. Høvle så agurken i tynne skiver og legg i bolle med salt drysset over. Hvis du har tid, lar du agurksalaten stå og “safte seg” 1-2 timer for å få den ekstra god. Rør inn eddik, smak til med sukker og rør inn litt vann.
  • Hvitløksmør

    1. Finhakk hvitløk og persille og bland med mykrørt smør. Legg smøret på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett kjølig mens du tilbereder fisken.
  • Laks

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.
    2. Skjær fisken i porsjonsstykker à ca 150 gram. Legg stykkene i ildfast form, dryss på salt og pepper og drypp over sitronsaft. Sett laksen inn i ovnen og la den stå til den er knapt gjennomstekt, ca 8 - 10 minutter.
    3. Anrett laksestykket med en skive hvitløksmør oppå, og server med kokte poteter og agurksalat til.

Tips:

Kryddersmør smaker nydelig til både kjøtt og fisk, og passer perfekt til grillmaten. Hvitløksmør i kjøleskap er holdbart i 2 - 3 uker.

Kommentarer