En enkel og deilig potetrett kokt i melk. Perfekt hverdagsmiddag!
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
600 g laks
2 ss TINE® Meierismør, til steking
0.5 stykk agurk
0.5 stykk fennikel
50 g sukkererter
0.5 stykk sitron, til servering
Dillstuede poteter
700 g potet
5 dl TINE® Mellommelk 2 % fett
1 ss maizena
0.25 ts salt
0.25 ts pepper
0.5 stykk saft fra sitron
1 potte dill
Slik gjør du
Dillstuede poteter
1
Skrell poteter og del dem i mindre biter, ca. 2-2,5 cm.
2
Ha melk og potet i en gryte. Spar ca. 2 ss melk til jevning. Kok potetene i melk til de er møre. Ha maizena i litt kald melk og bruk det til å jevne sausen mot slutten av koketiden.
3
Tilsett salt, pepper og sitronsaft.
Laks og grønnsaker
1
Stek laks i smør i en stekepanne. Del opp agurk og fennikel i tynne skiver og sukkererter i biter. Press sitronsaft over grønnsakene for en balansert smak.
2
Finhakk dill og bland det inn i de stuede potetene rett før servering.
Tips
Dillstuede poteter smaker godt med roastbiff eller kylling. Dill kan enkelt byttes ut med gressløk.
Laks med dillstuede poteter
Enkel
30min
En enkel og deilig potetrett kokt i melk. Perfekt hverdagsmiddag!