Skip to main content

Laks med dillstuede poteter

Enkel
30min

En enkel og deilig potetrett kokt i melk. Perfekt hverdagsmiddag!

(0)
Next ImageLaks med dillstuede poteter

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

600 g
laks
2 ss
TINE® Meierismør til steking
0.5 stk
agurk
0.5 stk
fennikel
50 g
sukkererter
0.5 stk
sitron til servering

Dillstuede poteter

700 g
potet
1 ss
maizena
0.25 ts
salt
0.25 ts
pepper
0.5 stk
saft fra sitron
1 potte
dill

Fremgangsmåte

Dillstuede poteter

  1. Skrell poteter og del dem i mindre biter, ca. 2-2,5 cm.

  2. Ha melk og potet i en gryte. Spar ca. 2 ss melk til jevning. Kok potetene i melk til de er møre. Ha maizena i litt kald melk og bruk det til å jevne sausen mot slutten av koketiden.

  3. Tilsett salt, pepper og sitronsaft.

Laks og grønnsaker

  1. Stek laks i smør i en stekepanne. Del opp agurk og fennikel i tynne skiver og sukkererter i biter. Press sitronsaft over grønnsakene for en balansert smak.

  2. Finhakk dill og bland det inn i de stuede potetene rett før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dillstuede poteter smaker godt med roastbiff eller kylling. Dill kan enkelt byttes ut med gressløk.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter