Skip to main content

Klassisk Bacalao

Enkel
1t 20min

Når man lager Bacalao bør man alltid lage en stor porsjon. Den blir nemlig bedre 2.gang man varmer den opp.

3.6
(190)
Next ImageKlassisk Bacalao

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

1 dl
olivenolje
2 stk
løk, i tynne skiver
0.5 dl
tomatpuré
1 stk
rød paprika, i tynne skiver
10 stk
potet, i tynne skiver
800 g
ferdig utvannet klippfisk, i biter på 3-4 cm
1 stk
rød chili, (uten frø) finhakket
800 g
hermetiske tomater, hakkede
0.25 ts
kajennepepper
0.5 ts
salt
0.5 ts
kvernet sort pepper
100 g
sorte oliven, uten stein

Fremgangsmåte

  1. Varm opp olje i en stor kjele, på middels sterk varme. Ha i løk, og la det surre til den er blank.

  2. Tilsett tomatpuré, og stek videre i 1-2 minutter.

  3. Legg lagvis paprika, potet, klippfisk, chili og tomater. Dryss over kajennepepper.

  4. Kok opp, og la bacalaoen småkoke på svak varme i ca. 60 minutter. Rist på kjelen av og til, slik at det ikke svir seg i bunn.

  5. Smak til med salt og pepper, og tilsett oliven rett før servering.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Dersom du ønsker en kortere tilberedningstid, kan du koke poteter, dele i skiver og vende inn rett før servering.

Flere fristende oppskrifter