Håndkle og blad
Honningmarinerte laksespyd med stekt ris
(2121)

Honningmarinerte laksespyd med stekt ris

  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

Nydelig marinert laks på spyd får i denne retten selskap av stekt ris med grønnsaker. Stekt ris er en lur måte å få brukt opp risrester på.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade og fisk:

½ dlflytende honning
½ dljapansk soyasaus
2 ssolivenolje
1 ssingefær, revet
600 glaksefilet

Grønnsaker og ris:

2 stkgulrøtter, i terninger
1 stkpaprika, i terninger
3 stilkervårløk, i ringer
1 ssTINE Meierismør til steking
4 porsjonerkokt, kald ris
2 dlfrosne erter

Til servering:

½ dlsoyasaus
BladBlad

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
    1. Pisk sammen honning, soyasaus, olivenolje og ingefær til marinaden. Skjær laksefilet i biter, og vend i marinaden.
      Blått hjerte
      Tips!

      For ekstra god smak, kan du marinere laksen i kjøleskapet over natten.

    2. Tre laksebitene på spyd. Legg spydene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.
      Blått hjerte
      Tips!

      Laksespydene kan også grilles eller stekes.

    1. Stek gulrøtter, paprika og vårløk i smør til det er mykt. Ha i kokt ris og erter. Stek videre til alt er varmt. Server med soyasaus.
Blått hjerte
Tips!

For ekstra spennende smak, kan du servere med ristede sesamfrø. Varier fisken på spydene med steinbit, kveite eller sei.

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat