
Honningmarinerte laksespyd med stekt ris
Nydelig marinert laks på spyd får i denne retten selskap av stekt ris med grønnsaker. Stekt ris er en lur måte å få brukt opp risrester på.

Ingredienser
Antall porsjoner
Marinade og fisk:
Grønnsaker og ris:
Til servering:
Fremgangsmåte
- 1
Sett ovnen på 200 °C.
Marinade og fisk:
- 2
Pisk sammen honning, soyasaus, olivenolje og ingefær til marinaden. Skjær laksefilet i biter, og vend i marinaden.
Tips
For ekstra god smak, kan du marinere laksen i kjøleskapet over natten.
- 3
Tre laksebitene på spyd. Legg spydene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Tips
Laksespydene kan også grilles eller stekes.
Grønnsaker og ris:
- 4
Stek gulrøtter, paprika og vårløk i smør til det er mykt. Ha i kokt ris og erter. Stek videre til alt er varmt. Server med soyasaus.
Tips
For ekstra spennende smak, kan du servere med ristede sesamfrø. Varier fisken på spydene med steinbit, kveite eller sei.
Hev smaken med våre produkter
Flere fristende oppskrifter


