Honningmarinerte laksespyd med stekt ris

Honningmarinerte laksespyd med stekt ris

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 15 min
Nydelig marinert laks på spyd får i denne retten selskap av stekt ris med grønnsaker. Stekt ris er en lur måte å få brukt opp risrester på.

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade og fisk:

½ dl flytende honning
½ dl japansk soyasaus
2 ss olivenolje
1 ss ingefær , revet
600 g laksefilet

Grønnsaker og ris:

2 stk gulrøtter , i terninger
1 stk paprika , i terninger
3 stilker vårløk , i ringer
1 ss TINE Meierismør til steking
4 porsjoner kokt, kald ris
2 dl frosne erter

Til servering:

½ dl soyasaus

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 200 °C.
  1. Marinade og fisk:

    1. Pisk sammen honning, soyasaus, olivenolje og ingefær til marinaden. Skjær laksefilet i biter, og vend i marinaden.
      Tips!

      For ekstra god smak, kan du marinere laksen i kjøleskapet over natten.

    2. Tre laksebitene på spyd. Legg spydene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.
      Tips!

      Laksespydene kan også grilles eller stekes.

  2. Grønnsaker og ris:

    1. Stek gulrøtter, paprika og vårløk i smør til det er mykt. Ha i kokt ris og erter. Stek videre til alt er varmt. Server med soyasaus.
Tips!

For ekstra spennende smak, kan du servere med ristede sesamfrø. Varier fisken på spydene med steinbit, kveite eller sei.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat