Skip to main content

Honningmarinerte laksespyd med stekt ris

Enkel
15min

Nydelig marinert laks på spyd får i denne retten selskap av stekt ris med grønnsaker. Stekt ris er en lur måte å få brukt opp risrester på.

3.7
(23)
Next ImageHonningmarinerte laksespyd med stekt ris

Ingredienser

Antall porsjoner

Marinade og fisk:

0.5 dl
flytende honning
0.5 dl
japansk soyasaus
2 ss
olivenolje
1 ss
ingefær, revet
600 g
laksefilet

Grønnsaker og ris:

2 stk
gulrot, i terninger
1 stk
paprika, i terninger
3 stilk
vårløk, i ringer
1 ss
TINE® Meierismør til steking
4 porsjon
kokt, kald ris
2 dl
frosne erter

Til servering:

0.5 dl
soyasaus

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200 °C.

Marinade og fisk:

  1. Pisk sammen honning, soyasaus, olivenolje og ingefær til marinaden. Skjær laksefilet i biter, og vend i marinaden.

    Tips

    For ekstra god smak, kan du marinere laksen i kjøleskapet over natten.

  2. Tre laksebitene på spyd. Legg spydene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.

    Tips

    Laksespydene kan også grilles eller stekes.

Grønnsaker og ris:

  1. Stek gulrøtter, paprika og vårløk i smør til det er mykt. Ha i kokt ris og erter. Stek videre til alt er varmt. Server med soyasaus.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

For ekstra spennende smak, kan du servere med ristede sesamfrø. Varier fisken på spydene med steinbit, kveite eller sei.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter