
Honningmarinerte laksespyd med stekt ris
Enkel•15 min min
Nydelig marinert laks på spyd får i denne retten selskap av stekt ris med grønnsaker. Stekt ris er en lur måte å få brukt opp risrester på.
Ingredienser
Antall porsjoner
Marinade og fisk:
-
½ dlflytende honning
-
½ dljapansk soyasaus
-
2 ssolivenolje
-
1 ssingefær , revet
-
600 glaksefilet
Grønnsaker og ris:
-
2 stkgulrøtter , i terninger
-
1 stkpaprika , i terninger
-
3 stilkervårløk , i ringer
-
1 ssTINE® Meierismør til steking
-
4 porsjonerkokt, kald ris
-
2 dlfrosne erter
Til servering:
-
½ dlsoyasaus
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 200 °C.
Marinade og fisk:
-
2
Pisk sammen honning, soyasaus, olivenolje og ingefær til marinaden. Skjær laksefilet i biter, og vend i marinaden.
Tips
For ekstra god smak, kan du marinere laksen i kjøleskapet over natten.
-
3
Tre laksebitene på spyd. Legg spydene utover på et stekebrett som er dekket med bakepapir, og stek midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Tips
Laksespydene kan også grilles eller stekes.
Grønnsaker og ris:
-
4
Stek gulrøtter, paprika og vårløk i smør til det er mykt. Ha i kokt ris og erter. Stek videre til alt er varmt. Server med soyasaus.