
Grillet laks med asparges
Enkel•25 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
2 stksitroner
-
800 glaksefilet med skinn
-
4 ssolivenolje
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
1 sshakket frisk timian
-
1 buntasparges (1 bunt veier ca. 450 gram)
Til servering
-
1 beger
Slik gjør du det
-
1
Del sitron i to og legg på varm grill med snittflaten ned. Grill til gylne og de slipper saften. Disse sitronene får en søtere smak, og du kan bruke dem til å presse litt sitronsaft over laksen ved grilling, samt servere til.
-
2
Del laksefilet i porsjonsstykker, pensle begge sider godt med olje og krydre med salt, pepper og timian. Legg laksen med skinnsiden ned direkte på grillen, sett på lokk og grill i ca. 4 minutter. La fisken hvile på indirekte varme til den er akkurat gjennomstekt.
-
3
Knekk av den nederste biten, 1-2 cm, på aspargesen. Pensle asparges med olje og grill raskt, 2-3 minutter. Snu litt på dem underveis.
-
4
Det er mange grønnsaker som egner seg til grilling; paprika, løk, maiskolbe, hjertesalat, squash og aubergine bl.a. Del i skiver eller passende biter, pensle med olje og grill raskt på høy varme.
-
5
Server grillet laks med asparges og sitron. Topp med masse god rømme.