Håndkle og blad
Grillet laks med asparges
(44)

Grillet laks med asparges

 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Grillet laks med grillet asparges er en sommerklassiker. Skvis over litt grillet sitron og topp med masse god rømme, så kan dette raskt blir denne sommerens favoritt.

Håndkle

Ingredienser

Antall porsjoner

2 stksitroner
800 glaksefilet med skinn
4 ssolivenolje
1 tssalt
½ tspepper
1 sshakket frisk timian
1 buntasparges (1 bunt veier ca. 450 gram)

Til servering

1 begerTINE Lettrømme 10 %
BladBlad

Slik gjør du det

  1. Del sitron i to og legg på varm grill med snittflaten ned. Grill til gylne og de slipper saften. Disse sitronene får en søtere smak, og du kan bruke dem til å presse litt sitronsaft over laksen ved grilling, samt servere til.
  2. Del laksefilet i porsjonsstykker, pensle begge sider godt med olje og krydre med salt, pepper og timian. Legg laksen med skinnsiden ned direkte på grillen, sett på lokk og grill i ca. 4 minutter. La fisken hvile på indirekte varme til den er akkurat gjennomstekt.
  3. Knekk av den nederste biten, 1-2 cm, på aspargesen. Pensle asparges med olje og grill raskt, 2-3 minutter. Snu litt på dem underveis.
  4. Det er mange grønnsaker som egner seg til grilling; paprika, løk, maiskolbe, hjertesalat, squash og aubergine bl.a. Del i skiver eller passende biter, pensle med olje og grill raskt på høy varme.
  5. Server grillet laks med asparges og sitron. Topp med masse god rømme.
Blått hjerte
Tips!

Å grille fisk trenger ikke å være vanskelig. Start med en ren grill, pensle både fisk og grillrist godt med olje og grill fisken med skinnsiden ned. Ha høy varme på grillen. Fisken slipper tak når den er ferdig. Du kan også tre fisk på spyd i mindre biter, da går det raskere, eller bruke en fiskerist eller aluminiumsfolie. Uansett, sleng fisk på grillen i år!

kommentar

Kommentarer

HåndkleBlått hjerteKjærlighet i god mat