Grillet laks med asparges

Grillet laks med asparges

0
12
Enkel25 min
Grillet laks med grillet asparges er en sommerklassiker. Skvis over litt grillet sitron og topp med masse god rømme, så kan dette raskt blir denne sommerens favoritt.

Ingredienser

Antall porsjoner

 • 2 stk
  sitroner
 • 800 g
  laksefilet med skinn
 • 4 ss
  olivenolje
 • 1 ts
  salt
 • ½ ts
  pepper
 • 1 ss
  hakket frisk timian
 • 1 bunt
  asparges (1 bunt veier ca. 450 gram)

Til servering

Slik gjør du det

 1. 1

  Del sitron i to og legg på varm grill med snittflaten ned. Grill til gylne og de slipper saften. Disse sitronene får en søtere smak, og du kan bruke dem til å presse litt sitronsaft over laksen ved grilling, samt servere til.

 2. 2

  Del laksefilet i porsjonsstykker, pensle begge sider godt med olje og krydre med salt, pepper og timian. Legg laksen med skinnsiden ned direkte på grillen, sett på lokk og grill i ca. 4 minutter. La fisken hvile på indirekte varme til den er akkurat gjennomstekt.

 3. 3

  Knekk av den nederste biten, 1-2 cm, på aspargesen. Pensle asparges med olje og grill raskt, 2-3 minutter. Snu litt på dem underveis.

 4. 4

  Det er mange grønnsaker som egner seg til grilling; paprika, løk, maiskolbe, hjertesalat, squash og aubergine bl.a. Del i skiver eller passende biter, pensle med olje og grill raskt på høy varme.

 5. 5

  Server grillet laks med asparges og sitron. Topp med masse god rømme.

Tips

Å grille fisk trenger ikke å være vanskelig. Start med en ren grill, pensle både fisk og grillrist godt med olje og grill fisken med skinnsiden ned. Ha høy varme på grillen. Fisken slipper tak når den er ferdig. Du kan også tre fisk på spyd i mindre biter, da går det raskere, eller bruke en fiskerist eller aluminiumsfolie. Uansett, sleng fisk på grillen i år!

Del denne oppskriften: