Fish & Chips
Enkel•40 min min
På Bondi Beach i Sydney ligger familiebedriften Bondi Surf Seafoods.
Det er lang kø utenfor fiskebutikken og det er det en grunn til. Her selger far og
sønner de herligste retter med fersk sjømat. Inspirert av den australske fiskebutikken
kommer en herlig, sprø fiskefilet med deilig dressing.
Ingredienser
Antall porsjoner
FISH & CHIPS-DRESSING
-
2 sshakket kapers
-
2 ssgrovhakket sylteagurk
-
1 sshakket estragon
-
2 sssitronsaft
-
4 ssmajones
-
2 dl
Fish & Chips
-
800 gtorskefilet uten skinn og bein
-
1 dlhvetemel
-
1 stkegg
-
2 dlbrødrasp eller panko
-
1 tssalt
-
½ tspepper
-
½ dlfinrevet parmesan
-
8 stkstore poteter
-
1 lsolsikkeolje
-
1 stksitron til servering
Slik gjør du det
-
1
Rør sammen kapers, sylteagurk, estragon, sitronsaft, majones og TINE Lettrømme 10%.
Fish & Chips
-
2
Fisken tørkes og dyppes i mel. Deretter vendes fisken i sammenpisket egg før den vendes i miksen av brødkrummer, salt, pepper og parmesan.
-
3
Varm oljen i en høy gryte. Ha alltid et lokk for hånden hvis det skulle oppstå brann.
-
4
Skrell potetene og skjær de i tykke staver.
-
5
Start med å forkoke potetstavene i kokende vann til de er møre. Hell av vannet og la dem dampe av litt før du har dem over i frityren. Gjør dette i to omganger da mengden potet er for mye for en gryte.
-
6
Når potetene er gylne, lar du dem dryppe av på kjøkkenpapir og salter dem.
-
7
Fisken stekes i oljen til den er gyllen.
-
8
Server med potetchips, sitron og Fish & Chips-dressing.