Fish & Chips

Fish & Chips

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 40 min
På Bondi Beach i Sydney ligger familiebedriften Bondi Surf Seafoods. Det er lang kø utenfor fiskebutikken og det er det en grunn til. Her selger far og sønner de herligste retter med fersk sjømat. Inspirert av den australske fiskebutikken kommer en herlig, sprø fiskefilet med deilig dressing.

Ingredienser

Antall porsjoner

FISH & CHIPS-DRESSING

2 ss hakket kapers
2 ss grovhakket sylteagurk
1 ss hakket estragon
2 ss sitronsaft
4 ss majones
2 dl TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme)

Fish & Chips

800 g torskefilet uten skinn og bein
1 dl hvetemel
1 stk egg
2 dl brødrasp eller panko
1 ts salt
½ ts pepper
½ dl finrevet parmesan
8 stk store poteter
1 l solsikkeolje
1 stk sitron til servering

Slik gjør du det

    1. Rør sammen kapers, sylteagurk, estragon, sitronsaft, majones og TINE Lett 2 % (et godt alternativ til rømme).
  1. Fish & Chips

    1. Fisken tørkes og dyppes i mel. Deretter vendes fisken i sammenpisket egg før den vendes i miksen av brødkrummer, salt, pepper og parmesan.
    2. Varm oljen i en høy gryte. Ha alltid et lokk for hånden hvis det skulle oppstå brann.
    3. Skrell potetene og skjær de i tykke staver.
    4. Start med å forkoke potetstavene i kokende vann til de er møre. Hell av vannet og la dem dampe av litt før du har dem over i frityren. Gjør dette i to omganger da mengden potet er for mye for en gryte.
    5. Når potetene er gylne, lar du dem dryppe av på kjøkkenpapir og salter dem.
    6. Fisken stekes i oljen til den er gyllen.
    7. Server med potetchips, sitron og Fish & Chips-dressing.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat