Bouillabaisse

Bouillabaisse

Kommentarer 4
  • Enkel
  • 30 min
Dette er en kjent og klassisk fiskesuppe fra det franske kjøkkenet. Alle typer fisk kan brukes i retten.

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g torskefilet
300 g laksefilet
1 stk grønn paprika
1 stk rød paprika
2 stk purre
2 stk hvitløksfedd
½ stk fennikel
2 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
800 g hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
5 dl fiskekraft eller buljong
½ dl hvitvinseddik
1 ss sitronsaft
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Tørk av fiskefilet og skjær dem i jevnstore biter, ca. 3x3 cm.
    2. Vask og del paprika i to. Fjern frøene og skjær paprikaen i jevnstore biter. Skrell og finhakk purre og hvitløk. Skjær fennikel i strimler.
    3. Varm olje i en stor kjele. Stek purre, hvitløk, oregano og fennikel i 3–5 minutter. Ha hermetiske tomater og paprika i gryta og småkok i ca. 5 minutter.
    4. Tilsett kraft og hvitvinseddik. La suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
    5. Legg fiskebitene i gryta. Skru ned varmen, slik at fisken får trekke uten at det koker. Ha på lokk og la det trekke til det er gjennomvarmt, i 5–7 minutter.
Tips!

Sjekk kjøleskapet og se om du har rester av grønnsaker eller urter som kan passe i suppen.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

  • Espen

    2 måneder siden
    Dette blir mer en fransk fiskesuppe enn en ekte Bouillabaisse. Det skal helst være minimum 4 sorter fisk(helst 6), og kraften laget på fiskeavskjær, reke- og hummerskall. Hermetiske tomater brukes heller ikke, men flådde tomater. Godt brød og en rouille er et must å servere ved siden av.

    Kommenter  (0)

    • Annicken , Kokk og kundekonsulent

      2 måneder siden
      Hei Espen,

      Som du skriver benyttes det flere slags fisk i gryten og eventuelt skalldyr, men det er ingen fasit på hvor mange forskjellige slag det skal være eller at det skal være skalldyr i den. En tradisjonell Bouillabaisse skal det være minst 3 slag forskjellige fisk i, men dette er vår vri på den tradisjonelle retten :)

      Kommenter  (0)


  • Christin

    4 år siden
    Hei hei! Skal det være 2 dl hvitløk som det står i oppskriften, eller skal det være 2 fedd hvitløk? Det ser ut som en veldig god oppskrift ellers dette her. Med vennlig hilsen Christin

    Kommenter  (2)

    • Alexander Nilsen, Matfaglig webredaktør

      4 år siden
      Hei Christin, Her er det skjedd en teknisk feil, 2 fedd hvitløk er korrekt. Jeg retter opp med en gang. Takk for at du gjorde oss oppmerksom. Hyggelig at du liker oppskriften :)

      Kommenter  (4)


Det er mye kjærlighet i god mat