Bouillabaisse
Dette er en kjent og klassisk fiskesuppe fra det franske kjøkkenet. Alle typer fisk kan brukes i retten.
Enkel•30 min•4 personer
Ingredienser
- 300 g torskefilet
- 300 g laksefilet
- 1 stykk grønn paprika
- 1 stykk rød paprika
- 2 stykk purre
- 2 stykk hvitløksfedd
- 0.5 stykk fennikel
- 2 ss olivenolje
- 1 ts tørket oregano/mynte
- 800 g hermetiske tomater, (1 boks = 400 g)
- 5 dl fiskekraft, eller buljong
- 0.5 dl hvitvinseddik
- 1 ss sitronsaft
- 0.5 ts salt
- 0.25 ts pepper
Slik gjør du
1
Tørk av fiskefilet og skjær dem i jevnstore biter, ca. 3x3 cm.
2
Vask og del paprika i to. Fjern frøene og skjær paprikaen i jevnstore biter. Skrell og finhakk purre og hvitløk. Skjær fennikel i strimler.
3
Varm olje i en stor kjele. Stek purre, hvitløk, oregano og fennikel i 3–5 minutter. Ha hermetiske tomater og paprika i gryta og småkok i ca. 5 minutter.
4
Tilsett kraft og hvitvinseddik. La suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
5
Legg fiskebitene i gryta. Skru ned varmen, slik at fisken får trekke uten at det koker. Ha på lokk og la det trekke til det er gjennomvarmt, i 5–7 minutter.
TipsSjekk kjøleskapet og se om du har rester av grønnsaker eller urter som kan passe i suppen.