Skip to main content

Bouillabaisse

Enkel
30min

Dette er en kjent og klassisk fiskesuppe fra det franske kjøkkenet. Alle typer fisk kan brukes i retten.

3.7
(38)
Next ImageBouillabaisse

Ingredienser

Antall porsjoner

Ingredienser

300 g
torskefilet
300 g
laksefilet
1 stk
grønn paprika
1 stk
rød paprika
2 stk
purre
2 stk
hvitløksfedd
0.5 stk
fennikel
2 ss
olivenolje
1 ts
tørket oregano/mynte
800 g
hermetiske tomater (1 boks = 400 g)
5 dl
fiskekraft eller buljong
0.5 dl
hvitvinseddik
1 ss
sitronsaft
0.5 ts
salt
0.25 ts
pepper

Fremgangsmåte

  1. Tørk av fiskefilet og skjær dem i jevnstore biter, ca. 3x3 cm.

  2. Vask og del paprika i to. Fjern frøene og skjær paprikaen i jevnstore biter. Skrell og finhakk purre og hvitløk. Skjær fennikel i strimler.

  3. Varm olje i en stor kjele. Stek purre, hvitløk, oregano og fennikel i 3–5 minutter. Ha hermetiske tomater og paprika i gryta og småkok i ca. 5 minutter.

  4. Tilsett kraft og hvitvinseddik. La suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.

  5. Legg fiskebitene i gryta. Skru ned varmen, slik at fisken får trekke uten at det koker. Ha på lokk og la det trekke til det er gjennomvarmt, i 5–7 minutter.

Trykk for å vurdere oppskriften

Tips

Sjekk kjøleskapet og se om du har rester av grønnsaker eller urter som kan passe i suppen.

Flere fristende oppskrifter