Bouillabaisse
Enkel•30 min min
Dette er en kjent og klassisk fiskesuppe fra det franske kjøkkenet. Alle typer fisk kan brukes i retten.
Ingredienser
Antall porsjoner
-
300 gtorskefilet
-
300 glaksefilet
-
1 stkgrønn paprika
-
1 stkrød paprika
-
2 stkpurre
-
2 stkhvitløksfedd
-
½ stkfennikel
-
2 ssolivenolje
-
1 tstørket oregano/mynte
-
800 ghermetiske tomater (1 boks = 400 g)
-
5 dlfiskekraft eller buljong
-
½ dlhvitvinseddik
-
1 sssitronsaft
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Tørk av fiskefilet og skjær dem i jevnstore biter, ca. 3x3 cm.
-
2
Vask og del paprika i to. Fjern frøene og skjær paprikaen i jevnstore biter. Skrell og finhakk purre og hvitløk. Skjær fennikel i strimler.
-
3
Varm olje i en stor kjele. Stek purre, hvitløk, oregano og fennikel i 3–5 minutter. Ha hermetiske tomater og paprika i gryta og småkok i ca. 5 minutter.
-
4
Tilsett kraft og hvitvinseddik. La suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
-
5
Legg fiskebitene i gryta. Skru ned varmen, slik at fisken får trekke uten at det koker. Ha på lokk og la det trekke til det er gjennomvarmt, i 5–7 minutter.