
Bouillabaisse
Dette er en kjent og klassisk fiskesuppe fra det franske kjøkkenet. Alle typer fisk kan brukes i retten.

Ingredienser
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 1
Tørk av fiskefilet og skjær dem i jevnstore biter, ca. 3x3 cm.
- 2
Vask og del paprika i to. Fjern frøene og skjær paprikaen i jevnstore biter. Skrell og finhakk purre og hvitløk. Skjær fennikel i strimler.
- 3
Varm olje i en stor kjele. Stek purre, hvitløk, oregano og fennikel i 3–5 minutter. Ha hermetiske tomater og paprika i gryta og småkok i ca. 5 minutter.
- 4
Tilsett kraft og hvitvinseddik. La suppen få et oppkok. Smak til med salt og pepper.
- 5
Legg fiskebitene i gryta. Skru ned varmen, slik at fisken får trekke uten at det koker. Ha på lokk og la det trekke til det er gjennomvarmt, i 5–7 minutter.
Tips
Sjekk kjøleskapet og se om du har rester av grønnsaker eller urter som kan passe i suppen.