Blåskjell i kremet fennikelsaus med hvitløksbrød

Blåskjell i kremet fennikelsaus med hvitløksbrød

0
22
Enkel30 min
Blåskjell er enkel mat hele året og smaker aller best på vinteren. Her serveres de smaksrike skjellene i en kremet saus med fennikel og et deilig og originalt hvitløkbrød.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hvitløksbrød

Slik gjør du det

 1. 1

  Sett ovnene på 220 °C.

 2. 2

  Mos hvitløk med en hvitløkspresse eller finhakk ekstra fint. Bland med finhakket persille og romtemperert smør.

 3. 3

  Skjær ruter i brødet uten å dele det helt. Fyll snittene med hvitløkssmør og dryss med revet ost. Stek i ovnen til osten er smeltet, ca. 6 minutter.

 4. 4

  Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.

 5. 5

  Fres finhakket sjalottløk, fennikelskiver og gulrotteringer i smør i en stor gryte på høy varme i 3-4 minutter. Tilsett eplejuice, eddik og fløte og kok opp. Ha i blåskjellene og sett på lokk.

 6. 6

  La blåskjellene dampe i ca. 5 minutter eller til skjellene åpner seg. Rist på gryta av og til. Kast de skjellene som ikke åpner seg og smak til med salt og pepper.

  Tips

  Vil du ha en mindre rustikk rett, kan du plukke ut skjellene, spe med ekstra fløte og kjøre kraften glatt med stavmikser. Plukk innmaten ut av skjellene og ha kjøttet i kraften. En perfekt forrett.

Tips

Sjekk at blåskjellene er ferske når du kjøper dem. Plukker du blåskjell selv må du sjekke blåskjellvarselen på Matportalen.no for å unngå giftige skjell.

Del denne oppskriften: