
Blåskjell i kremet fennikelsaus med hvitløksbrød
Enkel•30 min min
Ingredienser
Antall porsjoner
-
1 ½ kgblåskjell
-
4 stkfinhakket sjalottløk
-
1 stkfennikel , i tynne skiver
-
2 stkgulrøtter , i små terninger
-
2 ss
-
2 dl
-
1 sshvitvinseddik
-
2 dl
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Hvitløksbrød
-
2 feddhvitløk
-
1 ssfinhakket persille
-
150 gTINE® Meierismør , romtemperert
-
4 stkstore rundstykker
-
150 g
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnene på 220 °C.
-
2
Mos hvitløk med en hvitløkspresse eller finhakk ekstra fint. Bland med finhakket persille og romtemperert smør.
-
3
Skjær ruter i brødet uten å dele det helt. Fyll snittene med hvitløkssmør og dryss med revet ost. Stek i ovnen til osten er smeltet, ca. 6 minutter.
-
4
Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
-
5
Fres finhakket sjalottløk, fennikelskiver og gulrotteringer i smør i en stor gryte på høy varme i 3-4 minutter. Tilsett eplejuice, eddik og fløte og kok opp. Ha i blåskjellene og sett på lokk.
-
6
La blåskjellene dampe i ca. 5 minutter eller til skjellene åpner seg. Rist på gryta av og til. Kast de skjellene som ikke åpner seg og smak til med salt og pepper.
Tips
Vil du ha en mindre rustikk rett, kan du plukke ut skjellene, spe med ekstra fløte og kjøre kraften glatt med stavmikser. Plukk innmaten ut av skjellene og ha kjøttet i kraften. En perfekt forrett.