Blåskjell i kremet fennikelsaus med hvitløksbrød

(9)
 • Utførelse

  Enkel
 • Tid

Blåskjell er enkel mat hele året og smaker aller best på vinteren. Her serveres de smaksrike skjellene i en kremet saus med fennikel og et deilig og originalt hvitløkbrød.

Antall porsjoner

Ingredienser

1 ½ kgblåskjell
4 stkfinhakket sjalottløk
1 stkfennikel, i tynne skiver
2 stkgulrøtter, i små terninger
2 ssTINE Meierismør
2 dlSunniva® Original Eplejuice
1 sshvitvinseddik
2 dlTINE Kremfløte
½ tssalt
¼ tspepper

Hvitløksbrød

2 feddhvitløk
1 ssfinhakket persille
150 gTINE Meierismør, romtemperert
4 stkstore rundstykker
150 gTINE Revet Ost Original
 Les kommentarer (0) Legg i handleliste

Slik gjør du det

  1. Sett ovnene på 220 °C.
  2. Mos hvitløk med en hvitløkspresse eller finhakk ekstra fint. Bland med finhakket persille og romtemperert smør.
  3. Skjær ruter i brødet uten å dele det helt. Fyll snittene med hvitløkssmør og dryss med revet ost. Stek i ovnen til osten er smeltet, ca. 6 minutter.
  4. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
  5. Fres finhakket sjalottløk, fennikelskiver og gulrotteringer i smør i en stor gryte på høy varme i 3-4 minutter. Tilsett eplejuice, eddik og fløte og kok opp. Ha i blåskjellene og sett på lokk.
  6. La blåskjellene dampe i ca. 5 minutter eller til skjellene åpner seg. Rist på gryta av og til. Kast de skjellene som ikke åpner seg og smak til med salt og pepper.

   Tips:

   Vil du ha en mindre rustikk rett, kan du plukke ut skjellene, spe med ekstra fløte og kjøre kraften glatt med stavmikser. Plukk innmaten ut av skjellene og ha kjøttet i kraften. En perfekt forrett.

Tips:

Sjekk at blåskjellene er ferske når du kjøper dem. Plukker du blåskjell selv må du sjekke blåskjellvarselen på Matportalen.no for å unngå giftige skjell.

Kommentarer

  Legg til kommentar