Skip to main content
TINE Kjøkken Logo
Del

Blåskjell i kremet fennikelsaus med hvitløksbrød

Enkel
30min

Blåskjell er enkel mat hele året og smaker aller best på vinteren. Her serveres de smaksrike skjellene i en kremet saus med fennikel og et deilig og originalt hvitløkbrød.

3.5
(22)
Blåskjell i kremet fennikelsaus med hvitløksbrød

Ingredienser

1.5 kg
blåskjell
4 stk
finhakket sjalottløk
1 stk
fennikel, i tynne skiver
2 stk
gulrot, i små terninger
1 ss
hvitvinseddik
½ ts
salt
¼ ts
pepper

Hvitløksbrød

2 fedd
hvitløk
1 ss
finhakket persille
150 g
TINE® Meierismør, romtemperert
4 stk
store rundstykke

Slik gjør du

  1. Tips

    Vil du ha en mindre rustikk rett, kan du plukke ut skjellene, spe med ekstra fløte og kjøre kraften glatt med stavmikser. Plukk innmaten ut av skjellene og ha kjøttet i kraften. En perfekt forrett.

Tips

Sjekk at blåskjellene er ferske når du kjøper dem. Plukker du blåskjell selv må du sjekke blåskjellvarselen på Matportalen.no for å unngå giftige skjell.

Hev smaken med våre produkter

Flere fristende oppskrifter