Blåskjell i kremet fennikelsaus med hvitløksbrød

Blåskjell i kremet fennikelsaus med hvitløksbrød

0
 • Enkel
 • 30 min
Blåskjell er enkel mat hele året og smaker aller best på vinteren. Her serveres de smaksrike skjellene i en kremet saus med fennikel og et deilig og originalt hvitløkbrød.

Ingredienser

1 ½ kg blåskjell
4 stk finhakket sjalottløk
1 stk fennikel , i tynne skiver
2 stk gulrøtter , i små terninger
2 ss TINE Meierismør
2 dl Sunniva® Original Eplejuice
1 ss hvitvinseddik
2 dl TINE Kremfløte
½ ts salt
¼ ts pepper

Hvitløksbrød

2 fedd hvitløk
1 ss finhakket persille
150 g TINE Meierismør , romtemperert
4 stk store rundstykker
150 g TINE Revet Ost Original

Slik gjør du det

  1. Sett ovnene på 220 °C.
  2. Mos hvitløk med en hvitløkspresse eller finhakk ekstra fint. Bland med finhakket persille og romtemperert smør.
  3. Skjær ruter i brødet uten å dele det helt. Fyll snittene med hvitløkssmør og dryss med revet ost. Stek i ovnen til osten er smeltet, ca. 6 minutter.
  4. Skyll blåskjell godt i kaldt vann og fjern skadede skjell eller skjell som ikke lukker seg når du slår dem forsiktig mot vasken.
  5. Fres finhakket sjalottløk, fennikelskiver og gulrotteringer i smør i en stor gryte på høy varme i 3-4 minutter. Tilsett eplejuice, eddik og fløte og kok opp. Ha i blåskjellene og sett på lokk.
  6. La blåskjellene dampe i ca. 5 minutter eller til skjellene åpner seg. Rist på gryta av og til. Kast de skjellene som ikke åpner seg og smak til med salt og pepper.
   Tips!

   Vil du ha en mindre rustikk rett, kan du plukke ut skjellene, spe med ekstra fløte og kjøre kraften glatt med stavmikser. Plukk innmaten ut av skjellene og ha kjøttet i kraften. En perfekt forrett.

Tips!

Sjekk at blåskjellene er ferske når du kjøper dem. Plukker du blåskjell selv må du sjekke blåskjellvarselen på Matportalen.no for å unngå giftige skjell.

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat