Bakt laks med gressløksmørsaus
Middels•30 min min
Asparges passer utrolig godt sammen med laks. Her har vi bakt laks med litt sitron, salt og pepper og serverer den og fersk asparges med en nydelig og smakfull gressløksmørsaus.
Ingredienser
Antall porsjoner
Bakt SALMA:
-
600 glaksefileter uten skinn
-
½ stksitron
-
1 tssalt
-
½ tsnykvernet pepper
Gressløksmørsaus:
-
1 stksjalottløk
-
1 dlhvitvin
-
2 sshvitvinseddik
-
100 g
-
2 ssfinhakket gressløk
Kokt asparges:
-
1 buntasparges
-
1 lvann
-
½ sssalt
Pynt og dryss:
-
1 dlfinhakket krydderurt
Slik gjør du det
-
1
Sett stekeovnen på 150 °C.
-
2
Del laksen i porsjonsstykker og legg dem i smurt ildfast form. Ha på sitron, salt og pepper. Bak i ovnen til den fremdeles har en litt rå kjerne, ca. 10 minutter.
Gressløksmørsaus:
-
3
I kjelen: Kok inn løk, hvitvinseddik og hvitvin til det er et par skjeer væske igjen. Ta av varmen og pisk inn smøret i biter til sausen blir fløyelsmyk og fin. Spe med litt vann hvis den bli for tykk. Smak til med salt og peppper. Ha i gressløk rett før servering. NB! Sausen må ikke koke etter den er montert med smøret.
Kokt asparges:
-
4
Kok asparges i rikelig vann tilsatt salt i ca. 5 minutter.
Pynt og dryss:
-
5
Server fisken med sausen og kokt asparges. Dryss over finhakkede krydderurter.