Bakt SALMA med gressløksmørsaus

Bakt SALMA med gressløksmørsaus

Kommentarer 0
  • Middels
  • 30 min
Asparges passer utrolig godt sammen med laks. Her har vi bakt SALMA med litt sitron, salt og pepper og serverer den og fersk asparges med en nydelig og smakfull gressløksmørsaus. Retten smaker også godt med kokte poteter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Bakt SALMA:

600 g SALMA
½ stk sitron
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper

Gressløksmørsaus:

1 stk sjalottløk
1 dl hvitvin
2 ss hvitvinseddik
100 g TINE Meierismør
2 ss finhakket gressløk

Kokt asparges:

1 bunt asparges
1 l vann
½ ss salt

Pynt og dryss:

1 dl finhakket krydderurt

Slik gjør du det

    1. Sett stekeovnen på 150 °C.
    2. Del laksen i porsjonsstykker og legg dem i smurt ildfast form. Ha på sitron, salt og pepper. Bak i ovnen til den fremdeles har en litt rå kjerne, ca. 10 minutter.
  1. Gressløksmørsaus:

    1. I kjelen: Kok inn løk, hvitvinseddik og hvitvin til det er et par skjeer væske igjen. Ta av varmen og pisk inn smøret i biter til sausen blir fløyelsmyk og fin. Spe med litt vann hvis den bli for tykk. Smak til med salt og peppper. Ha i gressløk rett før servering. NB! Sausen må ikke koke etter den er montert med smøret.
  2. Kokt asparges:

    1. Kok asparges i rikelig vann tilsatt salt i ca. 5 minutter.
  3. Pynt og dryss:

    1. Server fisken med sausen og kokt asparges. Dryss over finhakkede krydderurter.
Tips!

Det er viktig at SALMA er romtemperert før den tilberedes fordi da blir det en jevnere oppvarming og væsken blir ikke kjølt ned så fort.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat