
Ørret med quinoa og yoghurtsaus
Enkel•25 min15 min
Litt spicy fisk med syrlig agurk og yoghurtsaus er enkel middag i en travel hverdag. Sunn er den også!
Ingredienser
Antall porsjoner
-
800 gfilet av ørret
-
1 stksitron
-
1 tstørket chili (flak)
-
50 g
-
3 dlquinoa
-
1 stkagurk
Yoghurtsaus
-
1 stkagurk
-
3 dl
-
2 ssdill , finhakket
-
1 stkhvitløksfedd
-
½ tssalt
-
¼ tspepper
Slik gjør du det
-
1
Sett ovnen på 150 °C. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Riv sitronskall og press sitronsaft over. Fordel klatter med smør utover og krydre med chiliflak, salt og pepper.
Hvordan fjerne skinnet fra fisk
-
2
Stek fisken midt i ovnen i ca. 15 minutter. Øs litt av smøret over fisken en gang i blant. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Høvle agurken i lange skiver og vend inn.
-
3
Grovriv agurk til yoghurtsausen og press ut vannet. Mos hvitløk og bland med hakket dill og yoghurt. Vend inn revet agurk. Smak til med salt og pepper. Server på toppen av fisken med quinoa til.