Ørret med quinoa og yoghurtsaus

Ørret med quinoa og yoghurtsaus

Kommentarer 0
  • Enkel
  • 25 min
  • 15 min
Litt spicy fisk med syrlig agurk og yoghurtsaus er enkel middag i en travel hverdag. Sunn er den også!

Ingredienser

Antall porsjoner

Utstyr

Ildfast form
800 g filet av ørret
1 stk sitron
1 ts tørket chili (flak)
50 g TINE Meierismør
3 dl quinoa
1 stk agurk

Yoghurtsaus

1 stk agurk
3 dl TINE Yoghurt Naturell
2 ss dill , finhakket
1 stk hvitløksfedd
½ ts salt
¼ ts pepper

Slik gjør du det

    1. Sett ovnen på 150 °C. Del fisken i porsjonsstykker og legg i en ildfast form. Riv sitronskall og press sitronsaft over. Fordel klatter med smør utover og krydre med chiliflak, salt og pepper.
      Hvordan fjerne skinnet fra fisk:
    2. Stek fisken midt i ovnen i ca. 15 minutter. Øs litt av smøret over fisken en gang i blant. Kok quinoa etter anvisning på pakken. Høvle agurken i lange skiver og vend inn.
    3. Grovriv agurk til yoghurtsausen og press ut vannet. Mos hvitløk og bland med hakket dill og yoghurt. Vend inn revet agurk. Smak til med salt og pepper. Server på toppen av fisken med quinoa til.
Tips!

Til denne retten serveres quinoa, men du kan også velge couscous eller bulgur. Bland gjerne inn litt smør, finhakket persille og chili.

Julegaven til deg selv eller noen du er glad i

Kommentar

Kommentarer

Det er mye kjærlighet i god mat